• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    QUANTI: tak cely ten recept se toci kolem toho, jak to upect a nevysusit.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZUZKAOU: ale péct kýtu? To bude strašně suché, ne?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: upeč, třeba s tymiánem a k tomu přílohu dle libosti (rejže, brambory, zeleninové pyré, pečená zelenina)

    postupuj podle tohohle receptu https://www.kucharkaprodceru.cz/veprova-pecene-recept/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Co z veprove kyty? Mel by to byt obed i pro dite
    GALE
    GALE --- ---
    TOOMIX: Tatarku nevedu, ale tohle je moje klasická letní snídaně.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TOOMIX: to není prasácké, to je výborné!

    jo, ještě trochu pepře ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MONROE: mám rád takový prasácký - pomazánkový máslo, na to dvě kolečka rajčete, na to trochu tatarky a čerstvou cibuli
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MUTHA: houbovou omacku k nim delam ja, je to dobry!
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: rajskou
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: tipuju, že by to mohlo být dobré s opraženou pancettou nebo libovou slaninou a rajčaty.
    Já mám teď v plánu obyčejné bramborové s dýní a šalvějí.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: Mě napadá oblíbená sýrová omáčka s kuřecími nudličkami...
    OLKA
    OLKA --- ---
    TRISSIE: Dělala jsem je minule k uzenému masu, a byly velmi jemné, skoro až sladké. Určitě by se daly jíst i se špenátem, nebo něčím podobně výrazným.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: dýňové pyré. Noky jako takové nebudou tak výrazné
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TRISSIE: ja je delala i misto normalnich bramborovych knedliku, jen jsem do nich k tem ceskym jidlum nedavala parmezan. Myslim, ze jdou k drubezi i veprovemu, ale nejsem zadny knedlikovy specialista.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám chuť vyzkoušet dýňové noky. Doporučení na recept už mám, teď přemýšlím nad omáčkou.
    Jen na másle se šalvějí by u zbytku rodiny neprošlo; recept by měl být vhodný pro (konzervativní) děti.

    Nějaké doporučení? Moc si nedovedu představit výslednou chuť noků, takže si netroufám odhadnout, co se s ní bude dobře doplňovat a nebude se tlouct.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MIST: aha, super, díky, přesně tohle jsem potřebovala o smetaně vědět:). Vejce chystám zastřená, taky poprvý, snad se povedou:)
    MIST
    MIST --- ---
    GILLIATT: na trosce oleje orestuju houby, pak je odsunu bokem v hrnci a na volne misto dam maslo - moukou, udelam jisku. Priliju horky vyvar, pridam na kosticky nakrajene syrove brambory, kmin, bobkovy list, pepr, nove koreni. Kdyz jsou brambory mekke, tak pridam smetanu - je jedno jakou mas, jen sladka musi byt hodne tucna, aby se pri dochuceni octem nesrazila. Kyselou vetsinou trosku naredim vodou a rozkvedlam pred pridanim do polevky, aby nebyla hrudkovata. Nakonec kopr a ocet. Vejce delam zastrena.

    [ MIST @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Ahoj, poradíte, prosím, jak na kulajdu? Nikdy jsem ji nevařila, konečně se na ni chystám, mám houby, kopr, brambory, vejce, ale ted koukám na recepty a někde se přidává zakysaná smetana, někde smetana na šlehání, někde oboje. Jak děláte vy? díky, díky
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    GEISHA: dělám podobnou jako Gale, ale z kysaný smetany nebo pomazánkovýho másla, případně kombinace, a přidávám jarní cibulku. jakej bílej základ zvolíš, záleží hodně na individuální chuti, důležitej je podle mě citrón a něco zelenýho tomu prospěje jak chuťově, tak vizuálně.
    GALE
    GALE --- ---
    GEISHA: Tuňák, Lučina nebo Gervais, nastrouhané vejce natvrdo, cibule, pepř, sůl, citronová šťáva. Výrazně koukatelnější je posypana pažitkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam