• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: nakonec mám hodně libovej. snad to půjde. zní to super.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: nasolit a nacukrovat předem. Smíchat 3 lžíce soli a 3 lžíce cukru, nařezat kůži a sladkoslanou směsí bůček popatlat a dát přes noc do lednice. Ráno opláchnout, osušit a vrazit do remosky. Nejdřív nechat péct nasucho, aby se udělala co nejkřupavější kůrka, teprve pak případně podlívat vývarem/vínem a podbně.

    Jde o Changův recept https://www.epicurious.com/recipes/member/views/momofuku-pork-belly-50165549

    jestli to chceš klasičtější, tak to posyp v remosce kmínem a někdy v půlce pod to hoď nakrájené zelí a cibuli.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    87HIGHFLYER: zní to hezky, radši bych ale něco konzervativnějšího, bude to cca duchodcovska particka
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GUDRUN: pokud nevadí asie, ubíral bych se tímto směrem
    https://norecipes.com/buta-no-kakuni-recipe
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nějaké tipy a recepty pro pečení bůčku v remosce? chystam se na to zítra. jist se to bude o den později studené.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LUCIASHECK: Tak ten bohužel nemám :/ Ok, dík, tak klasicky v troubě :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BEBEBE: papiňák mi hnusně rozsračkoval zeleninu... oproti tomu z pomalýho hrnce byl naprosto epickej
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Chystám se na hovězí po burgundsku a zvažuju, že bych to poprvé dělala v papiňáku, je to oproti troubě velkej rozdíl?
    RISINA
    RISINA --- ---
    TRISSIE: Nakrájet na čtvrky a zamrazit.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Nedočítám jestli to tu padlo...Pokud je bochník celý, tak klidně dát rozpéct do trouby a pak během dvou dnů spotřebovat. Nebo nakrájím krajíce do mrazáku, na kostky nechám usušit a pak do knedlíků, nádivky nebo chlebové placky jako přílohové bramboráčky. Na proužky nakrájet, nechat usušit a pak použít jako očenekované hranolky na nějaké posezení nebo grilování...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: dělám chlebovy chipsy, ala baked rolls. nakrajim na supertenko, pak na náhodný, podobně velký tvary, hodim na pečicí papír, posypu soli, pepřem, paprikou, kmínem, někdy drcenym česnekem, většinou pocakam olivacem a pecu do krupava. výhoda je, ze takhle predkrajenej chleba se da zamrazit a pak je případně miska munchies z mrazenyho na stole za chvíli.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ANNNA: s cesneckou a krutony naprostý souhlas!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZUZKAOU: Jak na co. Třeba do česnečky mně osobně daleko víc sednou krutonky ze Šumavy, než z bílého pečiva.

    TRISSIE:
    Případný zbytek chleba lze nakrájet, usušit, nastrouhat na chlebovou strouhanku a používat na zahušťování gulášů a spol. Pár týdnů to dobře usušené a zavřené taky vydrží
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: chleby ve vajíčku. Zamrazit. Krutonky z toho udělat jdou, ale teda žádnej zázrak, co se týče v porovnání s bílým pečivem.

    A půjdou z toho tyrolské špekové knedlíky. Jak jsou tyroláci v horách, tak jim tam taky spíš roste žito, než pšenice.

    Canederli (Tyrolean Bread Dumplings) | Memorie di Angelina
    http://memoriediangelina.com/2010/12/19/canederli/#.Wbq5-muLQTE
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: * davam teda bez kurek
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Někdy hrozně dávno jsem na doporučení dělala něco jako chlebové bramboráky. Bylo to celkem k jídlu, ale recept si nepamatuju. Google jich několik nabízí, ale doporučit si netroufám.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    QUANTI: nahodou, bozskou chlebovku delavala babicka, ale uz strasne dlouho jsem ji nejedla.... takze treba by mi uz taky nechutnala.

    Jinak prebytky chleba nakrajene na platky mrazim a delam z nich krutony do polevky dle aktualne pozadovaneho mnozstvi. Zbyva mi ovsem mene nez bochnik a pul...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: nejspíš jo :) http://zachranjidlo.cz/recepty/chlebove-krutony/

    chlebovou polívku bych nezkoušela, reakce lidí, co s ní kdy měli tu čest, jsou téměř bez výjimky prudce odmítavé :))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUTHA: Chlebovku nám předkládali v ozdravovně pro hubený děcka. Krok vedle. To se nedalo pozřít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam