• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU: Všechno z brambor je dobrý :)!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    týjo - tohle taky vypadá dobře - bramborový trhanec. Ale to teda není to co hledám.

    Potato Sterz - Authentic Austrian Recipe • Best German Recipes
    http://www.mybestgermanrecipes.com/potato-sterz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ve vídni nám jako přílohu dali strašně dobré nastrouhané opečené brambory. V jídelníčku tomu říkali rosti. Což jsou ale ve většině případnů bramoborové placky, tohle se normálně sypalo.

    Tušíte někdo, co to bylo? A pokud to chci zopakovat, mám udělat něco jiného, než nastrouhat na hrubo brambory a pomalu je usmažit/dusit nejspíš na másle a nebo kachním sádle?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: je to normální, prostě to nech stá a postupně zpracuj.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Citrony vypadají takhle... jaký je další postup? Mám tam silene moc ty soli/cukru nerozpusteny. To je normální nebo jsem to silene presytil? Ten roztok... dík za radu :-)

    BAAL
    BAAL --- ---
    SHUKI: Toto je ovsem mega tip, vubec jsem netusil ze to misto existuje, Nusle jsou proste ctvrt zaslibena, nejen ze maji nejlepsi zelezarstvi ale ze tam najdu i dvojpatrove mega papirnictvi ...:-)))

    Pytliky na tlacenku nakoupeny, dik.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVER:
    Receptů jsi tu obdržel hafo, ale jestli to ještě řešíš...Dávám kus zázvoru do mikrotenu do lednice. Nevyschne a časem začne klíčit. Pak dát třeba do hlíny a na okno. Až ti dojde zpracovaný zázvor, tak se dá normálně použít ten rostoucí...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ADITU: jsem ráda že chutnala :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KATIA: jup, pravda. dělám to s indickou čočkovou a ano nevím proč ne tady :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    GENEVIEVE: protlak je podle mě fajn taky restovat s tím kořením... zvýrazní to chuť...
    ADITU
    ADITU --- ---
    GENEVIEVE: chtěla jsem ti po víkendu napsat o recept, tak cajk, žes mě předběhla :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TRISSIE: jakože píšou to v receptu, ale nepoznala jsem výrazný rozdíl :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: čímž jsi odpověděla i na mou nevyřčenou otázku, jestli musí být červený (u nás nejčastěji bydlí žluté, aby byly saláty hezky barevné :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TRISSIE: no jasně, pokud nejsou shnilý nebo plesnivý, tak přesně takhle je zpracovávám. Jsou tam fakt na chuť a tím, že se rozmixují, tak si jich nikdo nevšimne :-) dávala jsem teda i zelený papriky nebo takový ty bílý a vždy to bylo v pohodě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: myslíš, že by se v tom daly využít takový ty už mírně unavený papriky, co člověk občas najde v šuplíku na zeleninu a do salátu už se fakt nedaj, ale jinak jim nic není?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    APRILMOUSE: to mě nenapadlo! Mě ty konzervované taky spíš prudí, u chuťově mi vyhovují sušený, ale tam to plánování občas selže, ale zamrazit mě nenapadlo, to je pecka nápad. Hned to zkusím, aspoň uvolním sklenice až půjdu pro nové zásoby.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GENEVIEVE: já si vařím tyhle věci vždycky celý pytlík a pak hodím okapané do mrazáku :) protože si hážu luštěniny do salátů a tak, je to podstatě praktičtější a konzervované nemám ráda :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KEMENTARI: ano! Ale my vaříme velký hrnce a pak to dávám horký do zavařovaček a mám navařeno. Vydrží v lednici měsíc a ideální po příchodu z práce otevřít sklenici a ohřát. Velká sklenice jsou dvě porce.


    VSICHNIMAME: pokud to nevařím někde na cestách, to vařím ze sušených fazolí a čerstvých rajčat, tedy odpad minimální. Plus doma plechovky odnášíme do sběrného dvora. Ale jako jo. Ty čerstvý potraviny, resp. sušený, to dost eliminují.

    Jenom musím myslet na namočení fazolí a asi je začnu předvařovat, protože tuhle polívku je zbytečný vařit tak hrozně dlouho, jako se sušený fazole musí vařit.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KEMENTARI: taky jsem si říkala :D čtyři plechovky rajčat, čtyři fazolí... zní to fakt dobře, ale uvítala bych přepočet na nějaké lidské množství strávníků :D
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    KEMENTARI: to mě taky napadlo, tak 10 porci určitě plus strašná kopa obalu:(.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GENEVIEVE: Toho musi bejt hroznej kotel, ne? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam