• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FATBOZZ: 3 mm :)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JAJITA: každý dela salát jinak, takze na jaký očka to strouhas :)? Tipuji hrubší slzy
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DEVIL: ano, kulajda je třeba skvělej případ, kam ty asijský houby nerad cpu a naopak tahle italská vymoženost to celkem solidně nahradí:)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    87HIGHFLYER: to chutnaj pak jak asijsky suseny houby, lol. me to ale den nezkazi a omacka je pak dobra. obcas mi balikem rodice poslou suseny houby - hriby a tech si vzdy nechavam sklenicku na uctivani. a z tech...z tech delam jen a pouze klujadu! ;)
    AIJA
    AIJA --- ---
    87HIGHFLYER:
    O dovolené jsem dělala pizzu, poručili si houbovou, bohužel ani prašivka...Nakrájela jsem cuketu a posypala nasekanými lístky...pod sýrem pak prostě něco bylo a pizza byla prostě houbová:-) Nepřiznala jsem se.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    AIJA: dobrej tip, dík!
    AIJA
    AIJA --- ---
    87HIGHFLYER:
    Zkusils někdy tohle?
    Houbové koření jako rozporuplná novinka | Naše zahrada
    https://www.nasezahrada.com/houbove-koreni-jako-rozporuplna-novinka/
    Zkoušela jsem s tím dochucovat a dobrý. Pochopitelně to houby nenahradí, ale do omáčky dobrý.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    87HIGHFLYER: s tema houbama bych rozhodne neotalel. V lesech je jich plno :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NECRO_BUTCHER: no...ona je to spíš taková pasta, nicméně týhle český klasice se chci vyvarovat:)

    DEVIL: problém se sušenejma asijskejma houbama je, že chutnaj jako asijský sušený houby. Což samozřejmě není špatně, pokud nedělá člověk kulajdu, houbovku apod:D Jinak já mám obvykle nasbíráno, nicméně letos zásoba došla a nevím kdy se dostanu do lesa:/
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    87HIGHFLYER: ja mam doma vzdy aspon trochu prachu ze susenejch hub (suseny houby s trochou hruby soli poradne potrapim v kafe mlejnu a toho dam zdibec do zakladu k omackam i polivkam. Neco jako libecek co davam taky do vseho. Kdyz ti dojdou suseny houby nebo nechodis do lesa casto tak muzes v asijskejch surovinach koupit suseny houby a provest to samy z nich..
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    87HIGHFLYER: heh, asi pouze klasické české zavařované hříbky(houby) na slakdokyselo.. V linkovaném produkru je v základu olej, ocet, víno, petžel, česnek, sůl a pepř.. cz alternativa se většinou dělá s hořč. sem., kopr, cibule, česnek, mrkev, celer, cukr, ocet, voda - dělaný spíš na kyselo, ("hlavně aby ty houby nebyly moc cejtit".. :-D )
    Asi udělal nějakej svar z zel. vývaru a bylyn, a zalil tim čerstvý houby a zavařil..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nevíte jestli existuje nějaká česká alternativa k tomuhle?
    NUT CONDIPIU' FUNGHI PORC 130G - Parafarmaci | Starbene.it
    https://www.starbene.it/parafarmaci/nut-condipiu-funghi-porc-130g-921114171
    Je to super jako základ do omáček, když zrovna člověk nemá čerstvý nebo sušený lesní houby. Nějak se mi to nedaří googlit.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ADELHAIDA: Jako příloha mrkev upečená v balíčku z alobalu s kmínem, tymiánem, máslem a bílým vínem (v receptu je chardonay) + pepř a sůl
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ADELHAIDA: pokud máte rádi vietnamskou kuchyni, tak naložit s bílou ředkví.

    Plus indové z ní dělají dobré placky a la bramborák.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ADELHAIDA: ultimátní to moc není, ale jedlé dosti:
    mrkev nastrouháme jako na salát a na pánvi na másle pohoníme do skoro měkka
    utřeme česnek se solí a smícháme s hustým jogurtem, přidáme vychladnou mrkev, zamícháme, posypeme nasekanou mátou

    recept je od turecké tchýně naší neteře, ujíždím na tom :)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    ADELHAIDA: o vikendu jsme zrovna delali hovezi v mrkvi (z krku) a bylo to strasne dobry, lepsi nez s veprovym..
    Cerstvou mrkev taky nemuzu...pridavam do zeleninovych placicek, pak mam rada smetanove brambory s mrkvi - brambory na tenke platky, mrkev, porek, zalit zakysanou a normalni smetanou, pekacek prekryt alobalem a "uvarit" v troube. Fajn je taky zadelavana mrkev jako priloha a do bramboracky ji padne dost.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Tchánovi se zase urodilo strašně moc mrkve. Jakože obří moc dobrý mrkve. Nemůžu jíst mrkev syrovou, svědí mě z ní pusa, takže bych potřebovala recepty s tepelnou úpravou. Vepřový s mrkví a bramborama, carrot cake, mrkvová krémová polívka, mrkvový hranolky, to znám. Máte prosím nějaký ultimátní mrkvový recepty?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Z cukety se daji delat na snidani hnizda. Z cukety vyrobit nudle (spiralizer), vytvarovat do tvaru hnizda, do toho vyklepnout vajicko.
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    SAL: semínka vybírám.
    Kdyby měl někdo zájem o přesnější recepty, tak je mám doma a mohu poslat:-). Tady jsem jen z hlavy napsala ve zkratce.
    SAL
    SAL --- ---
    IVUSHA: Musí se z tý cukety vybrat asi semínka že? Nebo ji tam dáváš i s nima?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam