• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: naprosto netuším, přistálo to u nás spolu s flaškou vína jako úplatek za to, že odvezeme na tábor krom našeho ještě jedno další dítě...
    no jsou v ledničce a odpoledne jedno zkusím vytáhnout a uvidím, co to je :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: tyjo. a je to takové to naložení do kyselého laku uvařených vajec a nebo syrova do vodního skla?
    Kyselé vařené vajíčka jsou britská verze utopenců a mrnava krepelci by mohla fungovat do salátů, do kulajdy či ke koprovce.

    co s těmi ve vodním sklem nevím, jak bych se toho bála.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dostala jsem sklenici domácích nakládaných křepelčích vajíček (nebo minimálně doma nakládaných). Jak s tím zacházet? předpokládám radši do ledničky a rychle spotřebovat?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: podle myho si sunku varila na moc vysokou teplotu ci prudce. zkus do ni priste pichnout sondu doprostred a vyndavej jakmile sonda dosahne 80st. ja sem varil na 75st
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Dělala jsem poprvé domácí šunku v šunkovaru. Kilo vepřové kýty nakrájené na kostky o hraně cca 1,5 cm, hrst masa naškrábaná, lžička medu, dvě lžičky Pragandy a dvě obyč soli. Míchané půl hodiny, odleželé v lednici po dobu cca 36 hodin, v mezidobí ještě jednou promíchané. Táhla jsem to cca 1,5 ve vodní lázni jako vývar, tzn. ode dna šly bublinky, ale nevařilo se to. Teď tedy ochutnávám a nemůžu se rozhodnout, jestli je to úplně OK. Barva pěkná, dobře drží, chuť taky jde, ale zdá se mi trochu suchá. V receptech na netu píšou na kilo masa tepelnou úpravu od jedné do dvou hodin, tak jsem to dala na tu 1,5 a nevím, jestli to nebylo moc - právě poslední hodinu se mi nahoře začala vylučovat tekutina. Nebo je na šunku vepřová kýta málo tučná?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jak psal někdo vedle, kdo má doma nástavec na odšťavňování drobného ovoce k Boženě, může tím prohnat i rajčata a má pyré bez slupek a semínek :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: sorry, vymlouvajíc. Nebudu používat přechodníky, když to neumím automaticky ;-)
    TESSS
    TESSS --- ---
    ZUZKAOU: jestli ona nevím, mám to od cuketky, ale tohle je jediný, kdy to loupu. A teď mám sto chuti jednu krabičku vytáhnout a sníst :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TESSS: vona to chce loupat? S tím se tedy nenamáhám, vymlouvaje se na vlákninu ;-)
    E_D
    E_D --- ---
    TESSS: nemusis loupat, staci to rozvarit a pak propasirovat pres cednik.
    TESSS
    TESSS --- ---
    ZUZKAOU: rajcatova omacka je skvela, uz ji mam plnej mrazak ☺. Jen si neumim moc predstavit loupani cherry rajcat. Každopádně děkuji za tipy a nejen tobe
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TESSS: omáčku s máslem podle Marcely Hazan. Omáčku z pečených rajčat. Zavařit do menších sklenic a v zimě si užívat pozdravu z léta.

    Fermentovanou salsu. (tu nezavařovat, tu vrazit do lednice)

    Classic Recipe: Marcella Hazan's Famous Tomato Sauce | Kitchn
    https://www.thekitchn.com/marcella-hazans-amazing-4ingre-144538
    Recepty: Senzační omáčka z pečených rajčat (recept měsíce září) | Zpátky domů
    http://www.michopulu.cz/cz/recepty/12-senzan-omka-z-peench-rajat
    Rajčata II
    https://www.zkvaseno.cz/2013/09/rajcata-ii.html
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TESSS: prezrat se rajcatovyho salatu:).
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TESSS: ach, sežrat :D
    FITH
    FITH --- ---
    TESSS: pekne rozpulit,dat na plech na pecici papir,posypat soli,prov.korenim a cesnekem nakrajenym na drobno,pokapat oliv.olejem a dat pect do trouby. Klidne tri plechy najednou na horkovzduch. Co nesnite naskladat do sklenicek uzavrit a uschovat v chladnu.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TESSS: Krátce a prudce zapéct v troubě, naskládat do sklenic s česnekem a kořením a zalít horkým olejem. Když rajčata propíchneš v místě, kde bývala šťopka, špendlíkem, možná ani nepopraskaj. Můžeš to jíst sám, nebo rozdávat dobrým kamarádům jako dárky.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Lečo
    TESSS
    TESSS --- ---
    Nějaké nápady jak zpracovat spoustu cherry rajcat? Dik
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: ta brazilská ryba je super! Sice paprika, ale uvidíme. Tohle je fakt recept, co by mě nenapadl. Já nejsem moc referenční v ostrým a nadýmavým, sežeru všechno a nic mi nevadí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: všechno je potenciální alergen, var co jí chutná a vynechat vyloženě nadymave a ostré věci. to kari jsem měla na mysli tohle brazilské a jak je. tom kokos tak jsem to chybné uskladnila v paměťovém šuplíku kari :-) , je to jednoduché a jemne a strašně dobré.
    Brazilian Fish Stew (Moqueca Baiana) | RecipeTin Eats
    https://www.recipetineats.com/brazilian-fish-stew-moqueca-baiana/

    na pilafy projdi kavkazskou kuchyni a pak dej vědět, co se ti líbilo s bulgurem pak marocké taziny

    jo kuře s meruňkama - neskutečně dobré. k tomu kuskus/bulgur/rejzi/placky
    Mahmudiyye - An Ottoman Dish With Chicken And Apricots - Saucy Dressings
    http://saucydressings.foodzube.co.uk/mahmudiyye-an-ottoman-dish-with-chicken-and-apricots/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam