• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RISINA
    RISINA --- ---
    TRISSIE: Nakrájet na čtvrky a zamrazit.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Nedočítám jestli to tu padlo...Pokud je bochník celý, tak klidně dát rozpéct do trouby a pak během dvou dnů spotřebovat. Nebo nakrájím krajíce do mrazáku, na kostky nechám usušit a pak do knedlíků, nádivky nebo chlebové placky jako přílohové bramboráčky. Na proužky nakrájet, nechat usušit a pak použít jako očenekované hranolky na nějaké posezení nebo grilování...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: dělám chlebovy chipsy, ala baked rolls. nakrajim na supertenko, pak na náhodný, podobně velký tvary, hodim na pečicí papír, posypu soli, pepřem, paprikou, kmínem, někdy drcenym česnekem, většinou pocakam olivacem a pecu do krupava. výhoda je, ze takhle predkrajenej chleba se da zamrazit a pak je případně miska munchies z mrazenyho na stole za chvíli.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ANNNA: s cesneckou a krutony naprostý souhlas!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZUZKAOU: Jak na co. Třeba do česnečky mně osobně daleko víc sednou krutonky ze Šumavy, než z bílého pečiva.

    TRISSIE:
    Případný zbytek chleba lze nakrájet, usušit, nastrouhat na chlebovou strouhanku a používat na zahušťování gulášů a spol. Pár týdnů to dobře usušené a zavřené taky vydrží
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: chleby ve vajíčku. Zamrazit. Krutonky z toho udělat jdou, ale teda žádnej zázrak, co se týče v porovnání s bílým pečivem.

    A půjdou z toho tyrolské špekové knedlíky. Jak jsou tyroláci v horách, tak jim tam taky spíš roste žito, než pšenice.

    Canederli (Tyrolean Bread Dumplings) | Memorie di Angelina
    http://memoriediangelina.com/2010/12/19/canederli/#.Wbq5-muLQTE
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: * davam teda bez kurek
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Někdy hrozně dávno jsem na doporučení dělala něco jako chlebové bramboráky. Bylo to celkem k jídlu, ale recept si nepamatuju. Google jich několik nabízí, ale doporučit si netroufám.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    QUANTI: nahodou, bozskou chlebovku delavala babicka, ale uz strasne dlouho jsem ji nejedla.... takze treba by mi uz taky nechutnala.

    Jinak prebytky chleba nakrajene na platky mrazim a delam z nich krutony do polevky dle aktualne pozadovaneho mnozstvi. Zbyva mi ovsem mene nez bochnik a pul...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: nejspíš jo :) http://zachranjidlo.cz/recepty/chlebove-krutony/

    chlebovou polívku bych nezkoušela, reakce lidí, co s ní kdy měli tu čest, jsou téměř bez výjimky prudce odmítavé :))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUTHA: Chlebovku nám předkládali v ozdravovně pro hubený děcka. Krok vedle. To se nedalo pozřít.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    po oslavě, na niž ze zdravotních důvodů půlka lidí nedorazila a druhá se cpala řízky jen tak, mi zbyl plonkový bochník a půl Šumavy. Topinky už byly, nějaká inspirace, co s tím zbytkem? Šlo by z Šumavy třeba udělat nějaké krutonky do polévky, které by vydržely pár týdnů skladování?
    Je mi blbé chleba jen tak vyhodit, přeci jen, na chleba se těžko vydělává :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BONEMINA: Můžeš vysypat :-) Jen teda co jsem potkávala pytlíkovanou rýži, bývá děsné kvality (snad to nemusí být pravidlo).
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Lama dotaz: da se ryze z pytliku vysypat a pripravit normalne, nebo je nejak specialne upravovana pro tu pripravu v pytliku a pri bezne priprave se bude chovat nejak nestandardne? V zivote jsem to nekoupila a ryzi delam obvykle dusenou, ale ted jsem dostala kilo pytlikove.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Cuketové nudle pomocí škrabky julliene. Na omastku otestovat prolisovaný česnek, pár čerstvých bylin. Nudle v tom jen párkrát prohodit, jen aby se prohřály. Trochu solit. Příloha k něčemu nebo jen tak, pokud nevyvazuješ jídelníček.

    http://www.tescoma.cz/...hynske-naradi-a-pomucky/presto-expert/421022-skrabka-julienne-presto-expert
    FAT
    FAT --- ---
    MUTHA: Díky.
    FAT
    FAT --- ---
    MUTHA: Když nemám parní hrnec, bude stačit klasický pařák do hrnce? Ten česnek a zázvor vypadá docela dobře.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: ne - hořkost sežere to opražení, ale fakt se musí míchat a neacht začít lehce zlátnout, ale nespálit.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: kdyz se jahly pripravuji takhle bez spareni, nejsou potom horke?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam