• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DAHY
    DAHY --- ---
    87HIGHFLYER:
    RUTHLESS: Fazolovej guláš i čili jsou fajn, ale v obojím případě fazole slouží jako náhražka originálu. Indická rajma, to je skutečná vegetariánská oslava fazolí!


    LA_BETE: Mejadru znáš? Směs koření a karamelizovaná cibule se dá připravit předem a pak už je to velice jednoduchý.

    Mejadra recipe | Yotam Ottolenghi | Food | Vegetarian recipe | Life and style | The Guardian
    https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/oct/09/mejadra-recipe-yotam-ottolenghi
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LA_BETE: drsťková / gulášová z hlívy, nějaká indie pokud je to průchodný. Chilli sin carne jako obměna fazolovýho guláše. Bramboračka, případně bramboráky ale to je celkem sraní.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LA_BETE: Fazolovej gulas
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    prosím o nějaké nápady - neočekávaně jedu na víkend na chalupu a potřebovala bych vymyslet jídlo pro 8 lidí z čehož 3 jsou vegetariáni
    Kuchyň v chalupě nemá moc extra vybavení, takže spíš něco nenáročného do trouby/v hrnci

    jako jedno jídlo mám namyšlenou česnečku a dál moc nic nevím, potřebuji pokrýt sobota oběd/zbytky k večeři a neděle oběd

    IKA
    IKA --- ---
    Marketingový príbeh droždia:

    How A Little Science And A Lot Of Shady Advertising Boosted Yeast's Popularity : The Salt : NPR
    https://www.npr.org/...how-a-little-science-and-a-lot-of-shady-advertising-boosted-yeasts-popularity
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MOUNTBATTEN: Dekuji
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LADY_MYSKA: je to farma p.Vanicka (ted nemuzu najit webovky), moznost zavozu do Prahy (a Tabora) se zeleninovou bedynkou "moji" bedynkari, od kterych beru uz roky bedynky : bedynkyzezahrady.cz
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: hele tak si trhni nohou a dohledej si to sama. ono těch farem co někam závazi ke docela dost. Ale když nechces poradit, tak pardon za snahu.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZUZKAOU: ty vis o jakou farmu se jedna?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: no pokud jsi z Aše, tak asi nemá smysl ti doporučovat farmu, co závaží do Prahy...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZUZKAOU: proc?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: odkud jsi?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MOUNTBATTEN: prosim te, o jakou malou biofarmu se jedna? Jeden cas jsem mela moznost nakoupit hovezi maso a ta nasledne zanikla. Docela rada bych zase doma dobre hovezi mela
    AIJA
    AIJA --- ---
    DOOMBRINGER:
    A přečetl sis nálepku zespoda?:-)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DOOMBRINGER: nejde jen o pripady kdy je na vyhozeni, mnohokrat se mi stalo ze takto hotovy maso sice nebylo zdravotne zavadny, ale zaroven v nem uz bylo nejaky koreni, nebo to chutove nebylo ono protoze nemas kontrolu nad tim co je tam pomlety, takze to resim takto protoze to proste nepredstavuje nejakej zasadni naklad casovej ani financni, tak nemam duvod kupovat baleny prekvapeni
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    SIRIUS: Ja bych zase neprehanel. Za zivot jsem minimalne 100x ml. maso ve vanicce koupil a nikdy jsem ho nevyhodil.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BEZPRIZORNI: osobne mlety maso nekupuju jinak nez u reznika kdy me pomele vybrany maso primo predemnou a nikdy s nim neni zadny problem, ale ty mlete ve vanickach jsou neustalym zdrojem podobnych pribehu, to je proste vzdy nejaka mira rizika a nestoji to za to.
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Díky všem!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEZPRIZORNI: mletý maso nemá ani smrdě, natož být oranžový.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BEZPRIZORNI: Jestli to smrdí tak to nejez. Mletý maso ideálně skladovat v nulový zóně a zpracovat co nejdříve, nejdýl do dvou dnů. Namletim je maso daleko náchylnější k množení bakterií. Jestli byl ještě třeba po nákupu narusenej teplotní řetězec, tak to může bejt chycený hodně rychle.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BEZPRIZORNI: Oranzovy smrdici maso bych fakt nejedl. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam