• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DIVER
    DIVER --- ---
    TESSS: máš štěstí, že jdu právě kolem! :) ale fakt. strávil jsem tím tak tři čtyři roky pokusů.

    libeček miluju, ale bydlel jsem na sídlišti v paneláku a neměl jsem k němu přístup. zkusil jsem ho pěstovat v květináči jako jiný bylinky. a můžu ti říct - vzdej to :) i když jsem po zkušenostech nakonec použil fakt veliký květináče, nepodařilo se mi vypěstovat víc než dva tři malý lístky. ono to asi fakt potřebuje hodně místa pod zemí. jinak květináč jsem měl na zasklený (i otevřený) západní lodžii. všemu se tam dařilo, ale libečku ne.

    pak jsem zkoušel ještě vysadit to někde u baráku venku. jeden rok jsem dojel na sekání trávy. a druhej rok jsem to dal mezi záhony růží. a když jdu jednou do práce, zvesela tam pleli zaměstnanci technických služeb.

    tak jsem se odstěhoval :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    A nesmí být rašelina nebo kyselá půda.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TESSS:
    Ony tyhle bylinky potřebují větší květináč, když mají málo místa nebo ten substrát, se kterým to koupíš, tak se jim nedaří. Zkus přesadit. A často stříhat.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ZOOEY: tihle maji pouze odberna mista (ale treba je nejake z nich zrovna pro tebe vhodne)
    pestuji to primo oni na Orechu
    ja jezdim na nakup primo k nim, maji prodej ze dvora kazde pondeli, ale jedno z odbernych mist je primo u nas pred barakem a sjizdi se sem lidi ze sirokeho okoli

    tak treba to zaujme i nekoho jineho, rada je doporucim

    čerstvé bedýnky | české produkty | čerstvé bylinky | a nejen to
    http://www.cerstvebedynky.cz
    TESSS
    TESSS --- ---
    AIJA: kvetinac mam na balkone, kde na nej neprsi a prelitej neni
    AIJA
    AIJA --- ---
    TESSS:
    Ten květináč máš kde? A nepřelíváš ho?
    TESSS
    TESSS --- ---
    budu trochu OT, ale vim, ze se to tu v minulosti resilo. Potrebuji poradit s pestovanim libecku v kvetinaci -zloutnou mu listy. Kdybyste nekdo vedel, kde je problem budu rada za radu. Dik
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    znate?

    What The Fuck Should I Make For Dinner?
    http://www.whatthefuckshouldimakefordinner.com/index.php
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    LORAIN: dekuju!
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ZOOEY: my bereme od těchto: svetbedynek.cz a zatím jsem byla vždycky spokojená. Obsah bedýnek zveřejňují, ale mám ráda překvapení. Plus teda taky často dostanu něco, co sama nekupuju a obohatí nám to jídelníček.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    87HIGHFLYER: moc dekuju za tip! mozna jsem k nim byla teda nespravedliva)) (kdyz jsem hledala poprve, prislo mi pri jejich cenach trochu neadekvatni, ze nesdileji ani orientacni obsah bedynek krome cca vahy s tim, ze to je "tajemstvi")) idealne jsem chtela najit nejaky sdruzeni realne/vic navazany na tu fyzickou produkci, ale to se ukazalo vubec tezsi, nez jsem cekala...

    kdyby jeste nekdo neco, budu rada
    AIJA
    AIJA --- ---
    ADELHAIDA:
    Každopádně přidej víc citronu i trochu kůry. Jinak to má takovej divnej šmak...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZOOEY: fresh bedynky jsou prej super (informace stará cca 4 roky)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    prosim nemel byste nekdo aktualni doporuceni na pricetne bedynky-bedynkare, kteri funguji s rozvozem v ramci prahy? idealne aby to nebyli hlavne prekupnici, treba nejake male druzstvo a dodavatele...

    budu rada za jakykoli tip a omlouvam se za male OT (jine vice relevantni diskuse jsou zrejme spise v hibernaci))
    MONROE
    MONROE --- ---
    Tak ex nafotil ty zebra. :) starobrno bylo jen na podliti, nikoliv na piti.



    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Fotodokumentace :)?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Zkoušel jste někdy někdo dělat pampeliškové želé? A pokud jo, dalo se to požít, nebo jenom vylít do záchoda?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DIVER: S olejem mi to nikdy nezhnědlo... ale s oliváčem zezelenalo!
    DIVER
    DIVER --- ---
    já bych k tomu ještě dodal, že pomletej česnek (pasta) se solí imho spíš tmavě hnědne než modrá, tak abys nebyl překvapenej :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Dekuju, dekuju, zda se, ze jsem dokonale vyzbrojen! :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: no vida, tak sem zas o neco chytrejsi. kazdopadne ja cesnek sezeru jeste nez chytne barvu, takze sem modrani jeste nepotkal. a do oleje ho davam, protoze ten olej s nim nacichne a me chutna par kapek pak na salat..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: modrání či zelenání je jen hysterická reakce, vliv na funkci to nemá. Mraženej česnek je hnusnej.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    dobre prosolit a do oleje s tim. kdyz se to jen posoli, tak cesnek stejne za nakou dobu zoxiduje a zmodra. olej navrchu zabrani pristupu vzduchu a modrani.. nevim jestli zrovan modrani ma vliv na fci, ale to mozna spis vysvetli zuzkaou.
    taky je dobry z cesneku vykrajet ty stredy (klicky), ktery pusobej mocnej cesnekovej oder z pusy a poru po jidle. taktez to eliminuje podrazdeni zlucniku a nasledny vykurveny traveni. zvlast to vyndavat, kdyz je cesnek starsi a klicek je zelenej a horkej
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DAWIDOS: Skladuju v ledničce. Tou solí je potřeba nešetřit (furt chci najít minimální objem soli, který konzervuje, a vždycky zapomenu - nevíte někdo?), aby se to opravdu zakonzervovalo, a člověk si doma nepěstoval nějaký botulotoxin...
    DIVER
    DIVER --- ---
    DAWIDOS: pastu z česneku se solí má máti vždycky jen ve špajzu. já jí teda dával do lednice, ale asi se to nemusí.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    ANNNA: Děkuju, asi hloupej dotaz, ale pak skladovat v lednici? Jak dlouho asi vydrzi?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DAWIDOS: Nebo rozmixovat s olejem a solí na pastu.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Mám půl kila česneku, který pomaloučku měkne. Asi mrazák jediná možnost?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BUNDA:
    KEMENTARI: nakonec jsem udělala tmavou jíšku na sádle a provařila s částí z crockpotu. Totiž ten chleba bych musela jít koupit :-D Díky.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GUDRUN: Co odebrat část a provařit ji s chlebem na sporáku, a pak vmíchat zpět?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam