Z nějakého důvodu mě dráždí existence mac'n'cheese. Já to jídlo nechápu a nerozumím proč z toho dělaj američani takovou V.Ě.C.
Zejména nehcápu tradiční recept, kde se vaří kolínky a mornay omáčka a ještě se to zapéká - množství práce a špinavého nádobí vážně neodpovídá výsledné chuti.
Teď ke mně nějka přišel tenhle recept - množství práce a 1 špinavej odpovídá tomu, co člověk dostanea nahradit bešamel kondenozovaným mlíkem je překvapivě fakt funkční varianta. A přijde mi to chutnější studené než teplé a rozhodně tomu pomůže sriracha, nebo jiná chilli omáčka, aby to mělo chuť.
The Food Lab's Ultra-Gooey Stovetop Mac and Cheese Recipe | Serious Eats
http://www.seriouseats.com/recipes/2015/10/the-food-labs-ultra-gooey-stovetop-mac-cheese.html
Ale furt - když nám máma chtěla uvařit něco rychlého a jednoduchého tak uvařila těstoviny, omasitla máslem a posypala strouhaným sýrem. A rozhodně to chutná líp než mac'n'cheese. A není v tom takové množství sýraj, jako se rozpustí do té omáčky.
pevně doufám, že tím jsem svou potřebu pochopit m'n'ch uspokojila a prostě už to nebudu zkoušet.