• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MOIRAIN: Jestli potřeba dobrodružství stále trvá, tak za sebe doporučuju peruánský způsob - anticuchos :) Je to fakt super.

    Anticuchos de Corazón (Peruvian Beef Heart Skewers) - Tara's Multicultural Table
    https://tarasmulticulturaltable.com/anticuchos-de-corazon-peruvian-beef-heart-skewers/
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOIRAIN: na smetaně
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    cítila jsem potřebu "dobrodružství" a koupila jsem hovězí srdce, co s ním? (hledání zde jsem provedla a směřují ke gulášové věci na červeném víně, ale jsem otevřená dalším možnostem)
    díky!
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DAHY: Já už to s čajem zkoušel na cizrnu a změkne podstatně rychleji, čaj v tom však cítit je.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdo by hledal nějaké tipy na jídla "do kouta", tak jsem právě odeslala balíček s pečenou jehněčí kýtou s rýží a fenyklový salát s pomerančem. K tomu polívku z ovesných vloček.

    A pak ještě mražené vegepelmeně z Kafulandu se zakysankou a tresku s fenyklem a předvařenejma bramborama v papilotě, co si dotyčná jen vrazí do trouby na dopečení a pelmeně hodí do vody na 5 minut.
    AIJA
    AIJA --- ---
    87HIGHFLYER:
    Občas se vybičuju k nějaké jiné úpravě fazolí, ale to vlastně jen tehdy, když se různě známí zbavují úrody z pěstebních pokusů s různými druhy. Ale to je tak dvakrát do roka...Já pěstuju jen keříčkové dlouhé lusky, které se dají různě k něčemu přihodit nebo grilovat.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    AIJA: já taky, ale těch fazolí je nepřeberně druhů a v konzervě prostě seženeš omezenej výběr. Plus já teď nemám papiňák, tak jsem línej. Sám asi nepoznám rozdíl mezi red kidney z plechovky a suchejch, ale pokud je to jinej druh tak ano. Ale málokdy jsem tak mlsnej no.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    AIJA: nejsi sama, namacene fazole delam jen do chilli, jinak je to fakt mega vopruz.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Asi jsem barbar, ale fazole dělám už jen z konzervy. Nejlépe červené v chilli a dochucuju do mexika, přihazuju obvykle kukuřici apod.
    DAHY
    DAHY --- ---
    DIVER: O tom čaji slyším prvně, tak nemůžu soudit. U těch červenejch fazolí dost záleží na jakosti. Některý se uvařej skoro do šediva, jiný zůstanou fialový.

    87HIGHFLYER: Fazole doporučuju koupit suchý a hlavně v nějakým indickým nebo pakistánským obchodě. Ten rozdíl oproti běžnejm supermarketovejm je fakt znatelnej.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DIVER: já dělám vlastně takhle https://www.sanjeevkapoor.com/recipe/Rajma-With-Coconut-Milk-Turban-Tadka-FoodFood.html

    Důležitou chuť tam dělá ta zázvorovo česneková pasta, s tim kokosovym mlíkem je to fakt skvělý. O čaji nic nevim, většinou mám fazole z konzervy teda, takže žádnej papiňák.
    DIVER
    DIVER --- ---
    DAHY: 87HIGHFLYER: tsyve, teď to čtu, tu rajmu. neznal jsem, ale fazole i rýži miluju a v kombinaci obzvlášť. ale fakt se ty fazole vaří v papiňáku se dvěma sáčkama čaje???

    autor to tam vysvětluje, že je to kvůli barvě fazolí (jsou tmavější) a prý to na chuť nemá vůbec vliv. to je docela nářez, ale možná to s fazolema někdy zkusím :) nedělal to tady někdo někdy?

    Rajma Masala - Kidney Beans Curry - Cook With Manali
    https://www.cookwithmanali.com/rajma-masala/
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DAHY: a mejadru taky:D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DAHY: rajmu podepisuju
    DAHY
    DAHY --- ---
    87HIGHFLYER:
    RUTHLESS: Fazolovej guláš i čili jsou fajn, ale v obojím případě fazole slouží jako náhražka originálu. Indická rajma, to je skutečná vegetariánská oslava fazolí!


    LA_BETE: Mejadru znáš? Směs koření a karamelizovaná cibule se dá připravit předem a pak už je to velice jednoduchý.

    Mejadra recipe | Yotam Ottolenghi | Food | Vegetarian recipe | Life and style | The Guardian
    https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/oct/09/mejadra-recipe-yotam-ottolenghi
    EDERA
    EDERA --- ---
    Kari z červené čočky.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LA_BETE: Nějaký pilaf nebo byriani rýži, obojí jde v jednom hrnci...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Docela s úspěchem dělám i omáčku jen ze žampionů / žampionů + hlíva. vlastně jako maso / játra na cibulce, ale místo toho se tam dají pokrájený houby.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LA_BETE: pripadne me napada nejakej kuskus, kde vedle udelat nejakou zeleninu a pro masozravce pridelas nejaky kureci/kruti platek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam