• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DIVER
    DIVER --- ---
    ADELHAIDA: dik, tolik jsem toho nevěděl. tak jsem trefil to pěstování :) ale proč ho teda někam nezasadíš? většina lidí ho ani nepozná. imho ho fakt můžeš mít celkem bez rizika i někde na tom pražským sídlišti, když tam poroste. já to plánuju zkusit někde u té řeky.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Kámen se mimo jiné pod křen dává i proto, že pak roste pomaleji (musí obrůstat ten kámen) a je říznější. Křen, který koupíš v supermarketu se obvykle vyznačuje tím, že je rovný jako petržel. Je to (prý) tím, že ho pěstujou v písku, aby se jim dobře sklízel. Nejen, že si z písku nevytáhne ty "živiny" co dělají říznost, ale taky je to prostě taková rychlokvaška. S genetikou nevím, ale když vidím, jaký rozdíly jsou v česneku...
    Křen neroste všude, potřebuje spíš chudší půdu. Někde roste jako vzteklej a jinde se mu nedaří.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Takze na vejce i tofu zapominam, ok.

    SKRU: pepr jsem cetla ze nee, kmin nesnasim. Ale bez koreni se klidne obejdu na nejakou dobu.

    Co proteinovy napoje jako Mana? Je v tom laktoza?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    SKRU: oukej, ja negooglila, priznavam ze me to prekvapilo.
    SKRU
    SKRU --- ---
    TATONKA: vejce je tezky jak hovado, to nedoporucuju a uz vubec ne vecer a tofu zas moc plny bilkovin, tak moc bych ten zaludek nedrazdil. prirodni rybi filet (sul, pepr, trocha citronovy stavy a kminu, zdibek masla a lehce podlejt a na 20 minut na 180) by byl myslim fpoho.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TATONKA: tofu nevim, ale vejce je dost těžký a ne úplně snadno stravitelný, to bych rozhodně vynechala.
    SKRU
    SKRU --- ---
    TATONKA: no schvalne sem si to predtim poguglil, ryze ma necely 3g/100g (kukskus cca 4), bulgur je vlastne lamana psenice a ma cca 13g/100. nic jinyho suchyho nemastnyho nelusteninovyho bohatsiho na bilkoviny me nenapadlo..
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LUCIASHECK: ted jsem dojedla druhou mensi misku a zatim dobry. Asi teda vecer otestuju to kure. Napadla me jeste nejaka dusena ryba. Co myslis ze by zaludek rikal na takovy vejce natvrdo nebo tofu?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    SKRU: bulgur ma nejak hodne bilkovin oproti ryzi nebo psenici?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TATONKA: jestli jsi dýňovou polívku v pohodě zvládla, tak si klidně dej kuřecí / krůtí prsa.
    SKRU
    SKRU --- ---
    TATONKA: co bulgur "s necim"? ale moc bych to neomastoval:)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Pls help!
    O velikonocich jsem si uhnala zanet zaludku (slovenska vesnice + babicky = nonstop prejidani + chlast).
    Dle slov moji doktorky mam jist az do patku pouze suchary a varenou ryzi s mrkvi. Jenze ja mam furt hlad. Jakoze hroznej. Dnes jsem si uvarila dynovou polivku z pecene dyne, mrkve, kousku papriky a malicke cibule. Jako je to lepsi nez suchary, ale porad zoufale baznim po nejakych bilkovinach. Poradite prosim, co vydatneho a pritom lehkeho na zaludek si mam uvarit, abych neposla hlady? Tu nejhorsi cast, kdy jsem neudrzela ani vodu, uz mam za sebou...
    DIVER
    DIVER --- ---
    BRUKEV: já mám totiž pocit, že tenhle česnek podivnej roste u hladový zdi v kinského zahradách (praha). poprvé jsem ho nasbíral celou igelitku, ale pak se mi nějak nezdál a radši jsem ho vyhodil, protože jsem se bál, že se otrávím konvalinkou.... teda sry, vlastně to dostala kámoška :)

    listy imho byly užší...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DIVER: má jiné listy. Jinak je to imho stejné, prostě do pomazánek, pesto, na chleba. Medvěd je imho trochu hype, nemyslím, že je to něco extra. Navíc zatímco medvěd u nás neroste, podivína máme všude spoustu.
    DIVER
    DIVER --- ---
    BRUKEV: jak se liší od medvěda?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Lol, mám za sebou inhalační kůru česneku podivného. Stěhoval jsem nějaké věci, musel jsem opakovaně chodit po cestičce travnaté a na ní rostl právě česnek. Po asi šestém opakování trasy už byl tak rozšlapaný a rozšířený ve vzduchu, že jsem zbytek stěhování myslel jen na to, kde všude se dá nať použít k jídlu:)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    RUTHLESS: mam, kdyz nezapomenu, tak ti to vecer vyfotim
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Pardon, ze narušim diskuzi kren.

    Ale nemáte doma někdo kuchařku Dity P? Poptavam recept na skvarkovou pomazánku, která je od ni naprosto ultimatni. A na netu nenacházím. Dík!
    DIVER
    DIVER --- ---
    ADELHAIDA: tak nějak nechápu, co je za problém. údajně zakoření i kousek odřezku z kořene ze supermarketu. dost pochybuju, že by šlo geneticky o nějakej jinej křen. že ten kupovanej nemá grády může být imho: 1, subjektivní, 2, pěstováním, 3, skladováním.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Dík. Já mám o pěstování křenu vcelku hluboké znalosti, je to s ním jak s rebarborou - buď se v něm topís, nebo za něj musíš vysolit nekřesťanský prachy.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ADELHAIDA: vidíš - to mi připomnělo:

    když jsem byl malej, rodiče si křen přivezli do Prahy ze Sudet od babičky. snad pak rostl někde na sídlišti nebo kde. já se teď chystám nějakej křen sehnat a vysadit si ho za barákem někde u Berounky. je to nezdolnej plevel a navíc se imho dost blbě krade. fígl je v tom, že se kořen zasadí NAD nějakej placatej kámen. nemůže pak růst do hloubky a zesílí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam