• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: hezký! ty pilafy jsou dobrej nápad a dušený hovězí s kedlubnama. a něco jako pilaf by šlo i s bulgurem, to bych se zavděčila. S čím zajímavým ten pilaf udělat? Mrkev mám zatím v každém jídle a hrášek chci nejprve ozkoušet. Papriky jsou taky prej potenciální alergen. Špenátový pilaf!
    Kotel asijskýho vývaru taky není vůbec špatnej nápad! (ale to jsem plánovala doenjang jiggae, kterej se předem moc chystat nemusí a tím bude asi potenciál asijský stravy vyčerpanej... a jakýkoliv kari chci nejdřív ozkoušet v malým množství, jestli to půjde... ) Díky :-) seš fakt studnice.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: asijské polívky a nudle a nasekané bylinky do pytlíčků vedle. různé pilafy - tedy rýže dušena s masem a zeleninou, klidně jen v riziotove verzi hrášek, mrkev, rejze a kuře. Rybí polévka - třeba taková ta smetanová norská. rajská omáčka s hovězím, dušené hovězí na víně a nebo třeba s kedlunmama. nějaké jemnější rybí kari s kokosovým mlékem.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    REONA: dělám podle tohoto receptu v crockpotu :)
    REONA
    REONA --- ---
    GUDRUN: Nevím, jak moc se bude lišit příprava v crockpotu, ale vepřové v mrkvi dělám podle Xmarge http://www.pradobroty.cz/2013/02/veprove-v-mrkvi.html
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    poradte recepty do crockpotu pro sestinedelku, do mrazaku. zatím chci prase s mrkvi (mate dobrý recept? normálně to nevarim) spoustu kureciho vývaru a bolonskou (některá zelenina by nemusela byt OK, ale risknu to)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GLOBALISTA: Mně to bylo jasné, že není řeč o bramborácích.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ještě aby nedošlo k záměně, mluvilm skutečně o bramborových plackách (tj. brambory, mouka, vejce pečené na sucho), ne o bramborácích. Ty jsou docela klasika. Ale mně se tu nahromadily právě ty placky, jako příloha mi to přijde dost exotické (něco na způsob Indie?), tak se ptám...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GLOBALISTA: V nějaké směsi s kysaným zelím a slaninou?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Napadá vás, prosím, nějaká úprava kuřecích prsou (ideálně na kousky), která by se hodila k bramborovým plackám?
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Nevite nekdo, kde by se v Praze dal koupit Yuzu citrus?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KASUMI: pro porovnání na e-shopu tohle balení španělský ptáček za 109... A obecně ty varianty bez přílohy nejsou tak příšerný. Resp. stojí to stejně, ale neplatíš to za rejži, ale za maso s omáčkou ;)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KASUMI: Jojo, na Hradcansky v obchode Bez lepku nebo tak :) Jeste mam klasicky sklenice, ty jsou prej lepsi :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SAAYURI: Koukam, ze ti to uz nekdo radil
    Ja na to narazila v patek ve sklizeno
    Velkej vyber, za me plus bez lepku
    Ale teda slusna cena...

    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MOUNTBATTEN: jj šlehačku jsem zkoušel díky doporučení tady u Nyxu a super. Je to rychlovka. Tvarůžky, smetana, cibule, česnek a kmín. Za pár dní luxus.
    FITH
    FITH --- ---
    MOUNTBATTEN: Prosim recept,neznam,rada vyzkousim,diky :o)
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    MIST: Asi jsem četl ob řádek :-) host, neznající českou kuchyni. Pardon. Mno k nám když přivedla jedna z dcer vegetariánského Inda, tak jsem jim uvařil bramborové taštičky s povidly a smaženou strouhankou...
    MUZA
    MUZA --- ---
    MOUNTBATTEN: diiik! To vypada dost zajimave, urco vyzkousim... Uz mam nalozeno, ale priste prubnu slehacku...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    MUZA: tvaruzky? Do slehacky s kminem!
    jako neni to cesnek,ale aspon to neni Xta variace na nalozim tvaruzky do oleje s necim:)
    Jen tou tucnou smetanou se ztraci dietni efekt tvaruzku:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUZA: oregáno a nebo rozmarýn.
    MUZA
    MUZA --- ---
    BUNDA: a nakou bylinky k tem susenym rajcatum? Moc s bylinkama neumim...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: Magdaléna Dobromila ;-)

    9. Kuřata s omáčkou z rajských jablek.
    Kuřátka buď uvař v hovězí polívce nebo je nech na novém másle dusit; potom uvař ve víně dvě nebo tři rajská jablka, dej k tomu jednu ostrouhanou, ve smetaně máčenou žemličku, přilej ještě trochu hovězí polívky, dej trochu květu, trochu nasekané citronové kůry a lot cukru, rozmíchej to a proceď na kuřátka.

    56. Kapoun s mušlemi.
    Upeč čistě obraného kapouna jak obyčejně na rožni nebo na pekáči; mušle nejdříve dobře otři suchým šatem, potom je umej ve
    vině, dej je na rendlík s kouskem másla, přikrej je pokličkou, dej pod ně uhlíčko a nech je tak dlouho dusit, až se začnou otvírat; pak na ně nalej‘ půl žejdlíka vína, půl žejdlíka hovězí polívky a dej k tomu trochu citronové kůry a trochu květu; omej 3 pěkné sardele, utři je s kouskem nového másla, dej to do hrnečku, přidej k tomu tři žloutky a malou vařečičku bílé mouky, rozetři to s několika lžícemi studeného vína, rozkloktej s tím tu polívku smíšenou s vínem na mušlích a nech to ještě trochu spejchnout; nyní dej kapouna na mísu do prostřed, mušle okolo, polej to omáčkou a nes to na stůl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam