• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: modrání či zelenání je jen hysterická reakce, vliv na funkci to nemá. Mraženej česnek je hnusnej.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    dobre prosolit a do oleje s tim. kdyz se to jen posoli, tak cesnek stejne za nakou dobu zoxiduje a zmodra. olej navrchu zabrani pristupu vzduchu a modrani.. nevim jestli zrovan modrani ma vliv na fci, ale to mozna spis vysvetli zuzkaou.
    taky je dobry z cesneku vykrajet ty stredy (klicky), ktery pusobej mocnej cesnekovej oder z pusy a poru po jidle. taktez to eliminuje podrazdeni zlucniku a nasledny vykurveny traveni. zvlast to vyndavat, kdyz je cesnek starsi a klicek je zelenej a horkej
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DAWIDOS: Skladuju v ledničce. Tou solí je potřeba nešetřit (furt chci najít minimální objem soli, který konzervuje, a vždycky zapomenu - nevíte někdo?), aby se to opravdu zakonzervovalo, a člověk si doma nepěstoval nějaký botulotoxin...
    DIVER
    DIVER --- ---
    DAWIDOS: pastu z česneku se solí má máti vždycky jen ve špajzu. já jí teda dával do lednice, ale asi se to nemusí.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    ANNNA: Děkuju, asi hloupej dotaz, ale pak skladovat v lednici? Jak dlouho asi vydrzi?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DAWIDOS: Nebo rozmixovat s olejem a solí na pastu.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Mám půl kila česneku, který pomaloučku měkne. Asi mrazák jediná možnost?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BUNDA:
    KEMENTARI: nakonec jsem udělala tmavou jíšku na sádle a provařila s částí z crockpotu. Totiž ten chleba bych musela jít koupit :-D Díky.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GUDRUN: Co odebrat část a provařit ji s chlebem na sporáku, a pak vmíchat zpět?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GUDRUN: tak holt instantní jíška, stačí nechat chvilku probublat i v tom pomaláku.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GUDRUN: Měla jsem za to, že zahušťování spočívá v tom, že se v zahušťované kapalině něco dostatečně rozvaří. A pokud ani chleba ne, tak už nevím.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LORAIN: to už nedoženu, guláš je hotovej a v crockpotu, kde chleba dodatečně nerozvařím.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GUDRUN: zeleninou z vývaru do guláše
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GUDRUN: chlebem
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    normálně guláš nezahušťuju, jen nechám vyvařit a rozvařit cibuli, ale te´d ho dělám pro 15 lidí a chtěla bych ho víc omáčkovitej. Čím zahušťujete?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MUTHA: dik :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MUTHA: jak peces ten kvetak?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    BALAENA: Jasny, diky, uz se mi z te skoly neco vybavuje. (ted si teda jako debil pripadam, ale necham to tu pro podobne pripady jako jsem ja)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VENIKA: samozřejmě že má živiny. ne všechno v mase je rozpustný ve vodě
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Mam mozna trochu dementni dotaz, ale co uz. Ma maso z vyvaru jeste nejake ziviny, nebo je to proste hmota?
    Treba hovezi vyvar delam kolem 12hod, predpokladam, ze vetsina je uz vyvarena ve vode? (a ne, neptam se proto, abych ho vyhazovala, jen me to tak napadlo)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam