• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    KASUMI:
    Chybí mi tam kombinovaný sporák...plyn hore, elina dole:-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: indukce resi tvuj problem, ta zmena teploty se svoji rychlosti dost vyrazne blizi plynu a navic to dela min bordel
    na indukci neudelas dobrej wok, stejne jako na kazdym plochym sporaku, ale ruku na srdce - kdo z beznych civilu dela profi wok jidlo ve spravne panvi..

    jinak v zivote bych nesla uz do niceho jineho nez indukce (za stavu dnesni techniky)
    ta bezudrzbovost je naprosto FAMOZNI a vareni je na tom presne..

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Ja jsem o tom psala v nekterem z vedlejsich klubu, na indukci jsem nekolikrat varila (na ruznych indukcich) a chtela jsem se zabit.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: BAAL: imho nezaměňovat elektricke plotynky s indukcí. neznám člověka, který by si nechválil přechod na indukci.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Varim docela hodne obcas i rad a predstava jak bych musel existovat na elektrice, coz jsou obcas absolvoval u nasich me desi.

    Bez regulace plamene si to neumim predstavit, nevim jak nejake fancy sporaky ale moje matka ma vec ze nez se projevi zmena teploty nahoru nebo dolu tak mi naroste vous.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DIVER: Prostridala jsem za zivot vsechno, plynu se nebojim a brecim uz ted, ze budu muset mit v novem byte indukci.
    KATIA
    KATIA --- ---
    RYNA: muž to táhne v velkém či obřím hrnci a v pohodě, podle mě ani nedává na nejmenší plotýnku.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DIVER: Když jsem byla děcko, měli jsme aj lednicu na plyn, byla teda v místě s větráním přímo do fasády. V koupelně karma, sporák komplet plynovej. Fobii jsem si naštěstí nevypěstovala, protože kombinace sporák plyn a trouba elektrika mi vyhovuje nejvíc.
    KURE
    KURE --- ---
    RYNA: potrebujes vetsi hrnec.
    na mym sporaku, nejmensi plamen na nejmensim horaku + 6l hrnec s poklici = jen bublání.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RYNA: mám velký hrnec, v něm tak 4-5 litrů najednou a bublám to na nejmenší plotýnce (má průměr cca 3 cm) a na ní mám nastavený nejmenší plamen.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    RYNA: dělám ho v papinaku na nejmenší plotně :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    plyn je dobrej, protoze se dobre a rychle reguluje. jinak je tam spousta ztrat.
    ja uz pet let doma varim na indukci a nemuzu si vynachvalit. da se nastavit ruzny rezimy - vareni podle stupnu/teploty/casu, rychle to reaguje a navic je tam pojistka, ktera to asi po 3 hodinach vypne, pokud na to nesahate.
    nevyhoda je, ze se musej koupit drazsi hrnce z nerez oceli (ne ty mrdky potazeny hlinikem) nebo tezky litinovy panve a hrnce, se kterejma se tezko hazi a musej se udrzovat (vysusovat a natirat sadlem)
    RYNA
    RYNA --- ---
    No a když jsme u toho plynu, já si trochu lámu hlavu, jak na něm vařit pomalé věci typu vývar. Jedna věc je, že plyn ohřívá rychle a vaří se na něm efektivně, ale druhá strana mince je ta, že i ta nejmenší plotýnka hoří tolik, že vývar ve velkém hrnci dost bublá a není v podstatě možné ho táhnout.
    Jak tohle prosím řešíte? A nechci slyšet, že nákupem pomalého hrnce :))

    Já zatím do tajů vývaru teprve pronikam, můžete mi tedy někdo prosím poradit, jestli je teda blbost vařit ho dlouhé hodiny na takové plotynce, kde tekutina regulérně bublá?
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    DIVER: Hele sklokeramika s dotykovou plochou taky nic moc. Deska v noci jsem šla vypnout jistič, protože si milostpán nechtěl nechat vymluvit, že se na tom nesedí. Možná zkusím systém pekáč. :-)
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    DIVER: taky jsem byla vždycky zvyklá na plyn a přišlo mi to nejlepší! Teď mám poměrně čerstvě indukci a zjistila jsem, že jsem asi brutálně pomalá! Byla jsem zvyklá na nějaký tempo při vaření a jak ta indukce všechno dělá rychle, tak nestíhám a hrozně mě to stresuje :D

    Bála bych se spíš karmy než sporáku. Myslim jako karmy na vodu.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    DIVER: já jsem nadšená. My jsme měli vždy sklokeramiku a jako dobrý, ale teď tři roky žiju s plynem a po nějaké fázi zvykání si jsem fakt nadšená. Hřeje to hned, jednoduše se to reguluje, žádný štráky. Ale troubu mám teda elektrickou, zase mám jenom jedny nervy.

    a teda náš sporák mi přijde docela kočko proof. Jakože abych šel plyn, tak musím zmáčknout, ono se to samo škrtá a pak blafne. Je to trochu náročný, ale jsem za to ráda, takže si říkám, že koťata ani později děti by to mohlo zvládnout.
    DIVER
    DIVER --- ---
    KURE: nikdo nechce, aby ho trapně a ve spánku zplynovala vlastní kočka :)
    KURE
    KURE --- ---
    DIVER: :D prijde mi, že problem je kocka a ne plyn
    DIVER
    DIVER --- ---
    SAL: nejenže mi plynová trouba občas přismahla obočí, ale totálně na p*ču peče. babička s ní sice excelovala celej život, ale je to tragédie. troubu mám teď už naštěstí elektrickou a na zapnutí by kocour musel otočit dva knoflíky, takže se jí nebojím :)
    SAL
    SAL --- ---
    Vyrostla jsem s plynem, dospívala s elektrikou. Kamarád si pořizoval indukci, s tou to chce trochu cviku. Teď mám elektriku a teskním po plynu... Protože jak dlouho musím čekat, než se začne vařit voda na těstoviny, než se změní teplota po tom, co stáhnu stupeň..... Z toho by mi odjebal dekl občas. Na plynu mi to přijde tisíckrát rychlejší. A na té indukci, voda během půl minuty? Magie! Jen troubu bych radši elektrickou, tam je zas plynová na houby. Ale nikdy jsem se plynu nebála.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam