LADY_MYSKA: Jestli máš takovou tu typickou mraženou směs, co se běžně prodává i v supermarketech, nejlepším řešením je podle mě risotto (nebo spíš rizoto:-)). nevím, jak jseš pokročilá, tak to radši napíšu podrobně:
Na hlubší pánvi na tuku necháš zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáš syrovou rýži a minutu dvě opražíš, až zrnka trochu zprůhlední. Následně to začneš postupně po sběračkách zalévat vývarem a bílým vínem, vždy počkáš, až se sběračka tekutiny vstřebá a pak teprve přileješ další, v průběhu to občas zamícháš. Cca 5 minut trvá, než je rejže na skus, někdy v půlce je dobrý to trochu přisolit.
Mezitím si na jiné pánvi roztopíš tuk a taky na něm zesklovatíš cibulku, po chvíli přidáš na plátky nakrájenej česnek, ten necháš opékat jen tak minutku, aby nezhnědnul. V tu chvíli je možný přidat sušený koření, na tohle se hodí tymián, bazalka, rozmarýn, šalvěj nebo směs, prostě středomořský bylinky. Následně přihodíš směs plodů a na pánvi promícháš. Podle toho, kolik to pustí vody (ty obyč směsi jí obvykle pouštěj hodně, dost se ti to smrskne), tak přidáš krájený rajčata z konzervy, rajčatový pyré, případně i bílé víno. Necháš to pár minutek povařit a buď to smícháš s hotovou rýží, nebo to na talíři na rýži vyklopíš.
Pokud sis koupila nějakou čerstvou kvalitní směs, doporučuju jenom opéct na olivovém oleji s šalotkou, česnekem a šalvějí, až krevety zrůžoví, zalít bílým vínem, osolit a pak dlabat s čerstvou bagetou, mňam:-)