• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MUZA
    MUZA --- ---
    BUNDA: a nakou bylinky k tem susenym rajcatum? Moc s bylinkama neumim...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: Magdaléna Dobromila ;-)

    9. Kuřata s omáčkou z rajských jablek.
    Kuřátka buď uvař v hovězí polívce nebo je nech na novém másle dusit; potom uvař ve víně dvě nebo tři rajská jablka, dej k tomu jednu ostrouhanou, ve smetaně máčenou žemličku, přilej ještě trochu hovězí polívky, dej trochu květu, trochu nasekané citronové kůry a lot cukru, rozmíchej to a proceď na kuřátka.

    56. Kapoun s mušlemi.
    Upeč čistě obraného kapouna jak obyčejně na rožni nebo na pekáči; mušle nejdříve dobře otři suchým šatem, potom je umej ve
    vině, dej je na rendlík s kouskem másla, přikrej je pokličkou, dej pod ně uhlíčko a nech je tak dlouho dusit, až se začnou otvírat; pak na ně nalej‘ půl žejdlíka vína, půl žejdlíka hovězí polívky a dej k tomu trochu citronové kůry a trochu květu; omej 3 pěkné sardele, utři je s kouskem nového másla, dej to do hrnečku, přidej k tomu tři žloutky a malou vařečičku bílé mouky, rozetři to s několika lžícemi studeného vína, rozkloktej s tím tu polívku smíšenou s vínem na mušlích a nech to ještě trochu spejchnout; nyní dej kapouna na mísu do prostřed, mušle okolo, polej to omáčkou a nes to na stůl.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MUZA: sušená rajčata, jalapeňos či feferonka.
    MUZA
    MUZA --- ---
    Nakladam doma tvaruzky, prokladam cibulkou, mleta sladka paprika a drceny kmin, olej...

    Ted bych chtela jeste udelat variantu s cesnekem... Ale chtelo by to jeste neco... Poradite?
    Zatim zvazuji susena rajcata...
    FAT
    FAT --- ---
    PEPITO: :-) Tradiční české jídlo...
    Promiň, nedalo mi to.
    :-)
    MIST
    MIST --- ---
    FATBOZZ: OT - ale na veceri jsem ho zvala ja, ne ona
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MIST: Kdyby varila dcera, tak ji nikdy nevdam ;DDDD
    Tak ji to musis naucit a ne to dělat za ní :)
    MIST
    MIST --- ---
    PEPITO: u nas doma tohle neplati a o to vic, kdyz chci aby si host, neznajici ceskou kuchyni, pochutnal. Kdyby varila dcera, tak ji nikdy nevdam ;DDDD

    Nakonec to byly rostenky na houbach s knedlikem a s ryzi. Prej si moc pochutnal, tak dobry :)

    Ale kohout na vine....to jsme uz dlouho nemeli, frajer nefrajer. To budu muset napravit.
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    MIST: Snad ho nebudete doma hned zpočátku rozmazlovat?! U nás platí heslo: "Doma jez, co máš, a jinde, co ti dají". A jestli chce dcera něco "hogo fogo", ať si to uvaří...
    No tak dobrá: kohouta na víně...
    AIJA
    AIJA --- ---
    MIST:
    Až to nějak dopadne, tak dej vědět;-)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MIST: Jestli mu nebude chutnat tak uz priste nemusi jezdit :D
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MIST: Tak dej vedet, prijela bych taky... Bejci koule jsem jako dite milovala. Za tepla i za studena :)
    MIST
    MIST --- ---
    Dik vsem! Rostenky na houbach, zelne zavitky, plnene papriky, popr. pstruh. Mozna kruti palicky nebo ta kureci rolada.
    A jestli se v tom bude nimrat, tak manzel tu navrhuje, ze priste mu uvarime smazene byci zlazy :DDD
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MIST: Kure na paprice
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIST: lečo (bez uzeniny) :)) květákový mozeček, vepřové v mrkvi s bramborem
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale možná bych se vykašlala na představu ne smažená a udělala telecí/kuřecí řízek s bramborovým salátem (klidně vídeňským, ne majonézový. K tomu hlávkovej salát, polívku s nudlema a jako dezert žemlovku a nebo ovocné knedlíky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIST: nějaká šance na hříbky či jiné houby?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    a co znojemska? jde s rejzi i knedlema..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MIST:
    Napadá mě sekaná (na vyšvihnutí se může být plněná vejcem nebo vepřovou panenkou) a rajská (tu já můžu i ve vedru a dá se jíst prakticky s čímkoliv).
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MIST: pripadne bych udelal vidensky rostenky na prudko , ale neni uplne easy sehnat dobry maso. Pokud ji zdrave, tak by mozna nejlepsi sazka byla nejaka ceska sladkovodni ryba udelana treba v papilote
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam