• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dá se ještě ted v listopadu nakládat kysané zelí? Vždy jsme dělali během října, ani ted po obchodech nevidím ty předbalené pytle na krouhání. Co vím, tak lidi nakládaj i v listopadu, prosinci, ale prej hrozí, že hlávky jsou přemrzlé.
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    LA_BETE: nice, tohle se mi líbí, vyzkouším!
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    UNCLE_JIMBO: já nedám dopustit na kefíírové
    (dělám to od oka, zhruba nějak takhle)

    Langoše s kefírem Recept - Milujivaření.cz
    http://www.milujivareni.cz/recepty/34996-langose-s-kefirem/
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s anovou? kdyz ted vyjde asi na 130 eur
    IKA
    IKA --- ---
    UNCLE_JIMBO: tento celkom fungoval.:)

    Langoše • recept • bonvivani.sk
    https://bonvivani.sk/recepty/langose
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    podělí se někdo o recept na "nejlepší" langoše? už mám na ně chuť strašně dlouho a recepty co jsem zkoušel dřív nebyly dokonalý...
    PETATA
    PETATA --- ---
    TATONKA: moje nejoblibenejsi uprava kralika je na salotkach a horcici
    Králík v hořčičné omáčce | Albert
    https://www.albert.cz/recepty/kralik-v-horcicne-omacce
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TATONKA: dělám králíka poměrně často, máme zdroj domácích ušáků. Nic světobornýho s ním nedělám, aby mi to s chutí snědly i děti, tak klasicky peču na česneku. (pokud je nás jen 3 strávníci, tak z něho nejdřív vyříznu ty hřbetní filátka, ty pak dělám jindy třeba ála čínu, pečené jsou poměrně suché a nikdo se o ně nepere) A aby byl opravdu měkký, tak ho většinou peču nadvakrát - večer si ho předpeču tak hodinu a půl a druhý den před obědem dorazím hodinku. Jen to solím, pepřím, pomažu česnekem, když mám tak posypu nakrájenou slaninou, jemně podleju. Přílohu nejradši štouchané brambory, nebo když mám uvařené kroupy v mražáku, tak dělám nastavované brambory s kroupama.
    A rozhodně doporučuju pak obranou kostru vyvařit s kořenovou zeleninou, pečený králičí vývar považuju za naprostou delikatesu :) Tolik kuchař/laik/praktik :)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Chci pect kralika. Nikdy jsem kralika nepekla. Nejaky zaruceny recept? Jde mi hlavne o vhodne koreni (ne kmin) a dobu a teplotu peceni.
    Dik.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MIST: Díky, bylo to výtečné :-))
    FAT
    FAT --- ---
    MONROE: Sůl, pepř česnek, cibule a kmín. Kůži za syrova nakrájet na čtverečky ( cca 2x2 cm), rozetřít česnek se solí a vetřít ho do masa. Neboj se dát víc. Trochu podlít vodou, okminovat (dostatečně), obložit cibuli nakrájenou na kamínky a pod poklicí péct asi na 150 - 180*. Občas podlít. Jak začne měknout, tak odkrýt a dopéct doměkka a do křupavé kůže.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MONROE: nijak, jen sůl a pepř, maximálně kmín.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MOODYCAT: Cokoli s jablky a skořicí - jablečný puding, jablečný závin, jablka v županu, jablečné lívance se skořicí. Perník.
    Obecně na brunch nás frčí pomazánky (vajíčková, tuňáková, lilková, ze sušených rajča, z červené řepy) a saláty (caprese, červená řepa s rukolou a kozím sýrem, mrkvovocelerovojablečný). A pokud děláš i něco teplého, tak třeba kaštanovou polévku, nějakou masovou roládu, slaný koláč...
    FAT
    FAT --- ---
    MONROE: Upečeme mu ho. Teplej s brknedlikem a a) špenátem či b) se zelím a studenej s chlebem a okurkou. K obojímu pivo...
    :-)
    V jednoduchosti je krása.
    MIST
    MIST --- ---
    BEBERA: nahazim do misy rozebrany kvetak na ruzicky, rozmackany cesnek, oo, sul a poradne promicham. Pak to dam pect. Stejny postup je vyborny i s brokolici. Po upeceni pokapat citronem.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PREKOTKA: kdysi davno, asi tak 10 let zpatky, jsem zkusila tohle
    Eintopf s kuřetem a šunkou | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/1352-eintopf-s-kuretem-a-sunkou.html
    a dalo se to
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PREKOTKA: libovolné stir fry, pokud to máý být jen z jedné pánve, tak k tomu udělej rejžové nudle, které pak rovnou hodíš do pánve.

    na dvě porce
    Namoč 200 g rýžových nudlí do studené vody pokud jsou tenké do horké, pokud jsou tlusté.

    nakrájej na proužky maso a dej ho marinoat do směsy rybí omáčky, cukru a citronové šťávy. Pokud nemáš rybí omáčku, tak použij sojovou omáčku, rýžový a nebo jablečný ocet a cukr.

    nakrájej 3 jarní cibulky - bílé a zelené dej zvlášť.

    z čerstvého kořene zázvoru uřízni 5 plátků
    pokud chceš jídlo pálivé, tak nakrájej menší chilli papričku, pokud ho chceš jemnější, nech ji v celku
    na plátky nakrájej 3 stroužky čeneku

    nakrájej na nudličky 100g zeleniny co máš k dispozici - mrkev, zelí, houby, brokolici, kapie, fazolky, kedlubnu, porek, ředkve, dýni - tak 2-3 druhy.


    Rozpal velkou pánvičku na hodně vysokou teplotu, dej tam trochu oleje a do něj česnek, čerstvou chilli papričku a zázvor. Když začnou hnědnou, tak je vydnej z pánve a přihoď tam maso a nech zprudka upéct. Posléze přidej bílou část cibulky a zeleninu a chvíli to z prudka restuj. Přidej namočené rýžové nudle a přidej 2 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce slušné sojovky (4, pokud nemáš rybí) a 2 lžíce rýžového a nebo sladšího bílého vína. 2 lžíce = malej panák tj 20 ml.

    nech to restovat pár minut a pak to posypej zeleným z jarní cibulky, případně koriandrovou natí, jestli ji máš ráda a k dispozici.

    Pokud to chceš obohatit, tak než přidáš nudle, tak ještě odsuń maso se zeleninou na kraj pánve a doprostřed rozklepni dvě vajíčka, které rozmícháš na míchaní vajíčka. a pak smícháš se zeleninou a masem.

    jestli máš balíček sojových výhonků, tak je tam určitě přidej - těsně před nudlema.


    Tady to máš na videu :-)

    Egg-Fried Rice Noodles with Chicken - Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=X1mE2IWeamI



    Pokud k tomu nechceš nudle a jsi ochotná ušpitit ještě jeden hrnec, tak jen udělej maso a zeleinu na pánvi a udělej si k tomu rejži a nebo namísto namočených rýžových nudlí přidej jiné uvařené nudle.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PREKOTKA: tohle nevypadá zle (to první)
    4 Freezer-Prep Slow-Cooker Dinner Packs
    https://www.youtube.com/watch?v=dKwIjl70SG4
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Potřebuju brainstorming na předvánoční brunch. Máte někdo nějaké nápady, co připravit za občerstvení, aby to působilo "vánočně" a "zimně"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam