• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FAT: Já myslím, že je to jen o tom, že z nových je to vlastně škoda. Stokrát lepší jsou jen tak s tvarohem a pažitkou. Ale když máš chuť na knedlíky, nebo na kaši, tak proč ne. Mívaj trochu víc vody, tak leda tomu je potřeba přizpůsobit recept.
    FITH
    FITH --- ---
    FAT: Mam jeden zaruceny,vzdy se povedly.

    1 kg uvarenych brambor ve slupce,vychladlych
    14 dkg solamylu
    14 dkg krupice,pouzivam radeji detskou krupicku
    1 vejce
    sul

    Brambory prohnat lisem na brambory. Smichat se zbytkem surovin. Vytvorit dve sisky,ktere dame na paracek opatreny kapesnikem a varime v bohate pare 20 - 25 min. Obvykle delam jen z polovicni davky a dam mensi vejce. Muzete varit i ve vode, v pare mi chutnaji lip. Obcas je delam v podobe kouli a jsou taky super.
    FAT
    FAT --- ---
    Mám trošku lamí dotaz. Jak udělat DOBRÉ bramborové knedlíky, když nemám staré brambory? Vždycky jsem slyšel, že z nových to nejde. Někdo nějaký vyzkoušený recept?
    Díky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://twitter.com/VPestilenZ/status/1140437217619390465

    A tohle loupání česneku budu muset zkusit...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Z fenyklu je taky hodně dobrý italský rizoto. Jen rýže, fenykl, tymián (ten je taky protinadýmavej) a trocha bílýho vína (se vyvaří) a parmazánu. Na léto je to hodně dobrý jídlo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A asijské vývarové polévky s nudlema. Imho pho bez cibule a chilli by projít mohlo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a polenta by mohla projít. Uvařit kukuřičnou krupici v osoleném vývaru na hustou kaši, rozprostřít na vymaštěný plech a nechat vystydnout. A pak buď jíst rovnou a nebo nakrájet a opéct a používat jako další variantu přílohy


    Polenta a její správná příprava – Kuchařka pro dceru
    https://www.kucharkaprodceru.cz/polenta-recept/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNIKA: hele tak výpek z masa můžeš, ne? Přilij trošku vína a vývaru, vyvař a dodej trošku tuku a najel na přílohu.

    Jinak zkus ten čertvej fenykl - je fajn do salátu - normálně se základní zálivkou - citron/ocet + olej + sůl + případně cukr

    Co vajíčka, vajíčka vadí? Tofu? Žampiony/hlíva?

    Jáhly a pohanka?

    Jinak v tescu mají ovesné krupky - když to uvaříš jako rejži, tak je to moc dobré a zase to chutná jinak. A teda ovesná kaše se dá dělat se slanejma posypkama.

    20 Savory Oatmeal Recipes | Eat This Not That
    https://www.eatthis.com/savory-dinner-oats/

    Pro malé nemocné čínánky jejich makty vaří congee - rýžovou kaši s masem vařenou ve vývaru
    Ground Pork and Corn Congee (Chinese Rice Porridge) Recipe | Serious Eats
    https://www.seriouseats.com/recipes/2014/09/grond-pork-corn-congee-recipe-dim-sum-chinese.html


    Mrkni případně na low fodmap http://lowfodmapdieta.cz/low-fodmap-dieta/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: Non Gassy Vegetables
    Bell peppers.
    Bok choy.
    Cucumber.
    Fennel.
    Greens, such as kale or spinach.
    Green beans.
    Lettuce.
    Spinach.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Chjo, mám strašně debilní kojící dietu - žádné mléko, brambory, zelenina zatím prošla jen mrkev a dýně, zbytek leda v mikroskopickém množství, zle mi dělal třeba i celer ve vývaru nebo cuketa, ovoce taky jen trochu a jen něco, plus bych neměla kynuté ani prášek do pečiva...

    A absolutně netuším, co vařit. Zatím jedu stylem maso a suchá příloha, ovesná kaše, banánové palačinky. Doslova gurmánske hody :-/

    Nemá běkdo nějakou inspiraci, případně inspiraci na zdroj, než pojdu na kurdeje?

    Vyhnout se tomu ještě chvíli nemůžu, dítě má tak brutal koliky a divoké reakce na cokoliv nadymaveho/nevhodného, že to nehodlám riskovat.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MOODYCAT: ...s rukolou, fetou, sušenejma merunkama, paprikou, máslovou dýní.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MOODYCAT: zelenina, aby to nebylo tezky, tak je idealni jen nejaka zblansirovana fazolka atp. Pokud to nevadi, tak super je ruzickova kapusta, po vytazeni ze studene vody nakrajet na mesicky, rychle opec na trose oleje a kuskus s kuretem smichat v te panvi. To pak samozrejme funguje prakticky s cimkoliv ale ta ruzickova kapusta je chutove vyrazna a neni to tak casty a super easy na pripravu
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mám kuřecí prsa a kuskus. jak to udělat nějak zajímavě, aby to nebylo "kousky kuřete smíchané s kuskusem"?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: nekde v nakym tom dilu gennaro po uvareni rika skoro plactivym hlaskem 'if this is not italy, then tell me what it is' :D
    nemuzu to ale najit
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ZUZKAOU: Myslis takovy ten úlisně suverénně světácky přehrávaně přátelský s narcisní fasádou? Takový ten co má vetšina těch "úspěšných" prolhaných italů, manažerů? Jestli myslis tohle, tak jo, na tom se shodneme :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Růžová himálajská sůl: malý podvod s velkou ekologickou stopou - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/...st/rady-a-navody/ruzova-himalajska-sul-maly-podvod-s-velkou-ekologickou-stopou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETER_PAN: hele já ho neznám, ale ten projev je mi proti srsti.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ZUZKAOU: Ted to presne nechapu. Co je spatne na Gennaro Contaldovi?

    Me vadilo v jeho starsich poradech, kdy dost plytval se surovinami. Treba v jednom zaberu pouzil zloutky a vyhodil skorapku s bilky, ale to je mnoho let dozadu. BTW - tohle jsem teda zahledl i v realu u jednoho jineho Itala a dost me to mrzelo a ozval jsem se. Jsem v tomhle idealista a jakekoliv plytvani s potravinami se mi prici a ozvu se vzdycky.

    Ale jinak ta sebechvala u vareni je soucast toho ze to cloveka bavi. Ja kdyz delam lidem nejake vymazlene jidlo, steaky, grilovane bataty, vsechny ty malickosti kolem. Stopuju stopkama, merim teplotu, tak take svym hostum rikam - museli jste prijet az sem, abyste konecne ochutnali nejake opravdu skvostne jidlo :D A jako nadsazku to jen rikam, ale myslim to doopravdy :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: trump s italským přízvukem!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    02:45 - "Why I'm cooking so good?!"

    Involtini of Beef | Gennaro Contaldo
    https://www.youtube.com/watch?v=CLIZO_ZCuLk
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jen si tu odložím sbírku salátů na příště

    https://www.epicurious.com/recipes-menus/side-salad-recipes-gallery
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam