• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    EDERA: Nebo pytlikova :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    87HIGHFLYER: Chybí mi varianta "v mikrovlnce".:-)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DOOMBRINGER: pecena sunka, hovezi wellington nebo treba buckova rolada?
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DOOMBRINGER: mimo veci co uz padli mi pride pro tydle akce reseni osso buco - defakto skoro bez srani a vypada to efektne
    FITH
    FITH --- ---
    DIVER: Inu tedy :o), na dve porce potrebujes mensi dyni hokaido,radne umyjes, seriznes "bubaka a stopku" a dyni pricne rozriznes na pul.Radne vydlabes a posadis na plech vylozeny pecicim papirem. Na panvicce na oliv oleji orestujes na drobno nakrajenou cibulku a cesnek,zaklad osolis a opepris,pridas chilli papricku dle chuti a mlete maso (mam nejradeji smes hovezi a veprove,ale stejne ti poslouzi jednodruhove,jen se primlouvam za co nejlepsi kvalitu), restujes a vareckou rozbijis tvorici se hrudky. Nechas prochladnout, vmichas strouhany cedar nebo goudu,proste chutove plny syr,das ho primerene. Ochutnas,napln musi byt chtove vyrazna. Primerene posolis vnitrek a okraje dyne,naplnis smesi,stlacis a ev.jeste doplnis, zalijes slehackou po okraj a navrch zasypes syrem. Vlozis do vyhrate trouby na 180 st.a zvolna peces dokud dyne nezmekne. Tot vse :o). Dobre se k tomu hodi salat z varene cervene repy nakrajene na drobne kosticky,dochucene jabl.octem,soli peprem a trochou kysane smetany.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOOMBRINGER: rozpočet? Příležitost? Čas který tomu jsi ochotný věnovat?

    CO mě takhle rovnou napadá

    žaves varianta

    - sekaná s bramborovým salátem
    - krůtí či vepřové stir fry s rýží či nudlemi.

    tradiční varianta s crcáním

    - vepřové výpečky se zelím a knedlíkem
    - pečená kuřata (pro osm lidí cheš 2 kusy a cheš to upéct podle Kellera a k tomu nějaké zábavné přílohy a ideálně nějaké kuře, co není rychlený chudáček z koncetráku) http://iamafoodblog.com/thomas-kellers-perfect-3-ingredient-roast-chicken/
    - řízky
    - pečená žebra/koleno
    - vepřové kotlety na pánvi - třeba tyhle se šalvějí budou prima
    https://www.epicurious.com/recipes/food/views/your-new-favorite-pork-chops-51264230


    fancy varianta

    hovězí po burgundsku a bramborový fondán.

    https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2015/nov/05/how-to-cook-the-perfect-fondant-potatoes
    https://www.lidovky.cz/...pty-burgundske-hovezi-ragu-podle-julie-child.A141020_165931_dobra-chut_ape

    Kančí pečeně s nějakou omáčkou (a nebo se zelím)/ zvěřinový guláš.

    konfitovaná kachní/husí stehna

    Ottolenghiho bůček
    https://ottolenghi.co.uk/...pork-belly-with-crushed-butternut-squash-and-apple-and-walnut-salsa-shop
    https://ottolenghi.co.uk/recipes/meat/roasted-pork-belly-with-orange-star-anise-shop

    Jehněčí souvlaki
    https://www.bbcgoodfood.com/recipes/10985/lamb-souvlaki-skewers
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    DOOMBRINGER: když je čas skoro vánoční, co pečenou vinnou klobásu na šneky s nějakou zajímavou přílohou? náročnost přípravy takřka nulová
    DIVER
    DIVER --- ---
    FITH: zájem je :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DOOMBRINGER:
    REONA: mne se libi kureci kridla, kdyz je to pro rodinu.. https://www.instagram.com/p/Bl0QWBIFoKy/?utm_source=ig_web_button_share_sheet (coco aminos je nahrada za sojovku, ten skrob neni nutny)
    umi to vypadat hezky a je to fakt dobry :)

    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DOOMBRINGER: panenky... to se snad zprasit neda a efekt dobry. ted jsem delala v medovohorcicovy marinade a parada... k tomu stouchany brambory a zelenina a na pohodu. nebo pomalu pecene hovezi, treba na vine?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    KASUMI: Nic zvlastniho, mecheche s casti rodiny co vzdycky skvele hosti. :)

    Ne ze bych stejky neumel, v 90% mi vyjdou skvele. V 10% jsou ale proste zvejkavy i pri zachovani stejneho postupu a casu jako kdyz byli dobre. Cili maso.
    FITH
    FITH --- ---
    DOOMBRINGER: Plnena hokaido mletym masem,mam vyborny recept,pokud bude zajem. Vypada to hezky a vyborne to chutna a na pripravu je to nenarocne.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DOOMBRINGER: prilezitost?

    RUTHLESS: kachni prsa se imho taky musi umet..
    REONA
    REONA --- ---
    DOOMBRINGER: Kuřecí křidýlka? První mou myšlenkou byl roastbeef, ale to je stejný jako u stejků - je třeba to umět.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOOMBRINGER: kachni prso nebo panenka?
    Pripadne out of the box - peceny kure/krocan atd.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Budu varit asi pro 8 lidi. Pozadavky jsou aby jidlo obsahovalo maso a "maso bylo pri prezentaci dobre videt" a zaroven neco co se neposere, jako treba hov. stejky, ktere muzou byt pri spatne volbe masa jako podrazka.
    K dispozici standardni vybaveni kuchyne, zadne sous vide, nebo tak.
    Nejaky napad?
    Diky.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: jasný, dík
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ONDRAT: nemám, protože jsem rešerši dělala před dvěma rokama a teď bude na trhu něco úplně jiného. Pro mně je klíčová ta volná nastavitelnost teploty, což teda umí i ta nová orava. Ale dost zdvihli cenu a jsem líná dělat rešerši, když nic nekupuju...

    https://www.alza.cz/...mARIsAOrTHSYrydGCZFny9qhG3-1mF-ep0bEIbHldzGCbY5_Pob74BSdDQoNXGl8aAmuCEALw_wcB
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: Rýžovar umí jednu teplotu - 100°C - jakmile se odpaří všechna voda a teplota se začne zvyšovat, tak se rýžovar vypne.

    Pomalý hrnec má termostat a umí dvě nebo tři teploty - většinou nějakých -70°C a 90°C.

    No a ten multifunkční umí mezi 30-250°C, takže v tom uděláš cokoliv, respektive na velkou cukrařinu to není, ale buchtu, či korpus a nebo průměrný chleba to upeče. U nornálního pečení tam je omezení hlavně prostorem, protože se ti tam toho vejde málo, takže náklady na upečení plechu perníčkou jsou zcela neúměrné.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Nějaký tip na konkrétní kus?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    a jakej je realne rozdil mezi rice cookerem a tim "pomalym hrnec"? Co ma za vyhodu na rozdil od pomaleho hrnce ten ryzovar?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam