• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MIST
    MIST --- ---
    IDENTITY: ja to delam podobny ze sladkych brambor, cibule, bez syra
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IDENTITY: Rizoto s červenou řepou - cibulkový základ, rýže, podlívat vývarem a vínem a přídat na jemno nastrouhanou červenou řepu (hodně, na 4 porce i 3 velké kousky). Mám-li syrovou, přidávám ji dost na začátku, pokud mám už upečenou, přidávám ji až ke konci. A pak klasicky zamíchat máslo a parmezán. Ten křen jsem naposledy přidávala před máslem, asi 2 vrchovaté lžičky.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LORAIN: Tak se taky odkopej :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IDENTITY: My jsme takhle celkem nedávno objevili červenořepový rizoto. Naposledy jsem tam přidala i křen a nabralo to zase jiný rozměr.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ANNNA: Syrový brambory a syrovou řepu nakrájím na kolečka a dávám do vymazanýho pekáčku střídavě ve vrstvách, kteréžto vrstvy vždycky pokapu olivovým olejem a posolím. Pak do toho rozházím tak 2-3 stroužky česneku nakrájenýho na plátky. Přikopím a pomalu peču. Podle nálady, hladu a chuti tam na posledních pár minut dám strouhanej čedar, ale jde to i bez něj.
    Jak říkám, objevila jsem kolo, ale po letitých pokusech upéct řepu, tak bych se s ní před hodinu ne*rala a přitom byla chutná, je tohle celkem fajn výsledek.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    IDENTITY: poděl se, ještě mám tři bulvy v lednici ;)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ANNNA: Já jsem asi před měsícem přišla na jídlo (rozuměj, objevila kolo), který je taky úžasně zimní a taky z červený řepy. Hodně dobrý.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    AIJA: Já to mám hodně sezónní... v létě, čerstvou mladou řepu taky netrápím, ale v zimě mám skladovanou raději v teplých úpravách - pečenou, v boršči... tohle mě potěšilo jako možnost zimního salátu...
    AIJA
    AIJA --- ---
    ANNNA:
    Dávám ji do salátu syrovou, přijde mi zbytečné ji vařit. Vlastně jen při grilování u nás projde tepelnou úpravou.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Zima, období kořenové zeleniny...

    Inspirována tímto klubem jsem dneska udělala salát ze strouhané vařené řepy, kysané smetany - ochucení maličko česneku, sůl, pepř, citronová šťáva a čerstvý koriandr.

    Vřele doporučuji! Ten koriandr jsem tam hodila spíš protože už se chystal žloutnout, ale skvěle se tam hodí.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FATBOZZ: vypek slejvat do plastovy nadoby a do mrazaku, pokud nepouzivate na vyrobu stavy. az ho bude dost, muze se udelat polivka.
    olej ze smazeni leda tak jako palivo do nakyho spalovaciho zarizeni na vytopeni skleniku nebo tak. jinak je to hnus na vyliti..
    vypeceny sadlo, nebo schmaltz (kureci sadlo) schovavat zvlast. vepr sadlo jde treba pouzit na peceni na vanoce, misto hery, nebo skoro na vsechno, kureci sadlo treba v nem smazit, nebo jako chutova slozka salatu.
    nejlepsi a zaroven pry nejzdravejsi je vareni na kachnim sadle co se tyce cholesterolu...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FATBOZZ: výpek (třeba z pečeného kuřete) používám jako základ pro různé stir-fry (zeleninové i zelenino-masové, bonusové body, pokud do toho použiju obrané zbytky masa), do kterých pak rovnou vmíchávám přílohu (kuskus, rýži, bulgur atd). Dodá to tomu lepší chuť.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Potreboval bych radu. Micka porad neco pece, smazi a sliva si tuk a vypek. Je ji lito to vyhazovat. Nestaci to zpracovat, smazeni a tuku a tak. Nejaky rozumny napad jak vyuzit velke mnozstvi ? Namazat na chleba se mi to nechce ( nechutna mi to a micka nemuze )
    Babo raď :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    AIJA: Na postní pokrm není nikdy pozdě ;)

    Díky.

    Včera byla lepenice, docela dobrý.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DOCKINEZ:
    Už je pozdě?:-)
    Střapačky, bosáky, těstoviny, bramboráky...boršč.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    DOOMBRINGER: prípadne koložvárska kapusta :-) aspoň u nás teda
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ADALIM: Protože pochází ze Sedmihradska = Transylvánie. Hledej "varza a la Cluj", které v sobě má klobásu, mleté a navrch protlak. A žrát se smetanou.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DOCKINEZ: halušky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: lepenice. Tedy bramborová kaše s kysaným zelím a navrch smažená cibulka.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADALIM: Super, to je přesně z toho ranku, jakej jsem si představoval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam