• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    ZUZKAOU: Poradíš, co za tekutinu lije na to víno? Pouštěla jsem si to 3x a moudrá z toho pořád nejsem.. Děkuji
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V konvafetišismu se rozpoutaly vzpomínky na traumata utrpěná při srážce s anglickou kuchyní při výměných pobytech v dobách před Oliverem, Ramsay a Blumenthalem a kdosi tam zmiňoval toad-in-the-hole, což je něco co se mi vyhýbalo a je to přesně to divné jádlo, co potřebuju zkusit.

    Dělala jsem to podle tohohle receptu a je to strašně moc dobré. Teda ty klobásy tam vlastně překážely, ale jorkšírský nákyp s cibulkou, česnekem (ten jsem tam svévolně dodala) rozmarýnem a tymiánem, přelitý omáčkou je skvělý. A to kouzlo jak to naroste!

    Toad in the Hole Recipe - SORTED
    https://www.youtube.com/watch?v=U7twGz3-ve4


    Až bude zase nějaké hnusné počasí, budu muset zkusit propper sunday roast. Co na to mám hledat za maso? Nechce se mi to dělat ze svíčkové. Co třeba nějaký prozrálý karabáček?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LA_BETE: Potírám tím muži opečené bagety k salátům. Dávám i právě do různých směsí - když zapékám žampióny, do lilku apod.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNNA: Buď to a nebo přidat ředkvičkový dip s kysanou smetanou a jogurtem.

    Popř. k tomu udělat cizrnu nebo rovnou humus.
    GEGI
    GEGI --- ---
    SPLIFFBOY: ok, díky moc, asi vznesu dotaz přímo tam.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    GEGI: ja v makru kupoval zelenej chrest v zime, dovoz z jizni ameriky... jestli je to celorocne kde brat, nebo to podleha sezonnosti nevim, do makra jezdim tak dvakrat rocne.
    GEGI
    GEGI --- ---
    ahoj, zkusím tady takový dotaz trochu mimo - budu potřebovat v druhý půlce srpna nějaký mnžství zelenýho chřestu, co dva dny několik balíčků (takové té obvyklé velikosti, jak se prodávají v sezoně). žiju v Praze. Neměli byste tip, kde ho sehnat - napadá mě leda Makro (ale osobně tam nejezdím, tak nemám ponětí)? Předem děkuju!
    TERA79
    TERA79 --- ---
    GUDRUN: Nádivka! Aka ta velikonoční s kopřivama, nebo vyletněnou verzi s bylinkama. Asi je to o fantazii a možnostech. Nejlepší je, že je super teplá i za studena.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: Jí vejce? Uvař jí k tomu aspoň vejce či dvě. Chuťově to půjde, a nebude mít za 15 minut po dojedení hlad.

    Byla jsem 8 let vegetarián, a aspoň z mojí zkušenosti prostě jídla složená jen ze zeleniny a přílohy při fyzické námaze fakt nestačí...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANNNA: masa tam bude dost a kdo bude chtít, si dá, jenže tam mám jednu holčinu, co maso nechce... takže to beru spíš jako doplněk k masu, než jako vyvážený jídlo samo o sobě. A máš pravdu. Dojí se chlebem a bílkoviny dožene doma.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: myslíš to jako zeleninu k tomu masu, nebo jako samostatné jídlo? V prvním případě OK, v případě druhém tam těžce postrádám nějakou pořádnou bílkovinu, a tělesně pracující chlapi (či ženy) tím nezasytíš. V takovém případě bych tam narvala aspoň mozzarellu na osobu :-)

    Ale k původní otázce, v remosce to upečeš v pohodě.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: http://www.rozhlas.cz/regina/ochutnejte/_zprava/gruzinska-polevka-adzapsandali--1548602
    STOBklub - Adžapsandal
    http://www.stobklub.cz/recept/77446/sru/
    půjde tam adžapsandal, že jo? někde to mají jako polívku, někde jako předkrm, dobrota to je a koření na to mám.

    ANNNA: trochu variace na tohle :-)
    květák, lilky, cuketu musím zabalit tak, aby to nebylo tohle a na gruzínskou kuchyni je utáhnu.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: Co takhle zapečené cukety s lilkem na způsob musaky? Chceš-li to jako komplet jídlo, tak s bramborami, nebo potřebuješ-li nakrmit víc krků, tak přílohu uvařit vedle.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    na chatě mi přibyla remoska a na svátky přijede parta pracantů. Maso budu mít hotový už z domova, ale co se dá udělat v remosce dobrýho bezmasýho, co nejsou zapečený brambory nebo zapečený těstoviny? Děkuju.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    LA_BETE: Bezlepkovy to teda neni, ja to casto pouzivam jako "mazani" do wrapu, na testo na slany strudl /plnene kapsy (kombinace s mozarellou a rajcaty se tady primo nabizi).
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LORAIN: vyráběl (vařil) jsem si sám a výsledek byl úplně super, kořenil jsem víceméně dle citu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_BETE: do zálivek na saláty a mazat tím bezlepkové sendviče.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    mam v lednici ještě pořád skenici pesta z medvěího česneku a s tětovinami už mi leze krkem. Nějaký nápad na originálnější zpracování? idealně v bezlepkové variatě
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    THEODORT: z wiki
    Raw kiwifruit contains actinidain (also spelled actinidin) which is commercially useful as a meat tenderizer[34] and possibly as a digestive aid.
    Both green papaya fruit and the tree's latex are rich in papain,[5] a protease used for tenderizing meat and other proteins
    MUZA
    MUZA --- ---
    moc vsem dekuju! nakone jsem to pojala takto: 1x batat, 1x cuketa, 1x lilek, 1x fenykl, 2x cibule, 3x cervene papriky - vse na velke kostky do pekace + rimsky kmin, zazvor, kurkuma, sul, trosku sladke papriky a cele jsem to zalila nizkotucnou smetanou... cca 40min pect v troube na 230 stupnu...

    Je to naprosto dokonale!!! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam