TATONKA: dělám králíka poměrně často, máme zdroj domácích ušáků. Nic světobornýho s ním nedělám, aby mi to s chutí snědly i děti, tak klasicky peču na česneku. (pokud je nás jen 3 strávníci, tak z něho nejdřív vyříznu ty hřbetní filátka, ty pak dělám jindy třeba ála čínu, pečené jsou poměrně suché a nikdo se o ně nepere) A aby byl opravdu měkký, tak ho většinou peču nadvakrát - večer si ho předpeču tak hodinu a půl a druhý den před obědem dorazím hodinku. Jen to solím, pepřím, pomažu česnekem, když mám tak posypu nakrájenou slaninou, jemně podleju. Přílohu nejradši štouchané brambory, nebo když mám uvařené kroupy v mražáku, tak dělám nastavované brambory s kroupama.
A rozhodně doporučuju pak obranou kostru vyvařit s kořenovou zeleninou, pečený králičí vývar považuju za naprostou delikatesu :) Tolik kuchař/laik/praktik :)