• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MUZA
    MUZA --- ---
    TRISSIE: kuju! Sice to neni to, co bych ted chtela, ale zni to skvele, takze si pisu :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MUZA: měla jsem onehdá (pravda, coby přílohu k masu, ale sežrala bych to klidně samotné) geniální pyré z batátů a lučiny - jen teda nevím ty poměry :-(
    MUZA
    MUZA --- ---
    DIVER: my mame libecek na jihovychod, ve vetsim kvetinaci a roste v poho! :) jen na zimu ho nechame chcipnout a na jare vysazujem novej...
    MUZA
    MUZA --- ---
    Mam tady bataty... Mate nekdo naky zajimavy recept? Casto si je opecu jak hranolky, nebo s dalsibzeleninou.... Ted by me lakala trebas smetana... Budu rada za jakekoliv tipy na bezmase jidlo... Kuju!
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    DEVIL: tyjo ty kyselinky z kiwi by mohly bejt fajn... hmmm pisu si :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: Mám je v plánu zkusit.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: vezmi papayu nebo kiwi, rozkydli na pastu, pridej k tomu krkovici tak na 2,5 cm platky a nech pres noc 'pusobit'. na panvi to pak opec jako stejk se sul pepr na prepustenym masle/kachnim sadle/vepr. sadle. do vypeku z panve hod trochu masla a vody a prelej tim veprovy stejky. s pripravou si s tim do 1/2 hodiny hotova
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOCHANSKA_CH: ale tak to ve výsledku nebude špatný.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: Tyhle? :-)
    Nedělní řízky | DELIKETO – We love fat
    http://www.deliketo.cz/hlavni-jidla/nedelni-rizky/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A co nedělní řízky? V neděli má pršet a nebejt vedro...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ADITU: no ba že je, pomalý hrnec mám ;)
    ADITU
    ADITU --- ---
    JAJITA: je pomalé pečení zenové? :)

    Pomaly pečená krkovička so slaninou a cibuľou – Varíme Paleo
    http://varimepaleo.sk/krkovicka-slaninou-cibulou/
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    přibyla mi domů naprosto libová krkovice, jak nejlíp s ní naložit?

    myslím zenový recept ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    No vidíte, já po ní sahám pravidelně. Dokonce nejen před spaním v posteli, nebo za sychravých podzimních večerů v křesle, ale i podle ní vaříme :)


    KUBAN88: s Vaňkem souhlasím, první díl je solidní základ knihovničky. Dobrá byla i Kuchařka pro dceru, jen se mi znechutila reklamama na Maggi a pod. rozmístěnýma v knize.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DAWIDOS: já si ji většinou čtu jako pohádku, čte se strašně pěkně.

    Co se týče vaření podle ní - docela se mi šikly ty vzorový menu, který tam má poskládaný, ty už jsem realizovala několikrát v různých obměnách.

    Abych po ní ale sáhla jen tak, to se nestává.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    KUBAN88: Souhlas, do Hazanove jsem se zacetl jednou na dovolene, je super na kontext, proc se co kde vari, historie atd., ale clovek uz musi mit navareno, aby si nektere veci domyslel nebo predstavil. Neni uplne jednoducha. Spis to mam jako beletrii a zatim jsem podle ni nic neuvaril :)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BRUKEV: ta Hazanová je super, ale pro amatéra bez fotek to jde těžce... nicméně my nejdříve koupili třeba Gurmány a pak jsme zpětně viděli seriál.


    MOODYCAT: pak první Vaněk je dobrý, zbytek jsou na hovno, kde je spousta chyb v postupu a jedna je dokonce zalozena na polotovarech

    základ je i ta Sandtnerová, ale dobrých kuchařek se dá najít dost... nicméně za mne 100% doporučení obou dílů Gurmánů a pak ještě Pasta od Carluccia
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak teda je tu na to vlastní auditko [ Kuchařky, knížky o vaření a o jídle ]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: no pokud to může bejt drahý a anglicky, tak Modernist cuisine

    Modernist Cuisine | Modernist Cuisine
    http://modernistcuisine.com/books/modernist-cuisine/

    A teda Rachadovi (Michal Hromas) konečně vyšla ta jeho kuchařka.

    Kuchařka ze dvora | Pro-bio.cz
    https://pro-bio.cz/publikace/kucharka_ze_dvora/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MOODYCAT: nadšený amatér je co? Osoba, která už umí základní pokrmy, techniky a chce zkusit nějaké vyfikundace náročnější? Nebo opravdu amatér, který se chce naučit ony základní jidla a postupy?


    QUANTI: dobrá kniha, ale must be kombinována se shlédnutím seriálu. Pokud chce obecně italskou kuchařku, tak to je must have Hazanka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam