• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    PEPITO:
    A jen tak bez zavaření?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    AIJA: Uzené cejny jsme nakládali do sklenic: Maso se obralo, osolilo, nepatrně okořenilo a postupně ukládalo do sklenic. 2 cm ryby, vrstva cibule na kolečka, vrstva ryby, cibule atd...Plná sklenice se zalila olejem.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Mám lavor uzených ryb. Část jsem klasicky zavařila...olej, nové koření, pepř, boblist...M8te někdo nějaký vyzkoušený recept pro delší uchování?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    Troll není THEODORT ale MANHOU = HOUMAN
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    REONA: vsak se koukni na me odpovedi ;)
    REONA
    REONA --- ---
    THEODORT: troll
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MANHOU: hrnek je zhruba.. hrnek, tak nejak klasicky velkej, ani malej, ani obrovskej.

    cizrnu namacet zhruba od 0 minut do pres noc, dle zvyku a podle toho upravit dobu vareni, cim kratsi dobu se namaci, na tim mensi plamen se pak vari

    namocene orechy jsou namocene orechy, zhruba pres noc

    prasek do peciva nebo suseny kvasnice nebo udelat kvasek. pokud nevis tak je to asi jedno
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    E_D: díky za tip! chtěla jsem ale něco svezejsiho, takže dve cukiny na pulkolecka, zasypany cibuli a cesnekem nahrubo, zality oliv olejem, citronem, soli, pepřem a zaatarem, upeceny, pak nastrouhanej Balkán, dobrý rajčata na kostky a jarní petrzelka, trochu dochutit a vymalováno, zmizelo to hned.
    E_D
    E_D --- ---
    GUDRUN: u nas docela oblibené "cuketa na plech" něco jako tohle https://www.toprecepty.cz/recept/29541-zapekana-cuketa-na-plech/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    mám doma tři male cukety a zítra mám něco přinést na piknik večer. napadl me salát z pečených cuket. zítra mužů dokoupit ingredience, akorát se to neprolezi. nějaké tipy, prosím?
    DEMENAPIVO
    DEMENAPIVO --- ---
    ADELHAIDA: Hradec Králové, Jiráskovi sady - běhá jich tam několik desítek a lidí tam zas tolik není..
    FAT
    FAT --- ---
    ADELHAIDA: Já ji měl od chovatele. V krámě jsem ji neviděl nikdy.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Kde se dá sehnat taková čerstvá nutrie? Už dlouho po ní toužím....
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Díky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Asi okometricky. To ma tak kilo a pul to torso? Bych dal 1-2 hodky to na mensi teplotu pokourit a pak to dodelat asi?
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Odhadneš, prosím, jak dlouho asi udit na tu vnitřní teplotu? 4 - 5 hodin nebo mnohem méně?
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Ne přímo. Kouřovod asi 2,5 metru. Když se udrží obsluha, tak by se ta teplota mohla dát vychytat. Jo, ty zapichovací teploměry znám. Už jsem si ho kdysi chtěl pořídit, jenže pak sešlo z pár věcí a v důsledku toho i z teploměru. Uvidím, jak to vyjde. Našpekuju to, naloží se to do solného láku a pak trpělivě u ohně.
    Díky moc.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FAT: ohniste s micky o rourkou nebo topeni primo pod tim?
    Nejlepsi mit neco takovyho http://www.udime.cz/...LOMERY/0/5/434-Digitalni-vpichovy-teplomer-na-maso-se-dvema-cidly-TFA-14-1503
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Domácí a, bohužel, bez teploměru. Takže to bude na odhad.
    :-(
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FAT: jako pokud muzes, ud na studeno par hodin. Ja mam ve smokeru cold smoke baffle, dam tam panev ledu a udim za studena. Abys tu krysu nevysusil. Pak ji jen naloz tech 220F aby internal temp dosahla 160F. Ja sem krysu nikdy nezkousel, protoze ji nemuzu sehnat. Udim ale brined chickens, ktery maj +- podobnou masu ale diky tlustejm masovejm castem trvaj dyl nez maj v kozach tech 160. Kdyz tu krysu prezenes, tak to bude suchej hnus. Brine ti ji ochuti, zvysi podil vody uvnitr a umozni ti udit do nizsi teploty, aby zustala pekne stavnata. Rozhodne je to jemny maso a napich bych minimalne stehna na probe teplomer, abys vedel co se deje. Co mas za udirnu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam