• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    co pecene platky ala priloha pecene brambory?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KASUMI: jj, to vim. spis hledam recepty na rychly upravy na teplou lehkou veceri.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GUDRUN: dela se i kedlubnove zeli, ale recept neznam..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    kedlubna. z tepelných úprav dělám červenou maďarskou kedlubnovou polivku (muž se po ni neutluce) a kedlubnovy stir fry, většinou s paprikou a tofu nebo masem (ted není chuť). mate nějakou jinou oblíbenou tepelnou upravu kedluben? ne privarok nebo zadelavanou, to taky není to, co hledám. díky!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: jj do fazolí s tomatem, k snídani k vajickum nebo i do těstovin s dyni a salveji dělám. hledám nejakej tip, co me zatím nenapadl. zkusim do paprikovo-bramborovyho "guláše".
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KEMENTARI: ha - jdu to nalejt na čekanku!
    GUDRUN: nakrájet a opéct k vajíčkům, a nebo do nějaké rajčatové omáčky.
    FITH
    FITH --- ---
    GUDRUN: Nekrajet na platky pohonit nasucho na panvicceUdelat salat a posypat temi opecenymi platky...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    rozmrazeny bílý grilovaci klobásy, co s nima? varianta grilovany / neogrilovany. nevím, jak zbydou. zapejkat s něčím, např bramborama, se mi nechce
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    pozvala jsem na večeři bráchu, je to docela foodie, tak bych se ráda vytáhla :)) máme gril, napadá mě grilování, máte nějaké osvědčené pecky?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Ja ted ujizdim na kombinaci tahini + dijonska horcice + olej + citron. Micham s nadrobno pokrajenym lupenim, je to husta pasta.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BEBEBE: Zni zajmave!
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    BEBEBE: Jooo a ještě olivovej olej, nejen sezam.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    KASUMI: zázvor zkaramelizovat s cukrem, zalít limetkovou šťávou, nechat provařit. Přidat sójovku, sezamovej olej a pepř/sůl, rozmixovat dohladka (případně doředit trochou vody).
    Nejraději to mám smíchané s beluga čočkou, přidat nasekané bylinky. Ale je to fajn i do čistě listového salátu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    IKA: hmmm tahini... to mam celou sklenicku... zajimavej tip

    ad asijska.. koukam, ze to je vicemene stejnej zaklad vsude.. tak to nekde nejak zkusim...

    RUTHLESS: ja tam mam jen upoutavku, tak se pak mrknu, diky :)

    diky vsem
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    cuketka to pred dvaceti minutama hodil do instra storie :-) koukni k nemu treba.
    IKA
    IKA --- ---
    KASUMI: Alternatíva k tej prvej - namiesto medu použijem zbytok džemu (naschvál v pohári tak dve lyžičky nechám, a rozmiešam to rovno v ňom.

    No a viac dip, než zálievka - tahini, citrónová šťava, voda. Prípadne sa dá pridať niečo ostrejšie, alebo bylinky, alebo zázvor.. (už som túto kombináciu použila aj na šalát a fungovalo to.)
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    KASUMI: dělám na listovej takovou kombinaci tvých dvou + kopr
    dijon/plnotuč hořčice, med, oliváč, citron, kopr

    FITH
    FITH --- ---
    KASUMI: U nas nejoblibenejsi tato: 1 lzicka sezam olej,1 lzicka jablecny ocet,1-2 lzicky sojova omacka1/2 lzicky sezam seminka,1/2 lzicky chilli vlocek, 1 strouzek cesneku, rozmichat v mise,pridat zeleninu zamichat.Toto mnozstvi je pro 2 osoby,pikud se nas sejde vic potom davam polevkove lzice.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KASUMI: šťávu z pomerance na listove saláty, karamelizovany ocet s oříšky nebo sezamem?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KASUMI: jj, zázvor strouhanej, sojovku, citron, trochu chilli, sezamovej olej, to používám. někdy pridavam česnek, ale to už je ostřejší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam