• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    DOOMBRINGER: když je čas skoro vánoční, co pečenou vinnou klobásu na šneky s nějakou zajímavou přílohou? náročnost přípravy takřka nulová
    DIVER
    DIVER --- ---
    FITH: zájem je :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DOOMBRINGER:
    REONA: mne se libi kureci kridla, kdyz je to pro rodinu.. https://www.instagram.com/p/Bl0QWBIFoKy/?utm_source=ig_web_button_share_sheet (coco aminos je nahrada za sojovku, ten skrob neni nutny)
    umi to vypadat hezky a je to fakt dobry :)

    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DOOMBRINGER: panenky... to se snad zprasit neda a efekt dobry. ted jsem delala v medovohorcicovy marinade a parada... k tomu stouchany brambory a zelenina a na pohodu. nebo pomalu pecene hovezi, treba na vine?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    KASUMI: Nic zvlastniho, mecheche s casti rodiny co vzdycky skvele hosti. :)

    Ne ze bych stejky neumel, v 90% mi vyjdou skvele. V 10% jsou ale proste zvejkavy i pri zachovani stejneho postupu a casu jako kdyz byli dobre. Cili maso.
    FITH
    FITH --- ---
    DOOMBRINGER: Plnena hokaido mletym masem,mam vyborny recept,pokud bude zajem. Vypada to hezky a vyborne to chutna a na pripravu je to nenarocne.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DOOMBRINGER: prilezitost?

    RUTHLESS: kachni prsa se imho taky musi umet..
    REONA
    REONA --- ---
    DOOMBRINGER: Kuřecí křidýlka? První mou myšlenkou byl roastbeef, ale to je stejný jako u stejků - je třeba to umět.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOOMBRINGER: kachni prso nebo panenka?
    Pripadne out of the box - peceny kure/krocan atd.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Budu varit asi pro 8 lidi. Pozadavky jsou aby jidlo obsahovalo maso a "maso bylo pri prezentaci dobre videt" a zaroven neco co se neposere, jako treba hov. stejky, ktere muzou byt pri spatne volbe masa jako podrazka.
    K dispozici standardni vybaveni kuchyne, zadne sous vide, nebo tak.
    Nejaky napad?
    Diky.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: jasný, dík
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ONDRAT: nemám, protože jsem rešerši dělala před dvěma rokama a teď bude na trhu něco úplně jiného. Pro mně je klíčová ta volná nastavitelnost teploty, což teda umí i ta nová orava. Ale dost zdvihli cenu a jsem líná dělat rešerši, když nic nekupuju...

    https://www.alza.cz/...mARIsAOrTHSYrydGCZFny9qhG3-1mF-ep0bEIbHldzGCbY5_Pob74BSdDQoNXGl8aAmuCEALw_wcB
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: Rýžovar umí jednu teplotu - 100°C - jakmile se odpaří všechna voda a teplota se začne zvyšovat, tak se rýžovar vypne.

    Pomalý hrnec má termostat a umí dvě nebo tři teploty - většinou nějakých -70°C a 90°C.

    No a ten multifunkční umí mezi 30-250°C, takže v tom uděláš cokoliv, respektive na velkou cukrařinu to není, ale buchtu, či korpus a nebo průměrný chleba to upeče. U nornálního pečení tam je omezení hlavně prostorem, protože se ti tam toho vejde málo, takže náklady na upečení plechu perníčkou jsou zcela neúměrné.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Nějaký tip na konkrétní kus?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    a jakej je realne rozdil mezi rice cookerem a tim "pomalym hrnec"? Co ma za vyhodu na rozdil od pomaleho hrnce ten ryzovar?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: díky moc! Já mám právě novou kuchyň a hrozně místa, tak vymejšlim blbosti. V garsonce na dvouplotýnce jsem dosáhnul slušnýho minimalismu a udělal skoro všechno, ale jestli je to dobrý na polívky, různý dušeniny a indický omáčky, tak to bych bral. Kouknu po něčem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: jestli máš místo kde by mohl stát, tak pořídit. Případně je ideální do garsonek kde jsou jen dvě elektrické plotýnky - tak vlastně klidně místo nich. Žere zhruba o polovinu méně elektřiny.

    A chceš ten bez pevných programů, ale s volně nastavitelnou teplotou - pak ti to faktu udělá všechno, od jogurtu po hranolky. Nejlepší je na vývary a dušené věci a nebo na sous-vide, pokud nechceš pořizovat vyloženě sousevidovací mašinku a nechceš toho dělat moc.

    Z rešerší před dvěma, nebo třema rokama, kdy jsem rozbila původní Philips, tak nejlíp vycházel hrnec Orava.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DIVER: Jestli chces pokouset moji ryzovou karmu, tak klidne prijdu za nejvetsim odbornikem na vareni ryze a ver mi, ze jen diky moji pritomnosti bude ta ryze uvarena blbe.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ATOMIKS: Ja znam cloveka kterej v tom varil snad vse co jde, vcetne masa.

    Co se tyce velikosti, delaj se ruzne velky. Kdyz pocitame cca 50-80g suche ryze na jednu porci tak se to z toho da jednoduse vypocitat.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ATOMIKS: právě ta pohanka atd. mě taky zaujalo, když jsem si poguglila rýžovar :) Já jsem na tomhle různým zrní dost živa. Ale většinou si vařím jen pidi porcičku pro sebe.. jaký nejmenší množství to je schopný tak uvařit? Třetina hrníčku suchýho zrní je málo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam