• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    REONA
    REONA --- ---
    GUDRUN: Za mě je ideální domácí kysané zelí a neproplachovat - potom bývá vše kyselé dost. Ale zrovna tenhle salát jsem sama nezkoušela (v mnou ochutnávaném vzorku bych zase trošku dosolovala - inu, sto lidí, sto chutí :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    REONA: mnam. bylo to super, právě jsem to doobjedvala. Teda přidávala jsem ocet a lžici hořčice a i tak to bylo málo kyselý, ale jinak super nápad.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    REONA: díky, tohle mi stačí :-) ta zálivka mě hlavně zajímala. Díky :-)
    REONA
    REONA --- ---
    GUDRUN: Eeeh, nevim, kdo to tenkrat pripravoval, zkusim zjistit. Z pameti bych rekla tak jako smichat brambory : varenou/pecenou repu: zeli v pomeru 2:1:1, fazole co se vejde (chutove to tolik neovlivni) a cibule dle chuti. Sul, pepr. Neprislo mi, ze by tam byla nejaka zalivka.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ZUZKAOU: Asi jo. Přiznám se, že po dvou nebo třech pokusech, který moc nedopadly, jedu radši na jistotu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    REONA: podrobnosti :-) všechno tu mám a fazolí i řepy dost, zbytek kys zelí a zbytek vař brambor, takže to prubnu. Díky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IDENTITY: potřebuješ to mít na rovnoměrné kousky a péct to zprudka na 200°C - 15-30 minut, podle velikosti kousků a průběžně kontrolovat.
    REONA
    REONA --- ---
    GUDRUN: Na jedne akci jsem mela salat s cervene repy, fazoli, varenych brambor, cibule a kysaneho zeli. Bylo to bozi, takovej kyselejsi brsalat a ja se ho mohla uzrat.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: fazole už mám uvařený už mám a dělám přílohu k masovejm koulím :-) tvůj tip vypadá krásně, ale nechám ho na jindy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: nyxovská odpověď - vyměň fazole za čočku a pak z toho udělejn normálně salát se zálivkou z balzamika a do toho třeba fetu, nebo kozí sejra a něco zeleného.

    Ale internety to dělaj i s fazolema.

    https://www.sanitarium.com.au/recipes/a-z/butter-bean-and-beetroot-salad
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    Nakrájím na plátky a peču naprudko. A olej mám v rozstřikovači, takže to mastné není.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AIJA: Tenhle způsob pečení řepy u mě vždycky dopadl tak, že to bylo tvrdý a oschlý. Leda by to v tom oleji plavalo, což jsem nechtěla.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GUDRUN: nějaká polévka na způsob boršče?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nějaká dobrý kombinace na červenou řepu a fazole? Taky by to šlo asi společně zapéct, ale třeba budete mít lepší nápad
    AIJA
    AIJA --- ---
    červenou řepu obvykle nakrájím spolu s různou zeleninou...úklid lednice:-)...dám na plech do trouby. Lehce zastříknu oliváčem a naprudko upeču. Sypu chimichuri nebo jiné koření a bylinky, které jsou po ruce. Jako příloha je to vynikající a pokud náhodou zbyde, tak si beru do práce k obědu. Poházím sýrem a zapeču. Nebo se dá jíst i studené...
    Jo, a řepu mám ještě pořád z vlastní zahrádky. Zkouším jak dlouho v lednici vydrží v poživatelné podobě.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    DAVE_PAGE: Ne! To ten tvůj kámoš je ještě šílenější, uznávám.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    IDENTITY: mam kamose, kterej cibuli zboznuje tak, ze na navstevach nechce vino nebo jinej napoj, ale cibuli :) Na vojne byl jeho nejlepsi den, kdyz ho strcili do kuchyne s nozem a tunou neoloupane cibule. Nejmenuje se ten pan Jiri? :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MIST: Já se cibuli ráda vyhnu, kdykoli to jde. Protože ten pán, co s ním bydlím, ji dává naopak absolutně do všeho, co vaří.
    MIST
    MIST --- ---
    IDENTITY: ja to delam podobny ze sladkych brambor, cibule, bez syra
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IDENTITY: Rizoto s červenou řepou - cibulkový základ, rýže, podlívat vývarem a vínem a přídat na jemno nastrouhanou červenou řepu (hodně, na 4 porce i 3 velké kousky). Mám-li syrovou, přidávám ji dost na začátku, pokud mám už upečenou, přidávám ji až ke konci. A pak klasicky zamíchat máslo a parmezán. Ten křen jsem naposledy přidávala před máslem, asi 2 vrchovaté lžičky.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LORAIN: Tak se taky odkopej :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam