• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    No vidíte, já po ní sahám pravidelně. Dokonce nejen před spaním v posteli, nebo za sychravých podzimních večerů v křesle, ale i podle ní vaříme :)


    KUBAN88: s Vaňkem souhlasím, první díl je solidní základ knihovničky. Dobrá byla i Kuchařka pro dceru, jen se mi znechutila reklamama na Maggi a pod. rozmístěnýma v knize.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DAWIDOS: já si ji většinou čtu jako pohádku, čte se strašně pěkně.

    Co se týče vaření podle ní - docela se mi šikly ty vzorový menu, který tam má poskládaný, ty už jsem realizovala několikrát v různých obměnách.

    Abych po ní ale sáhla jen tak, to se nestává.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    KUBAN88: Souhlas, do Hazanove jsem se zacetl jednou na dovolene, je super na kontext, proc se co kde vari, historie atd., ale clovek uz musi mit navareno, aby si nektere veci domyslel nebo predstavil. Neni uplne jednoducha. Spis to mam jako beletrii a zatim jsem podle ni nic neuvaril :)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BRUKEV: ta Hazanová je super, ale pro amatéra bez fotek to jde těžce... nicméně my nejdříve koupili třeba Gurmány a pak jsme zpětně viděli seriál.


    MOODYCAT: pak první Vaněk je dobrý, zbytek jsou na hovno, kde je spousta chyb v postupu a jedna je dokonce zalozena na polotovarech

    základ je i ta Sandtnerová, ale dobrých kuchařek se dá najít dost... nicméně za mne 100% doporučení obou dílů Gurmánů a pak ještě Pasta od Carluccia
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak teda je tu na to vlastní auditko [ Kuchařky, knížky o vaření a o jídle ]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: no pokud to může bejt drahý a anglicky, tak Modernist cuisine

    Modernist Cuisine | Modernist Cuisine
    http://modernistcuisine.com/books/modernist-cuisine/

    A teda Rachadovi (Michal Hromas) konečně vyšla ta jeho kuchařka.

    Kuchařka ze dvora | Pro-bio.cz
    https://pro-bio.cz/publikace/kucharka_ze_dvora/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MOODYCAT: nadšený amatér je co? Osoba, která už umí základní pokrmy, techniky a chce zkusit nějaké vyfikundace náročnější? Nebo opravdu amatér, který se chce naučit ony základní jidla a postupy?


    QUANTI: dobrá kniha, ale must be kombinována se shlédnutím seriálu. Pokud chce obecně italskou kuchařku, tak to je must have Hazanka.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Otazkatrochu mimo - jakou kucharku (dostupnou v cz e-shopech) byste koupili nadsenemu amaterovi? Premejslim bud o nejaky od Gordona Ramsayho nebo Heston Blumenthal At Home...napady?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MUTHA: Díky, ukládám a udělám při nejbližší příležitosti.
    na zítra to už nezvládnu, chybí mi doma polovina surovin
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Potřebuju omáčku ke grilovanýmu masu: představu mám možná něco jako mango-chilli.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCIASHECK: beru z toho, co mam doma, sunku nakonec zadnou, ale navic rapik, baby spenat, kapary... ředkvicky jsou super nápad, ale bohužel nemám teď...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GUDRUN: k zelenýmu bych dávala sušenou šunku (klidně nějakou obyčejnou), tu dijonskou bych dávala spíš k tomu bílému (třeba i s trochou medu), ten zelený to, mám pocit, zabije. Taky k zelenýmu mám radši bílou než červenu cibuli... k bílýmu mám ráda ještě ředkev a ředkvičky :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    potřebuju udělat dva hutný / sytý saláty s chřeestem, mám tu bílej i zelenej
    nápad:
    čočka zelená a beluga, bílej lehce opečenej chřest, pórek a mrkev
    nový brambory, čerstvej zelenj chřest, rajčata, červená cibule a kuřecí kousky nebo opečená šunka
    jeden bude mít dressing s nějakou dijonskou hořčicí, druhej asi jen olej, bylinky a citrón, jestli
    dělám to pro nás na pracovní víkend, takže to nemusí být luxusní ingrediencema, spíš by mě zajímalo, jestli máte nějakou dobrou vyzkoušenou kombinaci chutí s tím chřestem :-) Díky
    ANA
    ANA --- ---
    TRISSIE: Jestli jis ryby, tak doporucuju svoje zamilovany jidlo z detstvi - tenky platky brambor, na to cibule (porek), cesnek na platky, papriky, rajcata (nebo jina zelenina dle sezony, ale letni druhy se osvedcily nejvic) a na to filet z kapra (samo lze udelat i z jine ryby, ale ja tam mam proste rada neprerostleho kapra), zabalit...do trouby max 30 minut (nebo dle toho jak malo/hodne udelanou rybu sneses). Ta stavicka z ryby a zeleniny, ktera tam vznikne je dokonala. Co si pamatuju tak tata tam obcas daval i platek slaniny, ale podle me je lehce nadbytecny.
    GALE
    GALE --- ---
    TRISSIE: Jen peču, tyhle balíčky negriluji. To si nevybavuji, ale tak 30-40 minut. Jeden z balíčků si vždycky připravím tak, aby byl snadno otevíratelný a prostě to otevřu a vidím.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TRISSIE: Na takovouhle inspiraci jsou super videa Tasty na FB. Neco je prasarna, ale presne takovejch "napcham to do alobalu a dam pect" jsou tam mraky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GALE: jak dlouho tu vepřovou péct, případně jak dlouho grilovat? S tímhle druhem úpravy nemám moc zkušenosti, tak ať to nepokazím...
    GALE
    GALE --- ---
    TRISSIE: Překvapivě dobrá je prostě klasika vepřové, brambory, cibule, kmín, sůl. Pokud ti nevadí slupka, tak brambory ani neloupej, je to lepší.
    Pak kuře, paprika, brambory, tymián, rozmarýn a k podávání čerstvá rajčata.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam