• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Chjo, mám strašně debilní kojící dietu - žádné mléko, brambory, zelenina zatím prošla jen mrkev a dýně, zbytek leda v mikroskopickém množství, zle mi dělal třeba i celer ve vývaru nebo cuketa, ovoce taky jen trochu a jen něco, plus bych neměla kynuté ani prášek do pečiva...

    A absolutně netuším, co vařit. Zatím jedu stylem maso a suchá příloha, ovesná kaše, banánové palačinky. Doslova gurmánske hody :-/

    Nemá běkdo nějakou inspiraci, případně inspiraci na zdroj, než pojdu na kurdeje?

    Vyhnout se tomu ještě chvíli nemůžu, dítě má tak brutal koliky a divoké reakce na cokoliv nadymaveho/nevhodného, že to nehodlám riskovat.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MOODYCAT: ...s rukolou, fetou, sušenejma merunkama, paprikou, máslovou dýní.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MOODYCAT: zelenina, aby to nebylo tezky, tak je idealni jen nejaka zblansirovana fazolka atp. Pokud to nevadi, tak super je ruzickova kapusta, po vytazeni ze studene vody nakrajet na mesicky, rychle opec na trose oleje a kuskus s kuretem smichat v te panvi. To pak samozrejme funguje prakticky s cimkoliv ale ta ruzickova kapusta je chutove vyrazna a neni to tak casty a super easy na pripravu
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mám kuřecí prsa a kuskus. jak to udělat nějak zajímavě, aby to nebylo "kousky kuřete smíchané s kuskusem"?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: nekde v nakym tom dilu gennaro po uvareni rika skoro plactivym hlaskem 'if this is not italy, then tell me what it is' :D
    nemuzu to ale najit
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ZUZKAOU: Myslis takovy ten úlisně suverénně světácky přehrávaně přátelský s narcisní fasádou? Takový ten co má vetšina těch "úspěšných" prolhaných italů, manažerů? Jestli myslis tohle, tak jo, na tom se shodneme :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Růžová himálajská sůl: malý podvod s velkou ekologickou stopou - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/...st/rady-a-navody/ruzova-himalajska-sul-maly-podvod-s-velkou-ekologickou-stopou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETER_PAN: hele já ho neznám, ale ten projev je mi proti srsti.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ZUZKAOU: Ted to presne nechapu. Co je spatne na Gennaro Contaldovi?

    Me vadilo v jeho starsich poradech, kdy dost plytval se surovinami. Treba v jednom zaberu pouzil zloutky a vyhodil skorapku s bilky, ale to je mnoho let dozadu. BTW - tohle jsem teda zahledl i v realu u jednoho jineho Itala a dost me to mrzelo a ozval jsem se. Jsem v tomhle idealista a jakekoliv plytvani s potravinami se mi prici a ozvu se vzdycky.

    Ale jinak ta sebechvala u vareni je soucast toho ze to cloveka bavi. Ja kdyz delam lidem nejake vymazlene jidlo, steaky, grilovane bataty, vsechny ty malickosti kolem. Stopuju stopkama, merim teplotu, tak take svym hostum rikam - museli jste prijet az sem, abyste konecne ochutnali nejake opravdu skvostne jidlo :D A jako nadsazku to jen rikam, ale myslim to doopravdy :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: trump s italským přízvukem!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    02:45 - "Why I'm cooking so good?!"

    Involtini of Beef | Gennaro Contaldo
    https://www.youtube.com/watch?v=CLIZO_ZCuLk
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jen si tu odložím sbírku salátů na příště

    https://www.epicurious.com/recipes-menus/side-salad-recipes-gallery
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Dneska jatýrka s rejžičkou. A k nim trochu májovek, když už rostou. Bylo to super.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DEVIL: tak todle je proste presne z ty kategorii kdyz se me nekdo pta jak udelat takovej steak, tak dycky rikam ze to ma jenom dve pravidla 1. koupit dobry maso 2. nezkurvit ho :D

    Hrozne se me libilo jedno youtube video kde se delala omacka z kalamaru a tam taky rikal hele a ted mame dve moznosti, aby to nebylo tuhy a hnusny bud to budu delat 45s nebo 45 minut :-)))
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SIRIUS: lol gumidci. To je presny, to budu pouzivat
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    SIRIUS: jo a vlastne jeste jednou sem k tomu delal safranovy rizito a to taky sedlo pekne
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MONROE: ta chut je hodne jemna takze to za me nema cenu nejak vic komplikovat, pokud je to na nejakou slavnostni prilezitost, nebal bych se opec nejaky seminka a nazdobit tim trochu to pyre, pripadne stejne se da pouzit na tenky platky (skrabou nebo nejakou tim fancy struhadlem) nakralena mrkev, cukyna atp. ohozena lehce na oleji/masle, cukrovej hrasek by taky sel na ozdobeni k tomu pyre
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MONROE: za me je nejlepsi jen trocha pepre+soli a opec na masle, jenom je potreba davat fakt bacha aby z toho nebyli gumidci, je to fakt tak 1,5minuty na stranu a k tomu nejaky lehky pyre - hrasek, kvetak, maslova dyne je taky super (ale ta dyne je sladka, stejne jako musle tak to muze byt na nekoho moc a chtelo by to pak k tomu treba nejakej salatek co to srovna). Jinak ja odkrajuju jikry (takovej oranzovej prouzek obvykle) a nepouzivam je, ale videl jsem z toho delat omacky, takze to je asi taky zajimava cesta.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Díky všem, IKEA nádobí znám a je fajn, ale přece jen to není dárek k 65 narozeninám, je to spíš, když si to člověk kupuje sobě. Nejvíc se mi líbí TESSS ten kolimax, má plus za to, že je českej:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    Něco podobného mám, ale je otázka jestli si nezasloužím novější model:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam