• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    IDENTITY: poděl se, ještě mám tři bulvy v lednici ;)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ANNNA: Já jsem asi před měsícem přišla na jídlo (rozuměj, objevila kolo), který je taky úžasně zimní a taky z červený řepy. Hodně dobrý.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    AIJA: Já to mám hodně sezónní... v létě, čerstvou mladou řepu taky netrápím, ale v zimě mám skladovanou raději v teplých úpravách - pečenou, v boršči... tohle mě potěšilo jako možnost zimního salátu...
    AIJA
    AIJA --- ---
    ANNNA:
    Dávám ji do salátu syrovou, přijde mi zbytečné ji vařit. Vlastně jen při grilování u nás projde tepelnou úpravou.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Zima, období kořenové zeleniny...

    Inspirována tímto klubem jsem dneska udělala salát ze strouhané vařené řepy, kysané smetany - ochucení maličko česneku, sůl, pepř, citronová šťáva a čerstvý koriandr.

    Vřele doporučuji! Ten koriandr jsem tam hodila spíš protože už se chystal žloutnout, ale skvěle se tam hodí.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FATBOZZ: vypek slejvat do plastovy nadoby a do mrazaku, pokud nepouzivate na vyrobu stavy. az ho bude dost, muze se udelat polivka.
    olej ze smazeni leda tak jako palivo do nakyho spalovaciho zarizeni na vytopeni skleniku nebo tak. jinak je to hnus na vyliti..
    vypeceny sadlo, nebo schmaltz (kureci sadlo) schovavat zvlast. vepr sadlo jde treba pouzit na peceni na vanoce, misto hery, nebo skoro na vsechno, kureci sadlo treba v nem smazit, nebo jako chutova slozka salatu.
    nejlepsi a zaroven pry nejzdravejsi je vareni na kachnim sadle co se tyce cholesterolu...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FATBOZZ: výpek (třeba z pečeného kuřete) používám jako základ pro různé stir-fry (zeleninové i zelenino-masové, bonusové body, pokud do toho použiju obrané zbytky masa), do kterých pak rovnou vmíchávám přílohu (kuskus, rýži, bulgur atd). Dodá to tomu lepší chuť.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Potreboval bych radu. Micka porad neco pece, smazi a sliva si tuk a vypek. Je ji lito to vyhazovat. Nestaci to zpracovat, smazeni a tuku a tak. Nejaky rozumny napad jak vyuzit velke mnozstvi ? Namazat na chleba se mi to nechce ( nechutna mi to a micka nemuze )
    Babo raď :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    AIJA: Na postní pokrm není nikdy pozdě ;)

    Díky.

    Včera byla lepenice, docela dobrý.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DOCKINEZ:
    Už je pozdě?:-)
    Střapačky, bosáky, těstoviny, bramboráky...boršč.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    DOOMBRINGER: prípadne koložvárska kapusta :-) aspoň u nás teda
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ADALIM: Protože pochází ze Sedmihradska = Transylvánie. Hledej "varza a la Cluj", které v sobě má klobásu, mleté a navrch protlak. A žrát se smetanou.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DOCKINEZ: halušky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: lepenice. Tedy bramborová kaše s kysaným zelím a navrch smažená cibulka.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADALIM: Super, to je přesně z toho ranku, jakej jsem si představoval.
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    DOCKINEZ: Ja mam rada Sedmihradske zeli ( nevim proc ten nazev:-)):
    uvarit ryzi, kysane zeli nakrajet, smichat s nakrajenou cibuli a cervenou paprikou ( koreni, ne zelenina). Do zapekaci misy vrstvit zeli, ryzi, zeli. Ryzi osolit a opeprit. Posledni vrstva je zeli. Zalit smetanou a zapect. V puvodnim receptu je uprostred vrstva klobasy, vajicka natvrdo a slaniny, ale my to mame radi ve vegetarianske verzi.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LUCIASHECK: Díky. Z těch míň tradičních se chystám na salát ze zelí s jablky a na lepenici, určitě proběhne zelňačka s uzeným tempehem a v hlavě mi vrtaj nějaký zelný zavitky plnený rejží atd. Ale furt si připadám, že se motám plus minus kolem toho samýho.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DOCKINEZ: zelnacka (bila i cervena) a zelne placky
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hola, podělte se o svůj oblíbený bezmasý pokrm s kysaným zelím. Zelí doma hromada, chuť na maso v záporných hodnotách, rád bych rozšířil svůj arzenál postnich pokrmů.

    Díky
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    VENIKA: delam casto variace s ruznou korenovkou na hodne tenoucke platky, s pomerancem, repou, orechama, broskvema, jabkama, hruskama, .... zelen ruzne obmenuju podle nalady a zbytku surovin (rimskej, rukola, polnicek, baby spenat, lollo, cekanka, mangold, ...)

    zalivky vetsinou jen lehci - lehce ochucenej olivac, vinaigrette, variace na horcicny, ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam