• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    RUTHLESS: ja jo, krouhani - relax:) Delala jsem min tyden cervene. Cibulka, maslo, cukr - karamelizovat, zeli, skorice..a pulku bileho zase muz pouzil na luxusni coleslaw. Slava zeli!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: z čerstvýho taky.

    Nakrájet, povařit v osolený vodě. Udělat cibuli, zelí do toho, trochu octa, aby se z ošklivého modrého stalo zase červeným, sůl, pepř, kmín, cukr, podlít a nechat dusit.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    fakt to nedelate z cerstvyho?
    KOVOVAMINCE
    KOVOVAMINCE --- ---
    MONROE: máslo/sádlo, cibule, kmín, víno dle barvy zelí, trocha cukru když je třeba..
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MONROE: jak jinak jde dělat zelí?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: Udelam cibulku, velmi lehce zaprasim moukou a zarestuju, pridam zeli, trochu cukru, kdyz mi chutna lak, tak i trochu laku (kdyz ne, tak trochu vinneho octa odpovidajici barvy), sul, kmin a trochu drubeziho vyvaru. Dusim do pozadovane konzistence.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MONROE: Buď děláš hlávkové nebo kysané. Nezahušťuju ani jedno.
    Na cibuli zelí podusíš a pak dochucuješ podle zvyku (cukr, sůl, ocet). Do červeného hlávkového dávám balsamico a hřebíček.
    Kysané je dobré s karamelizavanou cibulkou.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MONROE: ne jen to zelí s cibulkou, cukrem a kmínem. A dělám zvlášť bílé a červené.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MONROE: v extra rendliku, ne? Husu snad nebudeš dusit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MONROE: osmahnu cibulku, přidám kysané zelí, trochu cukru a kmín a společně podusím.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    zkoušela sem vaničky, alnaturu i vitana natur sypký a velmi silný bujon z M&S ve sklence a ten u mne vede.
    Když jedu někam na vandr, tak beru taky ty sypký a z nich vede alnatura
    MALKE
    MALKE --- ---
    GEISHA: Musí být sypký? Taky jsem fanda do vaniček od Knorru.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    GEISHA: zeleninovej tenhle: https://www.countrylife.cz/bujon-zeleninovy-wurzl-250-g-bio-eden (nevim, jestli jsi chtěla masovej nebo ne..)
    POHODA_JAHODA
    POHODA_JAHODA --- ---
    GEISHA: Teď jsem vyzkoušela tenhle https://www.rohlik.cz/1340259-marks-spencer-koncentrovany-kureci-vyvar a za mě velká pecka. Normálně si vývar dělám, akorát málokdy se mi povede schovat si do mrazáku :) Tenhle je skvělej a vlastně v něm nic zlého není, takže doporučuju.
    GALE
    GALE --- ---
    GEISHA: M&S má výborný zahuštěný vývar ve skleničce. Ale na to ses nepsala, co?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: není to moc sladké, je to černé a dodá to zajímavou spodní linku. Není to tak razantní jako vegemite Moc se to kamarádí třeba s rajčatama.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    tu nemam. ani snad nevim jak chutna. neni to neco jako tohle? https://www.walmart.ca/en/ip/aunt-jemima-original-syrup/6000016953552 protoze ten syrup je vodpornej. ja pouzivam organic javor syrup
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: zkus přidat ještě lžičku melasy.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    mno to mas pravdu, ale na to ja dycky sral... ja sem toho v cechach ale hlavne moc nenavaril. kdyz lidi hned od zacatku nespecifikujou smrtelny alergie, tak jim nabulikuju co chtej slyset a temer vzdycky prodam. jediny na co hledim je mit sebranej tuk z pokrmu a pokud mozno co nejvic vypeceny/zauzeny, aby tam nebyly zadny flaxovity casti a slabomyslnejsim se z toho nezvedal kufr, jak je to tu ve zvyku..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DEVIL: Blby je, ze tim do gulase dostanes soju, coz muze byt pro nekoho alergen, ktery tam neceka :(
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    kdyz mi dojde bujonu tak sidim a rozmicham 3 lzice shiro miso, lzicku vegemite, 2 lzice cervenyho vina a trochu vody. to smicham a naleju to do gulase. 90% lidi to moc chutna a hovno pozna jakej tam byl zaklad a zbylejch 10% rika ze to ma takovou bohatou chut, tak rikam, ze to je moc dobrym masem ;)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: ja spis pouzivam tekutej hovezi bujon. ty sypky sou jeste 'bohatsi' o ruzny anti penici agenty a hodne pribarvovany. tenhle je hodne dobrej. par kapek a 'mastnota' je pryc.. https://www.amazon.ca/...p_7351853011_1_11?s=grocery&ie=UTF8&qid=1542101337&sr=1-11#legal-disclaimer
    je ale docela drahej :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam