• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DAHY: a mejadru taky:D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DAHY: rajmu podepisuju
    DAHY
    DAHY --- ---
    87HIGHFLYER:
    RUTHLESS: Fazolovej guláš i čili jsou fajn, ale v obojím případě fazole slouží jako náhražka originálu. Indická rajma, to je skutečná vegetariánská oslava fazolí!


    LA_BETE: Mejadru znáš? Směs koření a karamelizovaná cibule se dá připravit předem a pak už je to velice jednoduchý.

    Mejadra recipe | Yotam Ottolenghi | Food | Vegetarian recipe | Life and style | The Guardian
    https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/oct/09/mejadra-recipe-yotam-ottolenghi
    EDERA
    EDERA --- ---
    Kari z červené čočky.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LA_BETE: Nějaký pilaf nebo byriani rýži, obojí jde v jednom hrnci...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Docela s úspěchem dělám i omáčku jen ze žampionů / žampionů + hlíva. vlastně jako maso / játra na cibulce, ale místo toho se tam dají pokrájený houby.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LA_BETE: pripadne me napada nejakej kuskus, kde vedle udelat nejakou zeleninu a pro masozravce pridelas nejaky kureci/kruti platek.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LA_BETE: https://www.albert.cz/recepty/zeleninove-kari

    vege zapečené brambory/těstoviny - to lze i tak, že se do menšího pekáčku dá pro vegetariány bez masa a do většího pro ostatní s masem
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LA_BETE: drsťková / gulášová z hlívy, nějaká indie pokud je to průchodný. Chilli sin carne jako obměna fazolovýho guláše. Bramboračka, případně bramboráky ale to je celkem sraní.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LA_BETE: Fazolovej gulas
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    prosím o nějaké nápady - neočekávaně jedu na víkend na chalupu a potřebovala bych vymyslet jídlo pro 8 lidí z čehož 3 jsou vegetariáni
    Kuchyň v chalupě nemá moc extra vybavení, takže spíš něco nenáročného do trouby/v hrnci

    jako jedno jídlo mám namyšlenou česnečku a dál moc nic nevím, potřebuji pokrýt sobota oběd/zbytky k večeři a neděle oběd

    IKA
    IKA --- ---
    Marketingový príbeh droždia:

    How A Little Science And A Lot Of Shady Advertising Boosted Yeast's Popularity : The Salt : NPR
    https://www.npr.org/...how-a-little-science-and-a-lot-of-shady-advertising-boosted-yeasts-popularity
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MOUNTBATTEN: Dekuji
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LADY_MYSKA: je to farma p.Vanicka (ted nemuzu najit webovky), moznost zavozu do Prahy (a Tabora) se zeleninovou bedynkou "moji" bedynkari, od kterych beru uz roky bedynky : bedynkyzezahrady.cz
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: hele tak si trhni nohou a dohledej si to sama. ono těch farem co někam závazi ke docela dost. Ale když nechces poradit, tak pardon za snahu.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZUZKAOU: ty vis o jakou farmu se jedna?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: no pokud jsi z Aše, tak asi nemá smysl ti doporučovat farmu, co závaží do Prahy...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZUZKAOU: proc?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: odkud jsi?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MOUNTBATTEN: prosim te, o jakou malou biofarmu se jedna? Jeden cas jsem mela moznost nakoupit hovezi maso a ta nasledne zanikla. Docela rada bych zase doma dobre hovezi mela
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam