• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: ramsey to dela lidove, aby to nebylo jednoduchy a ne moc prcani s tim. ja sem delal asi dvakrat tyhle brambory https://www.youtube.com/watch?v=XOatJPocjDo a teda az mi bylo lito, ze mi je kolegove ochutnavali az mi domu dycky zbyly 4 kousky. je s tim sice trochu vic prace, ale sou uplne ultimativni!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Bramborový fondan vlastně je docela jednoduchá věc a když se tam místo tymiánu daj stonky od kopru, tak je to velmi důstojná příloha ke koprovce s pošírovaným vejcem.

    Dělala jsem to podle Ramseyho, hlavně proto, že nenutil ořezávat brambory, ale prostě použil oloupané půlky.

    Gordon Ramsay - How to make fondant potatoes
    https://www.youtube.com/watch?v=bs_9L61ba5Y
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    Ahoj, mám dotaz - nemáte někdo tip na dobrý kurz indické kuchyně? Chtěla bych to jako dárek...
    Díky
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Moje dosavadni prakticke poznatky o hovezim stejku:
    1) Na mase zalezi nejvic, i kdyz svice se skoro neda zkazit. Na zacatek asi nejjednodussi. Tady je 70% tveho uspechu. Ze stare dojnice zadnou paradu neudelas.
    2) Maso by melo byt pred zacatkem tepelne upravy v pokojove teplote
    3) Na tom kdy se soli nezalezi. Jen to nenakladat predem do niceho slaneho, vytahne to z masa vodu.
    4) Po tepelne uprave zabalit do alobalu, nebo alespon talir s masem alobalem prikryt a nechat 10 minut stat.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MONROE: proměnných je hodně, ale základy jsou dva:

    1) kvalitní vyzrálé maso
    2) nechat ho na konci odpočinout

    Jestli pak budeš dělat na sucho, sůl dřív, sůl potom, s teploměrem bodacím, nebo dle odhadu, do trouby, nebo bez trouby, to už je na tobě. Maso a odpočinek je ale základ.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MONROE: ty hele - přej si k vánocům Kuchařku pro dceru a Hovory s řezníkem. jsou tam moc pěkně vysvětlené základní principy toho jak různé suroviny a postupy fungujou, takže pak to člověk líp chápe, než když jenom jde podle receptu.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MONROE: tady je pekne ukazany co a jak: https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10005186-hovezi-maso-2-starene-maso-a-steaky

    cca od osme minuty je priprava
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MONROE: Koupit prvotřídní vyzrálé maso. Pak dle internetů, klidně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: hele teď o tom někdo psal.

    https://www.facebook.com/kami.celorocnikucharkacz/posts/1988409024741086?pnref=story

    K večeři vývar z krůtích krků s vaječnými mraky a potom falešný kebab z obraného masa z vařených krků (maso jsem promíchala s olivovým olejem a kořením a v troubě prudce pekla asi 30 min do křupava, podobnost s kebabem byla překvapivě vysoká a jinak nepříliš populární maso z obíračky zmizlo v mžiku)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: upect, zmrzit, a na narezaku nakrajet. Pak vohrat a zrat. V mase je ale spousta mouky a dalsich mrdek na to, aby to drzelo pohromade a nerozpadalo se to. Musi se to namlit fakt na kasi. Neni to tak jednoduchy jak se zda..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Da se nejak v domacich podminkach docilit kebabu? Jde mne predevsim o ten zpusob nakrajeni masa.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    IDENTITY: tak zatím jsem tu večeři nedělala, takže díky za tip :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    QUANTI: S křížkem po funuse, koukám, ale i tak: pomazánkový máslo, jedny sardinky ve vl. šťávě (slité), lžička hořčice, tyčák s metličkou na konci. Je to hotový do minuty a jako "honem potřebuju pomazánku" bohatě stačí.
    Anebo pomazánkový máslo s troškou tvarohu, prolisovanýho česneku a strouhanýho Gran Padana (možno dosolit). Dtto.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Na rybickovou pmazanku doporucuju uzenou makrelu. To je fakt nejlepsi vec.
    MAKOTAK
    MAKOTAK --- ---
    QUANTI: Anebo nakrájet nadrobno sušená rajčata a umixovat.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    QUANTI: já dělám rychlovkovou česnekovou pomazánku z toho (+ sůl a pepř) - obě děti milují :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    díky, tak asi udělám rybičkovou :)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    QUANTI: přidat k němu tuňáka/uzenou makrelu a je výborná pomazánka. Nebo namazat na chleba a bohatě poklást jarní cibulkou/pažitkou.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    QUANTI: pomazánka téměř jakákoli, mám za to, že jsou i recepty třeba i na tiramisu z pomazánkového másla
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QUANTI: pomazánkové máslo jsme doma dávali do rybičkové pomazánky (tomatové rybičky, cibulka najemno, pomazánkové máslo, popř. dosolit)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    přivezli mi omylem s nákupem pomazánkové máslo (neochucené), já to normálně nekupuju, co bych z toho mohla vytvořit? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam