VENIKA: děáte červenou květákovou? tak uplně stejně, akorát se vymění květák za kedlubnu. Ale koukala jsem, že legendy říkají, že variací je mnoho:
http://chillin.sk/...nebudem-vahat-aku-polievku-urobit-tradicna-polievka-z-kalerabu-dostala-kazdeho/ - tuhle zkusím, je tam víc ingrediencí, mohla by bejt jiný a chutnat doma víc
https://fifthcrowfarm.com/recipe/hungarian-kohlrabi-soup/ - tohel bych podepsala, kdyby se vynechal ten fenykl nebo co a to mlíko.
http://rozikonyha2.blogspot.com/2017/08/karalabe-leves.html - tahle je zase vícezeleninová, to neděláme.
takže: cibulka, na tuku opéct, na malé kostičky kedlubna a brambory, zaprášit červenou paprikou, podlít vodou nebo vývarem, vařit do měkka, podle chuti přidat vajíčko nebo ne, rozmačkat brambory na zahuštění nebo ne... případně pokud není vajíčko, mám do toho ráda i lžíci smetany.