• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: jaký vlastně na to koupit hovězí? v hovězím se fakt nevyznám .-/
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GUDRUN: kedlubnove zeli - priloha.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: ty stir-fry zní dobře!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GUDRUN: tepelná nevím, ale u krkonošské babičky se dělá kedlubnový salát - nastrouhat kedlubnu, zálivka z vody /0,5 l/ 3 lžice cukru, 1,5 lžice octu.
    Je to překvapivě výborný, kedlubna ztratí výraznou kedlubnovatost :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    dostala jsem kedlubnu - giganta. Co kromě kedlubnového zelí, smažené kedlubny v trojobalu a kedlubnové polívky lze doporučit za tepelnou úpravu?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Kdepak houby, ale jmelí ! To se nám ho letos urodilo. V korunách stromů to vypadá jak nějaká orlí hnízda.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    REONA: tyjo, mladý hříbky v takovým tom lehkým rakouským....
    REONA
    REONA --- ---
    DEVIL: Říkal někdo houby v bramborovém salátu? :D
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BRUKEV: Zatímco kyselice je jenom jedna jediná, aha.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Imho "no a kdyz nemate houby, tak tam nedavejte nic" ja taky kdyz je mam tak je dam.. houby nemusim snad jen v buchtach se sodo
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    IDENTITY: Brsalát má tolik variant, že se to srovnat teda nedá :) Kyselice je bez hub a ty jsi měla štěstí na někoho z těch 3%, co ji vaří s houbama :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BRUKEV: Tak mně třeba přímo na Valašsku vařila rodilá Valaška kyselici s houbama. Protože tak to dělala už její (valašská) prababička a kyselice bez hub pro ni není kyselice. Já myslím, že to je podobný jako s bramborovým salátem. Pro někoho to není brsalát bez vajec natvrdo, pro někoho klidně.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    IDENTITY: protože neznám nikoho, kdo by je tam dával a protože jsem v knihách o Valašsku nenašel recepty, ve kterých by je někdo uváděl
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BRUKEV: A z čeho usuzuješ, že do kyselice houby nepatří?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: jen jsem nakouknul do klubu s 80+ new
    A byť riskuju, tak jen poznámka, že do valašské kyselice houby nepatří. Možná je tam někdo dává, ale nepatří. Podobnost možná trochu s carbonara a smetana problémem:)
    Jinak s nima problém nemám, baštím veškeré možné kyselice, zelňačky, kulajdy :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Já tohle dělávala s pudinkem a meruňkama, tvarohem apod. Pak jsem zkusila slanou verzi a nadchla nás.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: jj volaventy nejdriv upeces suchy a pak je necim naplnis pri servisu (nejlip uz teplou varenou naplni) a das do trouby dodelat na pet minut. Pouziva se to proste jako tepla nadoba skrobu. My do toho v restauraci kydali chicken mushroom cream slichtu treba. Videl sem i experty ktery delali fuzn francie-italie a davali do toho meatballs s rudou omackou ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: hele teď jsem koukala na tenhle vtip - upečeš listové těsto zvlášť a do toho pak dáš nápň, takže bude pořádně lístkovat - když je v tom náplň tak to není vono... A je to vlastně tak vtipné a jednoduché a bez formy, že to budu muset s něčím vyzkoušet. Obecně se do toho dává slaná náplň.

    How to make vol au vents
    https://www.youtube.com/watch?v=bn9jqA6Sh1I
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemáte nějaké tipy a triky, jak dělat slané "muffiny", kdy do formy dam kolečko listového těsta a slanou náplň? především mi jde o to, jak moc sucha/mokra náplň může byt
    REONA
    REONA --- ---
    MIST: Podle googlu je modrajících hřibů víc, ale pro mě je "modrák" hřib hnědý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam