• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    87HIGHFLYER: no já bych se "zdravému" taky vyhnula, ale na vánoce mi přijede ségra veganka, co si děsně hlídá postavu, tak jsem ji chtěla potěšit. Myslela jsem, že něco upeču
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LA_BETE: recept nebo kde koupit? "Zdravé" obvykle není dobré, tomu bych se osobně vyhnul.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LA_BETE: ono je snad něco veganského nezdravé?????
    :D
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    JAJITA: já vim... hostim v novém hodně lidí, chtěla jsem si nasbírat inspiraci... tak pardooon...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MYSUS: btw, dotaz 2) mi přijde jak z mmbazaru, nebo fb skupiny IKEA inspirace ;)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    když už se tu řeší cukroví, nemáte tip na dobré veganské cukroví? ideálně zdravé :-)
    RISINA
    RISINA --- ---
    MYSUS: ad 2) - štrůdl, ořechy, ovoce (jablka, banány, mandarinky...)
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    MYSUS: tvary typu perníčky (ježišmarjá!)
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    JAJITA: je, ale trochu ho použít můžu (u syna už trochu cukru neřeším, ale po Vánocích přijede kamarádka, která se vyhýbá úplně u své dcery, v cukroví ho ale trochu prý být může :))
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MYSUS: med a sirup není cukr?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MYSUS:
    S trochou medu dělám obvyklé klasické vykrajované cukroví i ty perníčkyozdobené ořechy nebo mandlemi místo cukrových polev.
    Na stole pak míváme cukroví, alko a nealko, ořechy a křížaly, nějakou tu svíčku a vánoční vazbu...nebo v nejhorším vánoční hvězdu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MYSUS: ad 2) jablko (pred jidlem krajime, pak dojidame), orisky, susene ovoce
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    mám dvě prosby, neměli byste
    1) tip na cukroví bez cukru (trocha medu nebo javorového sirupu ok), těsto v konzistenci, aby se daly vykrajovat tvary tipu perníčky
    2) co máte na stole po štědrovečerní večeři krom cukroví?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jděte do háje, nebudu se učit dělat paštiky! (ale můžu jít vyhrabet libečkovej kořen)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DEVIL: Musis je poptat, u Italu nebude problem, je jich tam taky dost. Pak uz jen udirnu a konvektak, ale to asi mas.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    HENNYVILLE: pisu si. Ale teda nevim nevim s tema jatrama. Ty tu imho nesezenu..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DEVIL: Nejlepsi pastika je ze za studena uzenejch jater z mlecnyho telete, s muskatovym kvetem a susenym korenem libecku. Vsechny tydle francouzsky uz sou vyzkouseny. Vsechny dost podobny, ne li stejny. Todle je uplne jinej rozmer.)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KLAIR: Já míchám kuřecí s nějakými jinými tučnějšími (kachní, husí, krůtí). Tymián a rozmarýn používám čerstvý a radši brandy. “Příchuti” podle toho, co kdo rád - máma brusinky, já nakládaný zelený pepř, dcera mandle.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Nakonec mi nebudou stačit, díky všem :) zapéct s balkánem mě už taky napadlo.
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: zapekam jakékoliv se sýrem, neloupu. sýr buď typu feta, Balkan, nebo jen obyčejný čerstvý sýr
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam