• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    AIJA: já taky, ale těch fazolí je nepřeberně druhů a v konzervě prostě seženeš omezenej výběr. Plus já teď nemám papiňák, tak jsem línej. Sám asi nepoznám rozdíl mezi red kidney z plechovky a suchejch, ale pokud je to jinej druh tak ano. Ale málokdy jsem tak mlsnej no.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    AIJA: nejsi sama, namacene fazole delam jen do chilli, jinak je to fakt mega vopruz.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Asi jsem barbar, ale fazole dělám už jen z konzervy. Nejlépe červené v chilli a dochucuju do mexika, přihazuju obvykle kukuřici apod.
    DAHY
    DAHY --- ---
    DIVER: O tom čaji slyším prvně, tak nemůžu soudit. U těch červenejch fazolí dost záleží na jakosti. Některý se uvařej skoro do šediva, jiný zůstanou fialový.

    87HIGHFLYER: Fazole doporučuju koupit suchý a hlavně v nějakým indickým nebo pakistánským obchodě. Ten rozdíl oproti běžnejm supermarketovejm je fakt znatelnej.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DIVER: já dělám vlastně takhle https://www.sanjeevkapoor.com/recipe/Rajma-With-Coconut-Milk-Turban-Tadka-FoodFood.html

    Důležitou chuť tam dělá ta zázvorovo česneková pasta, s tim kokosovym mlíkem je to fakt skvělý. O čaji nic nevim, většinou mám fazole z konzervy teda, takže žádnej papiňák.
    DIVER
    DIVER --- ---
    DAHY: 87HIGHFLYER: tsyve, teď to čtu, tu rajmu. neznal jsem, ale fazole i rýži miluju a v kombinaci obzvlášť. ale fakt se ty fazole vaří v papiňáku se dvěma sáčkama čaje???

    autor to tam vysvětluje, že je to kvůli barvě fazolí (jsou tmavější) a prý to na chuť nemá vůbec vliv. to je docela nářez, ale možná to s fazolema někdy zkusím :) nedělal to tady někdo někdy?

    Rajma Masala - Kidney Beans Curry - Cook With Manali
    https://www.cookwithmanali.com/rajma-masala/
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DAHY: a mejadru taky:D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DAHY: rajmu podepisuju
    DAHY
    DAHY --- ---
    87HIGHFLYER:
    RUTHLESS: Fazolovej guláš i čili jsou fajn, ale v obojím případě fazole slouží jako náhražka originálu. Indická rajma, to je skutečná vegetariánská oslava fazolí!


    LA_BETE: Mejadru znáš? Směs koření a karamelizovaná cibule se dá připravit předem a pak už je to velice jednoduchý.

    Mejadra recipe | Yotam Ottolenghi | Food | Vegetarian recipe | Life and style | The Guardian
    https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/oct/09/mejadra-recipe-yotam-ottolenghi
    EDERA
    EDERA --- ---
    Kari z červené čočky.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LA_BETE: Nějaký pilaf nebo byriani rýži, obojí jde v jednom hrnci...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Docela s úspěchem dělám i omáčku jen ze žampionů / žampionů + hlíva. vlastně jako maso / játra na cibulce, ale místo toho se tam dají pokrájený houby.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LA_BETE: pripadne me napada nejakej kuskus, kde vedle udelat nejakou zeleninu a pro masozravce pridelas nejaky kureci/kruti platek.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LA_BETE: https://www.albert.cz/recepty/zeleninove-kari

    vege zapečené brambory/těstoviny - to lze i tak, že se do menšího pekáčku dá pro vegetariány bez masa a do většího pro ostatní s masem
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LA_BETE: drsťková / gulášová z hlívy, nějaká indie pokud je to průchodný. Chilli sin carne jako obměna fazolovýho guláše. Bramboračka, případně bramboráky ale to je celkem sraní.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LA_BETE: Fazolovej gulas
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    prosím o nějaké nápady - neočekávaně jedu na víkend na chalupu a potřebovala bych vymyslet jídlo pro 8 lidí z čehož 3 jsou vegetariáni
    Kuchyň v chalupě nemá moc extra vybavení, takže spíš něco nenáročného do trouby/v hrnci

    jako jedno jídlo mám namyšlenou česnečku a dál moc nic nevím, potřebuji pokrýt sobota oběd/zbytky k večeři a neděle oběd

    IKA
    IKA --- ---
    Marketingový príbeh droždia:

    How A Little Science And A Lot Of Shady Advertising Boosted Yeast's Popularity : The Salt : NPR
    https://www.npr.org/...how-a-little-science-and-a-lot-of-shady-advertising-boosted-yeasts-popularity
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MOUNTBATTEN: Dekuji
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LADY_MYSKA: je to farma p.Vanicka (ted nemuzu najit webovky), moznost zavozu do Prahy (a Tabora) se zeleninovou bedynkou "moji" bedynkari, od kterych beru uz roky bedynky : bedynkyzezahrady.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam