• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ANA
    ANA --- ---
    TRISSIE: Jestli jis ryby, tak doporucuju svoje zamilovany jidlo z detstvi - tenky platky brambor, na to cibule (porek), cesnek na platky, papriky, rajcata (nebo jina zelenina dle sezony, ale letni druhy se osvedcily nejvic) a na to filet z kapra (samo lze udelat i z jine ryby, ale ja tam mam proste rada neprerostleho kapra), zabalit...do trouby max 30 minut (nebo dle toho jak malo/hodne udelanou rybu sneses). Ta stavicka z ryby a zeleniny, ktera tam vznikne je dokonala. Co si pamatuju tak tata tam obcas daval i platek slaniny, ale podle me je lehce nadbytecny.
    GALE
    GALE --- ---
    TRISSIE: Jen peču, tyhle balíčky negriluji. To si nevybavuji, ale tak 30-40 minut. Jeden z balíčků si vždycky připravím tak, aby byl snadno otevíratelný a prostě to otevřu a vidím.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TRISSIE: Na takovouhle inspiraci jsou super videa Tasty na FB. Neco je prasarna, ale presne takovejch "napcham to do alobalu a dam pect" jsou tam mraky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GALE: jak dlouho tu vepřovou péct, případně jak dlouho grilovat? S tímhle druhem úpravy nemám moc zkušenosti, tak ať to nepokazím...
    GALE
    GALE --- ---
    TRISSIE: Překvapivě dobrá je prostě klasika vepřové, brambory, cibule, kmín, sůl. Pokud ti nevadí slupka, tak brambory ani neloupej, je to lepší.
    Pak kuře, paprika, brambory, tymián, rozmarýn a k podávání čerstvá rajčata.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    se zvyšujícími se teplotami a blížícím se termínem porodu hledám co nejvíc možností, kterak vaření rozfázovat během dne a ideálně večer už nic moc neřešit. Tak mě napadlo obohatit rodinný jídelníček o variace na "alobalové balíčky" (aka celé jídlo - bílkovina, příloha a ideálně i zelenina - v alobalovém balíčku, určeném k pečení v troubě nebo na grilu).

    požadavky:
    - baby friendly (nic extra ostrého), ideálně pro konzervativnější strávníky
    - z běžně dostupných surovin (co se tak sežene v LIDLu nebo v malé vietnamské večerce)
    - NE kombinace maso+sladká chuť (takže ani s ovocem, ani s medem)
    - možnost uložit na (několik) hodin do ledničky před pečením/grilováním

    uvítám jakékoli recepty a nápady!
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Omlouvam se za OT a prosim o radu.
    Mate nekdo zkusenost s panvema od fiskars?
    Chtela bych tatovi k narozeninam dat tuto http://www.fiskars.cz/vyrobky/kuchyn/nadobi/panev-na-smazeni-hard-face-28-cm-1020872
    Blby je, ze to klasicky resim na posledni chvili a do patku uz ji na netu nestiham objednat. Navicje to asi nejaka nova rada, takze ji eshopy ani zatim nemaj. Proto bych jako alternativu volila asi neco jako: http://www.fiskars-online.cz/nadobi-fiskars/panev-s-poklickou-26-cm-pro-plynove-sporaky
    Otazka zni, jestli behat po Praze a shanet fiskars panev, nebo si tady nechat poradit nejaky zaruceny tip na kamennou prodejnu, kde bych koupila kvalitni hlubsi panev na ohen do 1500, nemusi byt nutne od fiskarsu. Otec ma plynovej sporak a rad vari i na venkovnim grilu. Diky moc za tipy
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Diky vsem
    Libi se mi ty pecene papriky :)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: portobella/hliva pripadne se spenatem a fetou
    GEGI
    GEGI --- ---
    ZUZKAOU: děkuji, panna cotta zní dobře.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KASUMI: ricotta, listový špenát
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KASUMI: Ricotta, peceny papriky, suseny rajcata, cerne olivy a mata.

    Cukrove lusky, ricotta a mangove chutney

    Listovy spenat, cesnek, feta
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    koupila jsem dnes cele kure, ze si ho naporcuji, ale nakonec jsem ho vykostila na roladu a pouzila na dnesni obed jen orez zbytku
    nemate pls nejaky tip na zajimavou jarni/letni napln te rolady?
    diky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEGI: kup želatinový ztužovač, smíchej se zakysanou smetanou oslaď dle chuti, piškoty pokapej nějakým dobrým alkoholem, dej na to nakrájené jahody, vrstvu smetany, vrstvu piškotů, vrstvu jahod atd.

    pokud tam nepotřebuješ ty piškoty, tak udělej pana cottu. http://www.apetitonline.cz/recepty/4595-jahodova-panna-cotta.html

    A pokud nahradíš piškoty sněhovými pusinkami, tak udělej eton mess

    Eton Mess Recipe (Strawberries, Cream, Meringue) - Titli's Busy Kitchen
    https://www.youtube.com/watch?v=nhHXHGplUsE
    GEGI
    GEGI --- ---
    Ahoj, poradíte mi nějaký super recept na studený jahodový dezert do malých misek? Mám představu piškoty, smetana, jahody, ale nemám s tím zkušenost.
    GALE
    GALE --- ---
    GINGERCAT: Nakonec to nedopadlo. Shodou okolností zbylo jídlo z minulých dní a tak jsem se kotletovemu dobrodružství vyhnula. Byl uzený hovězí jazyk, co zbyl po sobotním obědě.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    GALE: tak jak to dopadlo? ;)

    Já dočítám až teď a byla jsem v podobné situaci mnoho let - tchyně před mojí návštěvou vždycky pro nějaký kus domácího pašíka hrábla do mrazáku a ode mě se čekalo, že z toho něco s velkým Ň uvařím. Sdílím tvoji nenávist ke kýtě :-) (a vlastně kromě panenky vepřové už skoro nevařím...)

    Vyřešila jsem to tak, že jsem si začala před takovými víkendy nakupovat sama, teď už v jejich lokalitě rozváží i Košík.cz, takže si plánuju to, co mi vyhovuje a všichni bez problémů sní.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Dík za upomenutí, už vim na co použiju ten nafasovanej potravinářskej etanol.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    XCIDER: az na to ze s vodkou, tak to dělám pinktlich stejně.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ja pouzivam lih cca 50%, davam pouze zelene orechy, prepulene, zadne koreni. nechavam v lahvi na primem slunci az nekdy do zari, potom stocim a dosladim cukrovym sirupem.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam