• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    QUANTI: Chce to trosku pece :) pouzivam peceni pri nizke teplote (jako v clanku). A jeste pred pecenim nakladam maso na cca 12 hodin do solneho roztoku (viz. technika equilibrium brining). Oboje uspesne pomaha to maso nevysusit.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DAVE_PAGE: ale pečeni. Kýta se na pečení nehodí, udusila bych ji s mrkví, jak už tu padlo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: jak už padlo, to vepřové v mrkvi, nebo taky u dětí letí vepřová na paprice.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    LADY_MYSKA:
    U nás i u dětí se osvědčil tenhle recept se sušenými rajčaty: https://www.recepty.cz/recept/veprova-kyta-se-susenymi-rajcaty-145338
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    QUANTI: tak cely ten recept se toci kolem toho, jak to upect a nevysusit.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZUZKAOU: ale péct kýtu? To bude strašně suché, ne?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: upeč, třeba s tymiánem a k tomu přílohu dle libosti (rejže, brambory, zeleninové pyré, pečená zelenina)

    postupuj podle tohohle receptu https://www.kucharkaprodceru.cz/veprova-pecene-recept/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Co z veprove kyty? Mel by to byt obed i pro dite
    GALE
    GALE --- ---
    TOOMIX: Tatarku nevedu, ale tohle je moje klasická letní snídaně.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TOOMIX: to není prasácké, to je výborné!

    jo, ještě trochu pepře ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MONROE: mám rád takový prasácký - pomazánkový máslo, na to dvě kolečka rajčete, na to trochu tatarky a čerstvou cibuli
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MUTHA: houbovou omacku k nim delam ja, je to dobry!
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: rajskou
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: tipuju, že by to mohlo být dobré s opraženou pancettou nebo libovou slaninou a rajčaty.
    Já mám teď v plánu obyčejné bramborové s dýní a šalvějí.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: Mě napadá oblíbená sýrová omáčka s kuřecími nudličkami...
    OLKA
    OLKA --- ---
    TRISSIE: Dělala jsem je minule k uzenému masu, a byly velmi jemné, skoro až sladké. Určitě by se daly jíst i se špenátem, nebo něčím podobně výrazným.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: dýňové pyré. Noky jako takové nebudou tak výrazné
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TRISSIE: ja je delala i misto normalnich bramborovych knedliku, jen jsem do nich k tem ceskym jidlum nedavala parmezan. Myslim, ze jdou k drubezi i veprovemu, ale nejsem zadny knedlikovy specialista.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám chuť vyzkoušet dýňové noky. Doporučení na recept už mám, teď přemýšlím nad omáčkou.
    Jen na másle se šalvějí by u zbytku rodiny neprošlo; recept by měl být vhodný pro (konzervativní) děti.

    Nějaké doporučení? Moc si nedovedu představit výslednou chuť noků, takže si netroufám odhadnout, co se s ní bude dobře doplňovat a nebude se tlouct.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MIST: aha, super, díky, přesně tohle jsem potřebovala o smetaně vědět:). Vejce chystám zastřená, taky poprvý, snad se povedou:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam