• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZUZKAOU: už jsem to řízla, příště to třeba zkusím sundat až poté. nemám s tím vůbec zkušenosti, chci to zkusit upéct v troubě na nízkou teplotu (spíš dýl než míň, kvůli děcku) a pak krájet - snad to neztroskotá na ne zrovna ostrejch nožích ;D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAREN: opéct a pomalu dusit na co nejnižší teplotu pak se ti promění na takový ten boží kolagen. odříznout to můžeš i po udušení, ale bez toho budeš mít slabší šťávu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAREN: Po hodně dlouhým pomalým pečení by mohla ta podložka změknout, já bych ji ale radši stáhla. Ve výsledku to po seříznutí bude míň cítit hovězinou, ale to každýmu nemusí vadit. :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    mám poprvé hovězí pupek. má z jedný strany notnou vrstvu tuku, takovou hotovou podložku, asi takto:

    tak se chci poptat - když mám v plánu ho zatáhnout na pánvi a pak dopéct, je životaschopný tam tu "blánu" nechat, nebo je lepší se toho zbavit?

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ono se dá v panku obalit a upéct to v troubě na plechu s papírem.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jen bych chtel říct, ze panko podle mě takhle fungovat nebude :-) na brokolici nebo květák nebo tak
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BLANITCHKA: půl napůl s parmezánem na těstoviny, nebo na pečenou zeleninu.

    Na vršek něčeho zapečeného.

    Vrazit do mrazáku a vyndavat jen když holt chceš něco smažit a nebo posypat něčím křupavým.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    JAJITA: Ve větším supermarketu COOP :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BLANITCHKA: kde jsi ji prosím koupila?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BONEMINA: Tak opečená strouhanka za hubených let nahrazovala oříškovou chuť.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    PRAASHEK: Nasucho opražená strouhanka, s cukrem a špetkou skořice, je taky skvělé sypání na ovocné knedlíky. Taky to chce polít máslem. Asi jde o nějaký pozůstatek nedostatkového vaření, ale u nás doma je to jeden z nejoblíbenějších způsobů, jak jíst knedle.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BLANITCHKA: K tomu, co píše PRAASHEK, bych doplnila, že to chutná mnohem líp, když je ta strouhanka lehce opražená nasucho, případně osmahnutá na trošce másla.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    BLANITCHKA: Viděla jsem nějaké video kde se plnilo kuřecí prso směsí parmazánu a panko strouhanky, pak obalit parmskou šunkou a upéct.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BLANITCHKA: Do štrůdlu.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BLANITCHKA: normální strouhanku používám na vařený květák/brokolici

    - uvařím květák/brokolici ve slané vodě
    - dám na talíř
    - posypu strouhankou
    - poliju rozpuštěným máslem

    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    V záchvatu kreativity jsem koupila panko strouhanku. Při vybalování mi došlo, že normální strouhanku použiju tak 2x za rok. Vlastně nesmažím. Máte tip, na jaký jídla by se dalo zpracovat?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: to je takový ten výrobek, ne vyuzený kus boku
    kdyby to byl domácí špek, tak jsem v klidu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: hele jestli je v lednici, tak se na něm nemá moc co kazit.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    GEISHA: ok, díky, jsem si chtěla na někdy příště ušetřit práci s cibulí :D
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    lama dotaz
    půlkulový vzorek valašského špeku, expir do 12.10.
    když ho zpracuju na pánvi s cibulí, bude se to dát zamrazit a použít někdy na nějaký základ?
    dík ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam