• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    GUDRUN: Dělala jsem teď takovou volnou variaci na tenhle recept: https://happykitchen.rocks/...-lentils-feta/?utm_campaign=yummly&utm_medium=yummly&utm_source=yummly
    Místo batátů jsem použila právě dýni...místo fety jsem v jedný verzi orestovala tofu, ve druhý jsem do toho natrhala mozzarellu. A uvařenou belugu jsem promíchala se zálivkou z olivovýho a sezamovýho oleje, citrónu, chilli pasty, zázvoru a medu.
    Ohřívalo se to v pohodě v troubě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jo a zkoušela jsem tohle - a je to takový, hodně jemný.

    Kabocha no Nimono (Simmered Pumpkin) Recipe - Japanese Cooking 101
    https://www.youtube.com/watch?v=DrGEKkdBVnE


    Byla z toho pak dobrej základ do polívky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: dělala jsem stir fry s vepřovým a dobrý.

    Namočit proužky masa do směsi sojovky, škrobu, cukru, česneku a zázvoru. Nechat marinovat. Očistit a osušit. Nakrájet dýni na nudličky.

    rozpálit wok/pánev, na oleji osmahnout chilli papričky, česnek, zázvor a sečuánský pepř - opečené vyndat. Přidat maso, opéct maso přidat dýni, přidat bílou část jarní cibulky. Podlejt troškou vína a sojovkou.

    K tomu rýži a na to zelenou část jarní cibulky a koriandr.

    Místo vepřového se tam určitě dá dát tofu, nebo nějaká drůbež.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: Hokkaidó? obyc oranžovou z Lidlu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    když jste mi včera tak dobře poradili, zkusim ještě jednu :-) recept, ve kterém dýně bude kousací, pevna, tj ne polívka, pyre. normálně pečená už byla. ideálně, aby se to jídlo dalo ohřívat, ale beru i recept pro přímou spotřebu. díky :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: dělala jsem dneska to první, a super. určite někdy zopakujeme.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: jaký vlastně na to koupit hovězí? v hovězím se fakt nevyznám .-/
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GUDRUN: kedlubnove zeli - priloha.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: ty stir-fry zní dobře!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GUDRUN: tepelná nevím, ale u krkonošské babičky se dělá kedlubnový salát - nastrouhat kedlubnu, zálivka z vody /0,5 l/ 3 lžice cukru, 1,5 lžice octu.
    Je to překvapivě výborný, kedlubna ztratí výraznou kedlubnovatost :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    dostala jsem kedlubnu - giganta. Co kromě kedlubnového zelí, smažené kedlubny v trojobalu a kedlubnové polívky lze doporučit za tepelnou úpravu?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Kdepak houby, ale jmelí ! To se nám ho letos urodilo. V korunách stromů to vypadá jak nějaká orlí hnízda.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    REONA: tyjo, mladý hříbky v takovým tom lehkým rakouským....
    REONA
    REONA --- ---
    DEVIL: Říkal někdo houby v bramborovém salátu? :D
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BRUKEV: Zatímco kyselice je jenom jedna jediná, aha.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Imho "no a kdyz nemate houby, tak tam nedavejte nic" ja taky kdyz je mam tak je dam.. houby nemusim snad jen v buchtach se sodo
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    IDENTITY: Brsalát má tolik variant, že se to srovnat teda nedá :) Kyselice je bez hub a ty jsi měla štěstí na někoho z těch 3%, co ji vaří s houbama :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BRUKEV: Tak mně třeba přímo na Valašsku vařila rodilá Valaška kyselici s houbama. Protože tak to dělala už její (valašská) prababička a kyselice bez hub pro ni není kyselice. Já myslím, že to je podobný jako s bramborovým salátem. Pro někoho to není brsalát bez vajec natvrdo, pro někoho klidně.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    IDENTITY: protože neznám nikoho, kdo by je tam dával a protože jsem v knihách o Valašsku nenašel recepty, ve kterých by je někdo uváděl
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BRUKEV: A z čeho usuzuješ, že do kyselice houby nepatří?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam