• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LADY_MYSKA: je to farma p.Vanicka (ted nemuzu najit webovky), moznost zavozu do Prahy (a Tabora) se zeleninovou bedynkou "moji" bedynkari, od kterych beru uz roky bedynky : bedynkyzezahrady.cz
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: odkud jsi?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MOUNTBATTEN: prosim te, o jakou malou biofarmu se jedna? Jeden cas jsem mela moznost nakoupit hovezi maso a ta nasledne zanikla. Docela rada bych zase doma dobre hovezi mela
    AIJA
    AIJA --- ---
    DOOMBRINGER:
    A přečetl sis nálepku zespoda?:-)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DOOMBRINGER: nejde jen o pripady kdy je na vyhozeni, mnohokrat se mi stalo ze takto hotovy maso sice nebylo zdravotne zavadny, ale zaroven v nem uz bylo nejaky koreni, nebo to chutove nebylo ono protoze nemas kontrolu nad tim co je tam pomlety, takze to resim takto protoze to proste nepredstavuje nejakej zasadni naklad casovej ani financni, tak nemam duvod kupovat baleny prekvapeni
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    SIRIUS: Ja bych zase neprehanel. Za zivot jsem minimalne 100x ml. maso ve vanicce koupil a nikdy jsem ho nevyhodil.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BEZPRIZORNI: osobne mlety maso nekupuju jinak nez u reznika kdy me pomele vybrany maso primo predemnou a nikdy s nim neni zadny problem, ale ty mlete ve vanickach jsou neustalym zdrojem podobnych pribehu, to je proste vzdy nejaka mira rizika a nestoji to za to.
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Díky všem!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEZPRIZORNI: mletý maso nemá ani smrdě, natož být oranžový.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BEZPRIZORNI: Jestli to smrdí tak to nejez. Mletý maso ideálně skladovat v nulový zóně a zpracovat co nejdříve, nejdýl do dvou dnů. Namletim je maso daleko náchylnější k množení bakterií. Jestli byl ještě třeba po nákupu narusenej teplotní řetězec, tak to může bejt chycený hodně rychle.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BEZPRIZORNI: Oranzovy smrdici maso bych fakt nejedl. :)
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ahoj, omlouvám se za OT, ale můžete mi někdo poradit, jak má vypadat mleté hovězí? Jedná se o mleté hovězí ve vaničce, expirace 31.12., barva oranžovorůžová, po otevření relativně silný nakyslý zápach, oslizlé není, ale igelit na vaničce byl lehounce vypouklý. Je ten kyselý pach normální? Stalo se mi to už jednou nedávno, to jsem rovnou vyhodila, ale říkám si, jestli tak nesmrdí všechny. Díky!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Wojtyluv recept :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    EDERA: Hola, hola, prosím! Nemůžu nikde vyfiltrovat tu osvědčenou paštiku, za kterou jsi tady na Nyxu někoho chválila před nastoupenou jednotkou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Zenová kachna či husa.

    (nefunguje to na kuře, protože nemá dostatek podkožního tuku a spálí se.)

    Pokud se použije základí trik z přípravy pekingské kachny na normálně pečenou drůbež dost to zlepší křupavost kužičky.

    Před pečením to chce pár hodin marinovat kachnu v soli a trochu jedlé sody. Sůl vytáhne část vody, soda zalkalizuje povrch kůže, takže bude ochotněji karamelizovat. A posléze kachnu polít vroucí vodou - většinou leju obsah jedné rychlovarné konvice na záda a druhý na prsa. Bílkoviny na kůži se lehce začnou denaturovat, nejspíš se i trošku mění vazby na ten podkožní tuk, takže se pak nějak lépe vypéká v troubě.

    tohle všechno je třeba dělat večer před podáváním, protože ji je potřeba pak vrazit přes noc do trouby na 60°C. S případným kořením co na ní chcete - ale stačí sůl, pepř a kmín. Pokud chcete nadívat, tak s nádivkou

    Ráno byste měli mít pevnou kachnu s bledou kůži, ale s vypečeným tukem. Kachna se nechá vychladnout a jen se před podáváním dopeče kůže - do křupava a zlatohněda. Předpečenou kachnu to chce dát do vyhřáté trouby na 200°C cca 15-20 minut, případně v polovině času otočit pekáč, aby se pekla rovnoměrně. (neotáčet kachnu ze zádíček na prsa jinak se potrhá tak kůže, co se s ní člověk crcá.)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MONROE: Podle mě je losos sám o sobě tak chuťově výrazná a dobrá ryba, že komplikovaná úprava mu spíš škodí. Sůl, pepř, kopr a bílé víno je maximum, co jsem ochotná k němu přidat. Měli jsme včera a byl vynikající.
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    MONROE: s holandskou omáčkou
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    Přeji všem krásné Vánoce. :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LORAIN: květákové pyré

    Gordon Ramsay Shows How To Cook And Plate Scallops | The F Word
    https://www.youtube.com/watch?v=WJ4Kc8nEnp4

    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Co se hodí k mušlím svatého jakuba? Mají být jako předkrm, tak jen něco malého ke zvýraznění chuti.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANNIKA: myslím, že jsem ho viděla v poastovém kyblíku u chlazeného zboží. Možná se to jmenovalo zelný salát.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    World Soup Map | 481 World Soups | TasteAtlas
    https://www.tasteatlas.com/...g&fbclid=IwAR2hDWKSHVZbbbgJuduK7UY4OY4BfFck48SX_MSNy6Pw8425-IePnj7cRvo

    ptal se tu někdo na polévky?
    Mapa nejoblíbenějších polévek celého světa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam