• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MIST:
    Napadá mě sekaná (na vyšvihnutí se může být plněná vejcem nebo vepřovou panenkou) a rajská (tu já můžu i ve vedru a dá se jíst prakticky s čímkoliv).
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MIST: pripadne bych udelal vidensky rostenky na prudko , ale neni uplne easy sehnat dobry maso. Pokud ji zdrave, tak by mozna nejlepsi sazka byla nejaka ceska sladkovodni ryba udelana treba v papilote
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MIST: Jeste plneney br knedlik uzenym se zelim
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MIST: kyselo, tatarak a zakonci to buchtickama se sodo:D kdyz neji peceny, tak to je fakt na ceskou klasiku past.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MIST: Rostenky s ryzi...
    Vypecky se zelim? Byt pecene...
    Kureci rolada? Ale to je taky peceny:(
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MIST: zverinove ragu k tomu se hodi nejaky tagliate pekne
    MIST
    MIST --- ---
    ZUZKAOU: chlebicky nas uz napadly taky :), ale ona chce hogofogo veceri.

    Kralika nekoupim, ten se musi extra objednat + tady je to pomalu na urovni, jako kdybych mu servirovala psa.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIST: chlebíčky ;-)

    Hele co králíka na česneku se špenátem a noky a nebo širokými nudlemi?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MIST: místo do paprik to mletý s rýží zabalit do kapustových listů a strčit do trouby, případně dusit
    MIST
    MIST --- ---
    Dejte mi nejaky napad - dcera privadi na predstaveni frajera, chce abych udelala tradicni ceske jidlo. Kluk ji hodne zdrave, ale neni vegetarian. Pry nic sladkeho, peceneho a smazeneho.
    Je tu ted celkem hic, takze nejake omacky mi zrovna nelakaji, gulase apod. chlapec pry moc nemusi. Kdyz k tomu bude knedlik, tak aby se k tomu hodila i ryze nebo testoviny, kdyby mu knedl nejel.

    Zatim mam v zaloze pecene papriky. Co jineho by slo?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Kuřecí a veprovou konzervu z lidlu. Ty mají dobré. Modrá a žlutá.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    SAAYURI: Ještě si troufnu doporučit tyhle hotovky https://www.expresmenu.cz/-3/ Jsou bez konzervantů (byť samozřejmě pro dítě to bude furt moc slaný), chuť ucházející, porce velké (najedly jsme se z toho dvě ženské a dvě děti), a bez botulotoxinu ;) . Na cestu bych jako výrazný bonus viděla absenci sklenic ;)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    STARDAY: Skvelej napad! :) Sice jsem chtela neco ne uplne polotovar pro dite, ale nakombinuju to, do M&S mam doma jeste pet darkovejch poukazek :D
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    SAAYURI: Kdyby nahodou ti to zavarovani nejak nevyslo, tak polotovary z marks a spenceru jsou pro tenhle ucel vyborny :)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Poradite mi nejaky zdravejsi a chutny recepty s moznosti zavareni do sklenic? Jedeme na 14 dni na roadtrip do Norska ve vetsi skupine s tim, ze bychom meli mit nejakou vetsi cast jidla s sebou. Ja s timhle zkusenosti moc nemam a mam na to tyden, a samozrejme tapu :))))
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ADELHAIDA: zatim to je smes z globusu, jak se prodava na vahu. Ale nedaleko mi nove otevreli Ocean48

    Moc dekuji, rada vyzkousim :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LADY_MYSKA: Jestli máš takovou tu typickou mraženou směs, co se běžně prodává i v supermarketech, nejlepším řešením je podle mě risotto (nebo spíš rizoto:-)). nevím, jak jseš pokročilá, tak to radši napíšu podrobně:

    Na hlubší pánvi na tuku necháš zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáš syrovou rýži a minutu dvě opražíš, až zrnka trochu zprůhlední. Následně to začneš postupně po sběračkách zalévat vývarem a bílým vínem, vždy počkáš, až se sběračka tekutiny vstřebá a pak teprve přileješ další, v průběhu to občas zamícháš. Cca 5 minut trvá, než je rejže na skus, někdy v půlce je dobrý to trochu přisolit.

    Mezitím si na jiné pánvi roztopíš tuk a taky na něm zesklovatíš cibulku, po chvíli přidáš na plátky nakrájenej česnek, ten necháš opékat jen tak minutku, aby nezhnědnul. V tu chvíli je možný přidat sušený koření, na tohle se hodí tymián, bazalka, rozmarýn, šalvěj nebo směs, prostě středomořský bylinky. Následně přihodíš směs plodů a na pánvi promícháš. Podle toho, kolik to pustí vody (ty obyč směsi jí obvykle pouštěj hodně, dost se ti to smrskne), tak přidáš krájený rajčata z konzervy, rajčatový pyré, případně i bílé víno. Necháš to pár minutek povařit a buď to smícháš s hotovou rýží, nebo to na talíři na rýži vyklopíš.

    Pokud sis koupila nějakou čerstvou kvalitní směs, doporučuju jenom opéct na olivovém oleji s šalotkou, česnekem a šalvějí, až krevety zrůžoví, zalít bílým vínem, osolit a pak dlabat s čerstvou bagetou, mňam:-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Dostala jsem chut na morske potvurky, ale doma jsem je nikdy nepripravovala. Nejakou smes morske haveti bych tu mela a co s ni dal?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Hh, na peci na dreve v lete... takhle si to pamatuju s babickou pred 15ti lety. v kuchyni sme meli tak 45 stupnu a to sme varili jen pro nas dva. Tam bych nesel delat za zadnou cenu. Jen tam nechej samotny organizatory kempu zalknout ve vedru a vlastnim potu za tu almuznu co urcite nabizej...
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    Ahoj, není tu někdo kdo by chtel jet na tábor jako kuchař? Vaření na peci na dřevě, max 50 lidí celkem, děti do 30 ks (7-16 let)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam