• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Odhadneš, prosím, jak dlouho asi udit na tu vnitřní teplotu? 4 - 5 hodin nebo mnohem méně?
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Ne přímo. Kouřovod asi 2,5 metru. Když se udrží obsluha, tak by se ta teplota mohla dát vychytat. Jo, ty zapichovací teploměry znám. Už jsem si ho kdysi chtěl pořídit, jenže pak sešlo z pár věcí a v důsledku toho i z teploměru. Uvidím, jak to vyjde. Našpekuju to, naloží se to do solného láku a pak trpělivě u ohně.
    Díky moc.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FAT: ohniste s micky o rourkou nebo topeni primo pod tim?
    Nejlepsi mit neco takovyho http://www.udime.cz/...LOMERY/0/5/434-Digitalni-vpichovy-teplomer-na-maso-se-dvema-cidly-TFA-14-1503
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Domácí a, bohužel, bez teploměru. Takže to bude na odhad.
    :-(
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FAT: jako pokud muzes, ud na studeno par hodin. Ja mam ve smokeru cold smoke baffle, dam tam panev ledu a udim za studena. Abys tu krysu nevysusil. Pak ji jen naloz tech 220F aby internal temp dosahla 160F. Ja sem krysu nikdy nezkousel, protoze ji nemuzu sehnat. Udim ale brined chickens, ktery maj +- podobnou masu ale diky tlustejm masovejm castem trvaj dyl nez maj v kozach tech 160. Kdyz tu krysu prezenes, tak to bude suchej hnus. Brine ti ji ochuti, zvysi podil vody uvnitr a umozni ti udit do nizsi teploty, aby zustala pekne stavnata. Rozhodne je to jemny maso a napich bych minimalne stehna na probe teplomer, abys vedel co se deje. Co mas za udirnu?
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Díky. Takže udit prošpikované na asi 100°C.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ad medvědí pesto - zkusila jsem dát do ryby a bylo to dobré, ale úplně geniální to bylo v kombinaci s tvarohem s bramborami na loupačku
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FAT: ja bych dal 2.5% solnej roztok na takovejch 4-6 hodin. Nebo jen vopichat injektazi do stehen a hrbetu a hodku polezet. Imho je to ale divokej tvor a bude mit malo tuku. Mozna bych ho protknul trochu spekem este a zkusil dat na 220F 2-3h a jestli mas temp probe tak zkoncit s tim kdyz ma vnitrek 160F. Chipsy dej bud hickory nebo apple
    FAT
    FAT --- ---
    LUCIASHECK: Rád bych jí právě vyudil...
    Jak říkáš, pečená je skvělá, ale změna je život.
    :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FAT: nechceš ji radši upéct? pečená je skvělá, uzenou si moc nedokážu představit
    FAT
    FAT --- ---
    Mám doma zmrazenou nutrii. Nevíte někdo, jak ji naložit, než by šla do udírny? Nějaké poměry soli a vody a dobu na jak dlouho? Asi dlouho ne, je to jemné maso, ale bojím se, abych to nepřesolil...
    Díky.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    ZUZKAOU: Díky, opravdu lama dotaz :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADAVAZA: vývar.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    ZUZKAOU: Poradíš, co za tekutinu lije na to víno? Pouštěla jsem si to 3x a moudrá z toho pořád nejsem.. Děkuji
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V konvafetišismu se rozpoutaly vzpomínky na traumata utrpěná při srážce s anglickou kuchyní při výměných pobytech v dobách před Oliverem, Ramsay a Blumenthalem a kdosi tam zmiňoval toad-in-the-hole, což je něco co se mi vyhýbalo a je to přesně to divné jádlo, co potřebuju zkusit.

    Dělala jsem to podle tohohle receptu a je to strašně moc dobré. Teda ty klobásy tam vlastně překážely, ale jorkšírský nákyp s cibulkou, česnekem (ten jsem tam svévolně dodala) rozmarýnem a tymiánem, přelitý omáčkou je skvělý. A to kouzlo jak to naroste!

    Toad in the Hole Recipe - SORTED
    https://www.youtube.com/watch?v=U7twGz3-ve4


    Až bude zase nějaké hnusné počasí, budu muset zkusit propper sunday roast. Co na to mám hledat za maso? Nechce se mi to dělat ze svíčkové. Co třeba nějaký prozrálý karabáček?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LA_BETE: Potírám tím muži opečené bagety k salátům. Dávám i právě do různých směsí - když zapékám žampióny, do lilku apod.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNNA: Buď to a nebo přidat ředkvičkový dip s kysanou smetanou a jogurtem.

    Popř. k tomu udělat cizrnu nebo rovnou humus.
    GEGI
    GEGI --- ---
    SPLIFFBOY: ok, díky moc, asi vznesu dotaz přímo tam.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    GEGI: ja v makru kupoval zelenej chrest v zime, dovoz z jizni ameriky... jestli je to celorocne kde brat, nebo to podleha sezonnosti nevim, do makra jezdim tak dvakrat rocne.
    GEGI
    GEGI --- ---
    ahoj, zkusím tady takový dotaz trochu mimo - budu potřebovat v druhý půlce srpna nějaký mnžství zelenýho chřestu, co dva dny několik balíčků (takové té obvyklé velikosti, jak se prodávají v sezoně). žiju v Praze. Neměli byste tip, kde ho sehnat - napadá mě leda Makro (ale osobně tam nejezdím, tak nemám ponětí)? Předem děkuju!
    TERA79
    TERA79 --- ---
    GUDRUN: Nádivka! Aka ta velikonoční s kopřivama, nebo vyletněnou verzi s bylinkama. Asi je to o fantazii a možnostech. Nejlepší je, že je super teplá i za studena.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: Jí vejce? Uvař jí k tomu aspoň vejce či dvě. Chuťově to půjde, a nebude mít za 15 minut po dojedení hlad.

    Byla jsem 8 let vegetarián, a aspoň z mojí zkušenosti prostě jídla složená jen ze zeleniny a přílohy při fyzické námaze fakt nestačí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam