• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: agar nepodleha tepelny degradaci jako zelatina.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: agar je pevnější? Super. Já mezi tím vygooglila že mi to trochu zpevní chlorid vápenatý.
    OLIII
    OLIII --- ---
    Dostala jsem čerstvý boby (asi bob zahradní?). Stači je vyloupat a uvařit nebo je mám před vařením ještě nějak namáčet, případně jinak zpracovat? A kdyby měl někdo osvědčenej recept, tak budu ráda:)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: tak zkus agar misto zelatiny. tomu je teplota jedno a lidi hovno poznaj ze to neni zelatina
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jak co nelépe zpevnit želatinu - zejména potřebuju odolnost proti vyšší pokojové teplotě. Na slano kyselé aspiky.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GINGERCAT: i s parmazánem. Nesráží. Mělo by? Vždyť tuk se obvykle mrazí naprosto bez problémů.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    VSICHNIMAME: i s parmezánem/pecorinem uvnitř? Nesráží se to?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    87HIGHFLYER: osobne hotove pesto mrazim ve sklenicich se sroubovacim uzaverem. Pri pouziti do testovin je pak treba v zime fajn.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: respektive měl jsem kopec bazalky, tak jsem ji zmrazil a pohoda
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    87HIGHFLYER: řešil jsem loni a nejlíp z toho vyšel mrazák
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    87HIGHFLYER: řešil jsem loni a nejlíp z toho vyšel mrazák
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Mám hrozně moc máty a bazalky. Jak připravit / konzervovat pesto z bazalky aby vydrželo co nejdýl? Mátu lepší sušit nebo mrazit? Dík
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    DIVER: on ho sice předváděl Horst, ale je to dost dobrá věc, kdybych neměla zrovna celkem nový kráječ/krouhač, tak ho koupím znova https://www.boerner.de/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DIVER
    DIVER --- ---
    já to znám jako WS kráječ Horsta Fuchse :)
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    DEVIL: děkujuuu!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    mam tam ten sirokej hreben a to kraji kosticky
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    DEVIL: něco jako odkaz? :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MYSUS: s tim krajenim zeleniny, ja uz sem temer kapituloval a odlozil vetsinu nozu. jen okrajim konce/oloupu a v japonsku sem si poridil mocnou mandolinu. na ty mam takovy 'univerzalni nastaveni nozu' a to kraji vsechno na stejno. salat okurka rajce paprika cibule trva cca 5 minut. mandolina = zaklad. skoda ze sem to neobjevil driv. takovyho casu by mi to usetrilo...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MYSUS: Teď na mě vyskočil Jamie, ze má vege kuchařku. To tipuju, ze fakt bude okolo těch 30 minut. Většinou to tak je od nej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam