• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Já tohle dělávala s pudinkem a meruňkama, tvarohem apod. Pak jsem zkusila slanou verzi a nadchla nás.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: jj volaventy nejdriv upeces suchy a pak je necim naplnis pri servisu (nejlip uz teplou varenou naplni) a das do trouby dodelat na pet minut. Pouziva se to proste jako tepla nadoba skrobu. My do toho v restauraci kydali chicken mushroom cream slichtu treba. Videl sem i experty ktery delali fuzn francie-italie a davali do toho meatballs s rudou omackou ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: hele teď jsem koukala na tenhle vtip - upečeš listové těsto zvlášť a do toho pak dáš nápň, takže bude pořádně lístkovat - když je v tom náplň tak to není vono... A je to vlastně tak vtipné a jednoduché a bez formy, že to budu muset s něčím vyzkoušet. Obecně se do toho dává slaná náplň.

    How to make vol au vents
    https://www.youtube.com/watch?v=bn9jqA6Sh1I
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemáte nějaké tipy a triky, jak dělat slané "muffiny", kdy do formy dam kolečko listového těsta a slanou náplň? především mi jde o to, jak moc sucha/mokra náplň může byt
    REONA
    REONA --- ---
    MIST: Podle googlu je modrajících hřibů víc, ale pro mě je "modrák" hřib hnědý.
    MIST
    MIST --- ---
    87HIGHFLYER: a cemu se rika modrak a pansky? neni to to same cemu se rika i babka?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GLOBALISTA: přesně tak, a u nás je ještě úplně jiná houba sameťák :) to je hřib sametový a nemá narozdíl od babky na hlavě ty vrásky.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    87HIGHFLYER: Babka a podhříbek jsou pro nás dvě různé houby :) Zagooglila jsem a dle všeho babka = hřib žlutomasý, podhříbek = suchohřib hnědý
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GLOBALISTA: zajimavy, kolik ma babka názvů:
    Lidové názvy: baba, březňák, jalovcovka, kominíček, kozí pysk[3], kožák[3], kožešník[4], kožíšek, mecháček, myška, nepravý hříbek, poddoubek, poddoubník[3], podhříbek, podlíska, podloubník[3], podmáselník, podmáslík, podmásník[4], praskáč, sameťák, sameťáček, zelenokabátník.[5] Na Slovensku: riečičkár, žltkár.[5]

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GLOBALISTA: ryzce jen opeč na sádle s kmínem a k tomu si dej dobrý chleba.

    Hříbky podus s trochou cibulky, česneku a na bílém víně a dej si je na bagetu s troškou parmazánu a petrželky, nebo si udělej kulajdu/bramboračku.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Dostala jsem nějaké houby (ryzce a podhříbky). Myslela jsem si, že na nich podusím nějaké maso. Ale děti to stejně jíst nebudou, muž bude brblat, tak mě napadlo, že bych si mohla udělat nějakou baštu jen pro sebe, třeba na způsob salátu, pomazánky... Na smaženici si nepotrpím, ale jednou mě kámoš dostal do kolen žampiony na červeném víně. Napadá vás nějaká houbová dobrota?
    Na oplátku sdílím recept na salát, na kterém jsem se toto léto stala závislá. Dýni a řepu peču v troubě... http://www.apetitonline.cz/recepty/8242-salat-z-dyne-a-cervene-repy.html
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    To ještě vychytáš;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AIJA: zasílám tisíceré díky a oslavné dopisy za radu na smažení řízků v troubě! Vyzkoušeno o víkendu, funguje skvěle (jen na "běžně velké řízky" a naši troubu na 200C příště nechám 8 a 8 minut, byly udělané, ale snesly by víc křupavosti). A teda spotřebuje to poněkud víc oleje než normální smažení na pánvi (což tedy je logické, když se dělá tolik porcí najednou, ale nedošlo mi to), takže už bude potřeba řešit ekologickou likvidaci.
    RISINA
    RISINA --- ---
    DIVER: Tchýně z nich dělá chutney/čatní:-).
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAKOTAK: jednoduchy a výborný, byl to super brunch
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ANNNA: a přidat k nim jablko. Což mi připomíná, že bych měl také ta zbylá otrhat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: salsu a nechat prokvasit.

    Green Un-Ripe) Tomato Salsa For Canning Recipe - Genius Kitchen
    http://www.geniuskitchen.com/recipe/green-un-ripe-tomato-salsa-for-canning-393491

    Nedávej tam ocet, dej do do větší sklenice a prostě to nech tak týden stát v teple. Postupně ochutnávej až to bude dle tebe tak akorát kyselé, tak to přendej do vyvařených menších sklenic a buď zasteriluj a nebo zalij olivovým olejem a uchovávej v chladu.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ANNNA: to je jasný, ale tyhle fakt nedojdou. už to mám i vyzkoušený. prostě zelený rajčata, který rusové cpou do sklenic s nálevem.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DIVER: Když je dáš za okno z druhé strany, nebo v jedné vrstvě do bedýnky, ještě mají slušnou šanci pěkně dojít...
    DIVER
    DIVER --- ---
    koukám z okna a je tam jeste spousta zelených rajčat a asi už nedozrajou. co s nima nejlíp? loni je máti naložila do láku. úplně stejnýho jako na okurky. jíst se to dalo, ale žádná hitparáda.

    nějakej tip na vhodný zpracování? mám to zkusit naložit znovu a jinak nebo ty rajčata zpracovat úplně jinak? :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: ha, dik za tu kyselicu, na to mam presne ted chut a hub vsude mraky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: děkuju :-) něco si z toho vezmu, treba ty zapeceny těstoviny asi uděláme někdy, ale nechci dělat veganskou a masovou verzi téhož jídla, nemám na to hrnce dost velký, navíc by se nám to omrzelo, ty 4 jídla jsou od patku do neděle....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam