• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    AIJA: Tak 40. Ale lidi najizdej postupně z Prahy. Což je nelehky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    RUTHLESS:
    Kolik vás na to obvykle je?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: udelej krupavy a stavnaty kridla!
    naloz pres noc do osolenyho mlika/kefiru. druhej den vyndej, posus, sulpepr, skrob, lehce zfrituj na lehkou krustu, na parchment na plech a pekne dopec v troube do krupava. ja zeru se srirachou. pod tou kurou ti uplne do drzky pri kousnuti strikne liba stava!!! argh! jen kdyby to nebylo tak zdlouhavy a pracny!

    nebo v papinaku uvar s vodou nasrac, nech prirozene zchladnout pod tlakem, preced, zasejvuj vyvar, sulpepr, skrob a frituj do ultra krupava. ty maj ale masicko takovy tvrdy posuseny, na to jaky je s tim prcas....
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LUCIASHECK: Tak to není zač
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUTHLESS: Ultimatni variantu nemam, po veskerych pokusech s ruznejma upravama si porad myslim, ze dobry kure s nacpanym slanym maslem pod kuzi a dobre upeceny je ultimatni tak jak je, ale dik, pripomnels mi, ze jsem zapomnela koupit kureci stehna :-D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Nějaká ultimatni varianta na pečený kuřecí křídla? Mám asi asi 130 kusů křídel, stehen...

    Na brambory a tak? Dík!
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Jednou jsem vyhodila nějaký ořez ze zeleniny a křenu u nás do rohu zahrady a od tý doby tam křen roste. Asi je potřeba moc si ho nevšímat:-)
    DAHY
    DAHY --- ---
    Na rebarboru se musí hlavne takhle.

    RISINA
    RISINA --- ---
    TATONKA: Co kefír nebo jogurt?
    PETATA
    PETATA --- ---
    DIVER: tady u Berounky se dari jak krenu, tak rebarbore :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    btw. rebarboru má kámoš na chatě nad radotínským tunelem více méně jako plevel. tak se taky poptám. ale zemina tam nebude asi nic moc.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ok, poptám se rodičů, jak to tenkrát bylo. fakt mě to zajímá a brzy se přidám k pokusům. tak klidně sypte zkušenosti i slepý uličky :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Zkoušela jsem, jednou se povedlo, ale švagr na křenu následně postavil kurnik a chvíli potrvá, než se křen vzpamatuje. U rodičů zatím nevzesel a nenašla jsem ho ani nikde v okolí, takže nejspíš nevhodná půda.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DIVER: pokoušela jsem se 10 let křen vypěstovat na zahradě a širém okolí, marně :/
    stejné to bylo s rebarbou :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    ADELHAIDA: dik, tolik jsem toho nevěděl. tak jsem trefil to pěstování :) ale proč ho teda někam nezasadíš? většina lidí ho ani nepozná. imho ho fakt můžeš mít celkem bez rizika i někde na tom pražským sídlišti, když tam poroste. já to plánuju zkusit někde u té řeky.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    mě učili křen sázet tak, že do hlíny zapustím kbelík a do něj křen vsadím. klidně i okraj kousek pod povrchem země, podstatný je, že kořen pak neleze mimo kbelík. to proto, aby se ho pak kdyžtak bylo možný zbavit, kdyby už nebylo žádoucí ho tam mít.
    křen je potvora, stačí v hlíně nechat vláskovej kořínek a za rok za dva nám tam křen vesele roste znova
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Kámen se mimo jiné pod křen dává i proto, že pak roste pomaleji (musí obrůstat ten kámen) a je říznější. Křen, který koupíš v supermarketu se obvykle vyznačuje tím, že je rovný jako petržel. Je to (prý) tím, že ho pěstujou v písku, aby se jim dobře sklízel. Nejen, že si z písku nevytáhne ty "živiny" co dělají říznost, ale taky je to prostě taková rychlokvaška. S genetikou nevím, ale když vidím, jaký rozdíly jsou v česneku...
    Křen neroste všude, potřebuje spíš chudší půdu. Někde roste jako vzteklej a jinde se mu nedaří.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Takze na vejce i tofu zapominam, ok.

    SKRU: pepr jsem cetla ze nee, kmin nesnasim. Ale bez koreni se klidne obejdu na nejakou dobu.

    Co proteinovy napoje jako Mana? Je v tom laktoza?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    SKRU: oukej, ja negooglila, priznavam ze me to prekvapilo.
    SKRU
    SKRU --- ---
    TATONKA: vejce je tezky jak hovado, to nedoporucuju a uz vubec ne vecer a tofu zas moc plny bilkovin, tak moc bych ten zaludek nedrazdil. prirodni rybi filet (sul, pepr, trocha citronovy stavy a kminu, zdibek masla a lehce podlejt a na 20 minut na 180) by byl myslim fpoho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam