• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    E_D
    E_D --- ---
    GUDRUN: u nas docela oblibené "cuketa na plech" něco jako tohle https://www.toprecepty.cz/recept/29541-zapekana-cuketa-na-plech/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    mám doma tři male cukety a zítra mám něco přinést na piknik večer. napadl me salát z pečených cuket. zítra mužů dokoupit ingredience, akorát se to neprolezi. nějaké tipy, prosím?
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    ADELHAIDA: Hradec Králové, Jiráskovi sady - běhá jich tam několik desítek a lidí tam zas tolik není..
    FAT
    FAT --- ---
    ADELHAIDA: Já ji měl od chovatele. V krámě jsem ji neviděl nikdy.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Kde se dá sehnat taková čerstvá nutrie? Už dlouho po ní toužím....
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Díky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Asi okometricky. To ma tak kilo a pul to torso? Bych dal 1-2 hodky to na mensi teplotu pokourit a pak to dodelat asi?
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Odhadneš, prosím, jak dlouho asi udit na tu vnitřní teplotu? 4 - 5 hodin nebo mnohem méně?
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Ne přímo. Kouřovod asi 2,5 metru. Když se udrží obsluha, tak by se ta teplota mohla dát vychytat. Jo, ty zapichovací teploměry znám. Už jsem si ho kdysi chtěl pořídit, jenže pak sešlo z pár věcí a v důsledku toho i z teploměru. Uvidím, jak to vyjde. Našpekuju to, naloží se to do solného láku a pak trpělivě u ohně.
    Díky moc.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FAT: ohniste s micky o rourkou nebo topeni primo pod tim?
    Nejlepsi mit neco takovyho http://www.udime.cz/...LOMERY/0/5/434-Digitalni-vpichovy-teplomer-na-maso-se-dvema-cidly-TFA-14-1503
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Domácí a, bohužel, bez teploměru. Takže to bude na odhad.
    :-(
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FAT: jako pokud muzes, ud na studeno par hodin. Ja mam ve smokeru cold smoke baffle, dam tam panev ledu a udim za studena. Abys tu krysu nevysusil. Pak ji jen naloz tech 220F aby internal temp dosahla 160F. Ja sem krysu nikdy nezkousel, protoze ji nemuzu sehnat. Udim ale brined chickens, ktery maj +- podobnou masu ale diky tlustejm masovejm castem trvaj dyl nez maj v kozach tech 160. Kdyz tu krysu prezenes, tak to bude suchej hnus. Brine ti ji ochuti, zvysi podil vody uvnitr a umozni ti udit do nizsi teploty, aby zustala pekne stavnata. Rozhodne je to jemny maso a napich bych minimalne stehna na probe teplomer, abys vedel co se deje. Co mas za udirnu?
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Díky. Takže udit prošpikované na asi 100°C.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ad medvědí pesto - zkusila jsem dát do ryby a bylo to dobré, ale úplně geniální to bylo v kombinaci s tvarohem s bramborami na loupačku
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FAT: ja bych dal 2.5% solnej roztok na takovejch 4-6 hodin. Nebo jen vopichat injektazi do stehen a hrbetu a hodku polezet. Imho je to ale divokej tvor a bude mit malo tuku. Mozna bych ho protknul trochu spekem este a zkusil dat na 220F 2-3h a jestli mas temp probe tak zkoncit s tim kdyz ma vnitrek 160F. Chipsy dej bud hickory nebo apple
    FAT
    FAT --- ---
    LUCIASHECK: Rád bych jí právě vyudil...
    Jak říkáš, pečená je skvělá, ale změna je život.
    :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FAT: nechceš ji radši upéct? pečená je skvělá, uzenou si moc nedokážu představit
    FAT
    FAT --- ---
    Mám doma zmrazenou nutrii. Nevíte někdo, jak ji naložit, než by šla do udírny? Nějaké poměry soli a vody a dobu na jak dlouho? Asi dlouho ne, je to jemné maso, ale bojím se, abych to nepřesolil...
    Díky.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    ZUZKAOU: Díky, opravdu lama dotaz :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADAVAZA: vývar.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam