• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    GEISHA: zeleninovej tenhle: https://www.countrylife.cz/bujon-zeleninovy-wurzl-250-g-bio-eden (nevim, jestli jsi chtěla masovej nebo ne..)
    POHODA_JAHODA
    POHODA_JAHODA --- ---
    GEISHA: Teď jsem vyzkoušela tenhle https://www.rohlik.cz/1340259-marks-spencer-koncentrovany-kureci-vyvar a za mě velká pecka. Normálně si vývar dělám, akorát málokdy se mi povede schovat si do mrazáku :) Tenhle je skvělej a vlastně v něm nic zlého není, takže doporučuju.
    GALE
    GALE --- ---
    GEISHA: M&S má výborný zahuštěný vývar ve skleničce. Ale na to ses nepsala, co?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: není to moc sladké, je to černé a dodá to zajímavou spodní linku. Není to tak razantní jako vegemite Moc se to kamarádí třeba s rajčatama.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    tu nemam. ani snad nevim jak chutna. neni to neco jako tohle? https://www.walmart.ca/en/ip/aunt-jemima-original-syrup/6000016953552 protoze ten syrup je vodpornej. ja pouzivam organic javor syrup
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: zkus přidat ještě lžičku melasy.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    mno to mas pravdu, ale na to ja dycky sral... ja sem toho v cechach ale hlavne moc nenavaril. kdyz lidi hned od zacatku nespecifikujou smrtelny alergie, tak jim nabulikuju co chtej slyset a temer vzdycky prodam. jediny na co hledim je mit sebranej tuk z pokrmu a pokud mozno co nejvic vypeceny/zauzeny, aby tam nebyly zadny flaxovity casti a slabomyslnejsim se z toho nezvedal kufr, jak je to tu ve zvyku..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DEVIL: Blby je, ze tim do gulase dostanes soju, coz muze byt pro nekoho alergen, ktery tam neceka :(
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    kdyz mi dojde bujonu tak sidim a rozmicham 3 lzice shiro miso, lzicku vegemite, 2 lzice cervenyho vina a trochu vody. to smicham a naleju to do gulase. 90% lidi to moc chutna a hovno pozna jakej tam byl zaklad a zbylejch 10% rika ze to ma takovou bohatou chut, tak rikam, ze to je moc dobrym masem ;)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: ja spis pouzivam tekutej hovezi bujon. ty sypky sou jeste 'bohatsi' o ruzny anti penici agenty a hodne pribarvovany. tenhle je hodne dobrej. par kapek a 'mastnota' je pryc.. https://www.amazon.ca/...p_7351853011_1_11?s=grocery&ie=UTF8&qid=1542101337&sr=1-11#legal-disclaimer
    je ale docela drahej :/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: nyxovská odpověď - ty vaničky od Knorru, kde je základem vývar.

    Složení
    Koncentrovaný hovězí bujón (voda, hovězí extrakt 1,7%), Jedlá sůl, Hovězí tuk 5,4%, Kvasničný extrakt, Zelenina (mrkev 1,8%, pórek), Cukr, Aromata (obsahují mléko), Palmový tuk, Zahušťovadla (xanthan, karubin), Karamelový sirup, Petrželová nať 0,4%, Maltodextrin

    natur vitana

    složení
    palmový tuk, mořská sůl 26,3 %, škrob, kvasnicový výtažek, maltodextrin, aroma, výtažek hovězího masa 2,5 %, cukr, sušená zelenina 3 % (mrkev, cibule), sušené telecí maso 2 %, rostlinná vláknina, saturejka zahradní mletá, pepř černý mletý

    Jinak tu mám pytel korejského mušlového bujonu v prášku (sůl, glutamát a výtažky) a ten používám třeba když chci přidat něco do vody na těstoviny, protože ten bujon od knoruu je na to přeci jen drahá sranda.

    Ale ta alnatura nevypadá zle

    Složení: mořská sůl, kukuřičný škrob *, kuřecí prášek * 9% kuřecí tuk * 8,4% třtinový cukr *, palmový olej, extrakt z kvasnic *, cibule *, karamel cukr *, celer *, drůbeží bujón *, koriandr semeno *, kurkuma *, petržel *, česnek *, rozmarýn *, drůbeží tuk * * z ekologického zemědělství.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MIFKAL: My jsme ted tajin delali primo s marokancem :D. Ingredience: brambory, mrkev, cibule, kure, sul pepr, rimskej kmin, trocha sladky papriky. Mrkev nejdriv opect na cibuli, na to naskladat kure, na to brambory na platky a nechat tajinovat, dvakrat podlejt behem procesu.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GEISHA:
    Vitana se teď zlepšila a mají celkem dobrý Natur Vitana bujon.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    Hledám dobrý recept na marockou tagine (kuřecí nebo hovězí). Ideálně aby tam ovoce nebyla nejvýraznější chuťová složka a aby v tom nebyla dýně. Tipy moc ocením!
    Zatím nejlepší, co mi našlo náhodné googlení, abych se taky podělila, je tohle, ale úplně hodně spokojená s tím nejsem (mj. je v tom ta dýně, kterou prostě nemusím): https://www.olivemagazine.com/recipes/meat-and-poultry/chicken-and-date-tagine/
    MIST
    MIST --- ---
    LORAIN: bramborovou kasi ze sladkych brambor muzes udelat, da se vylepsit jeste pridanim cesneku a rozmarynu nebo zazvoru.
    TESAY
    TESAY --- ---
    LORAIN: a co šoulet (kroupy, hrách, cibule, zázvor, husí sádlo, sůl a pepř).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    VSICHNIMAME: Se zelím problém asi nemám, sice jsem ho mockrát doma nevařila, ale mám ho moc ráda. Vadí mi hlavně ty knedlíky.
    Co se dýně týká, jednou jsem měla ve jako přílohu Štýrsku dušenou dýni s jablky a dýňovými semínky a bylo to geniální. Recept nemám, ale bylo tam prý trochu kari koření a snad sójovka.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    87HIGHFLYER: jako jo, ale pak mi to zeli vychazi jako prirozene vhodnejsi volba.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VSICHNIMAME: na druhou stranu se dá to pyré říznout - dokyselit, dopálit, "doumamit" atd:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam