• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: no jako ja to samozrejme zkusil :D a bylo to udelany, tak nevim, co ta hodina a pul s tim udela dal.

    Jasne, e ti rozumim s tou teplotou, kde existuje varianta tvorby breberek, ale ptam se na to, jestli je mozny tu teplotu snizit aniz bych tomu masu neco udelal. A samozrejme nasledne pak sezehnul na panvi (coz ej ale imho stejne blbost, protoze ta teplota uvnitr porad bude 54-55 stupnu jako je u kazdyho MR stejku)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: jak se rika, 'kdo se boji, sere v sini'...
    precti si par receptu na ruzny druhy masa, koukni na youtube na par receptu, na zacatecni videa chefsteps a urcite budes moudrejsi..
    s tou zeleninou se to dela tak, ze je vetsinou zblansirovana, aby pak nezesedla, kydz ji na poslednich x minut pridas k masu na prohrati.
    s tou teplotou je to ovsem trochu slozitejsi. pokud delas naky tuzsi vyseky masa 2 dny hodne nad 60 stupnu, pak teplotu snizit muzes. kdyz vsak delas stejk rekneme na m.rare na 54-55C, tak uz tvoris podklad pro rust nebezpecnejch mikrobu na povrchu masa. proto ten stejk pak das na panev/sezehnes, abys to co se zrodilo v baglu, pekne zabil, jestli mi rozumis.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: tak, co znamena casovy udaj napriklad u kurete 1-3 hodiny? Realne by me zajimal jakej je v tom rozdil. Zrovna u kurete jsem se bal toho, ze to proste nebude jeste hotovy, coz je dost risk :-)

    Pripadne jestli mas zkusenosti s pridavanim (napriklad prilohy) do vody a tak treba trochu upravit teplotu. Jestli je to k necemu nebo blbost. Priklad, delam 4 hodiny maso a na poslednich x minut pridam chrest a snizim teplotu o cca 10 stupnu. jestli to ma na maso negatini vliv ci ne.

    Jak moc nakladas predem do toho vakuovaciho pytliku? pokud jen nesolis nepepris. A kolik davas tuku k masu? :-)

    (je toho dost, ja vim. pardon :-))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Dostala jsem i vakuovacku:)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: ja ji (ne anovu, ale podobny) dostala k listopadovym narozeninam a jedu od Vanoc jak silena :D
    internet
    anova kucharka do kindle
    kucharky z amazonu :)

    nejvetsi expert na sous vide vareni je na nyxu wittgenstein
    ten ma SV uz asi .. 8 let? :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    mate prosim nekdo zkusensoti se sous vide varenim doma? Pod stromeckem se mi objevila Anova (jako ja si o ni rek teda) a mam par dotazu. ale pokud tu nikdo takovy neni, tak bych to tu nerad plnil zbytecnymi otazkami, ktere by byly nezodpovezeny.
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Aha, ale koukám, že nejvýchodnější je v Říčanech.:-O No, tak nic.
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Iceland.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Kde se dá koupit mražená zelenina apod. Frost? Kromě rozvozu a Makra.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT:
    23 Recipes That Celebrate the Humble Bean | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2016/03/bean-recipes.html

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOODYCAT: dávám je do bezmasýho rizota trochu opečený
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MOODYCAT: převážně rajčata, cibule, papriky...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jak kombinujete klasicke bile fazole? Chtela bych nejaky rychly fazolovy “salaty”, popripade i tepla jidla, ale nevim, jak na to a co k nim.
    Nic, co barvi (napr. cervena repa).
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ANNNA: diky! Vyzkouseno a moc dobre
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    REONA: měla jsem už vymačkané zelí, akorát zbytek v lednici, jinak by to zelí sneslo víc, a pak by dochucování bylo jednodušší. Kombinace to je dobrá, a poměry a ochucení holt přesně jak říkáš :-)
    REONA
    REONA --- ---
    GUDRUN: Za mě je ideální domácí kysané zelí a neproplachovat - potom bývá vše kyselé dost. Ale zrovna tenhle salát jsem sama nezkoušela (v mnou ochutnávaném vzorku bych zase trošku dosolovala - inu, sto lidí, sto chutí :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    REONA: mnam. bylo to super, právě jsem to doobjedvala. Teda přidávala jsem ocet a lžici hořčice a i tak to bylo málo kyselý, ale jinak super nápad.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    REONA: díky, tohle mi stačí :-) ta zálivka mě hlavně zajímala. Díky :-)
    REONA
    REONA --- ---
    GUDRUN: Eeeh, nevim, kdo to tenkrat pripravoval, zkusim zjistit. Z pameti bych rekla tak jako smichat brambory : varenou/pecenou repu: zeli v pomeru 2:1:1, fazole co se vejde (chutove to tolik neovlivni) a cibule dle chuti. Sul, pepr. Neprislo mi, ze by tam byla nejaka zalivka.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ZUZKAOU: Asi jo. Přiznám se, že po dvou nebo třech pokusech, který moc nedopadly, jedu radši na jistotu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam